Snoop Doggy Dogg - Doggystyle (1993)

Label: Death Row

5. Tha Shiznit (4:04)
  6. Domino Intro (0:37)
  7. Lodi Dodi (4:25)

met Nancy Fletcher

8. Murder Was the Case (Death After Visualizing Eternity) (3:38)

met Dat Nigga Daz

9. Serial Killa (3:32)

met The D.O.C., RBX en Tha Dogg Pound

10. Who Am I (What's My Name)? (4:06)
  11. Tha Dogg Pound - For All My Niggaz & Bitches (4:43)

met The Lady of Rage

12. Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None) (4:06)

met Nate Dogg, Warren G en Kurupt

13. Chronic Relief Intro (0:34)
  14. Doggy Dogg World (5:38)

met Tha Dogg Pound en The Dramatics

15. Class Room Intro (0:43)
  16. Gz and Hustlas (3:52)

met Nancy Fletcher

17. Checkin' (0:56)
  18. Gz Up Hoes Down * (2:22)
  19. Pump Pump (3:43)

met Lil' Malik

avatar van Backslap
Beste album wat dre geproduceerd heeft , classic

avatar van Ruudf
Wat een verschrikkelijke troep blijft dit toch! Schoenmaker blijf bij je leest zeg ik dan. Snoop Dog had beter pooier kunnen blijven, misschien had hij daar wél talent voor.

CaliLove
Voor dit album en z'n features op The Chronic was hij gwn lid van de Rollin' 20 Crips in Long Beach en helemaal geen "pimp"...

Raekwon the chef
misschien verwart hij hem met Ice-T, die was vroeger een pooier.

|Joël|
Wat maakt het ook allemaal uit misschien kan Ruudf ons eens iets nuttigs vertellen zoals iets over de muziek op dit album en wat hij daar van vind, want een 1,5* geef je een album niet op basis van het verleden van de betreffende artiest denk ik.

Raekwon the chef
Nee, maar dat beweerde hij ook niet

|Joël|
Weet ik. Ik bedoel meer dat iemand zegt dat dit vreselijke muziek is en dan begint over dat de artiest vroeger pooier was en dat maar had moeten blijven... oke allemaal leuk en aardig maar dan weet niemand waarom hij deze muziek nou zo slecht vindt.

Ik vind dit album trouwens ook niet zo geweldig. Ik hoor vaak dat dit een Hip-Hop classic is, nou ik vind er om eerlijk te zijn weinig aan. Altijd als ik dit album luister krijg ik er na een aantal nummers meteen genoeg van. De beats liggen mij gewoon niet heel goed en het rap gedeelte daar ben ik nou ook niet meteen enthousiast over.

CaliLove
1 jaar geleden was dit album voor mij untouchable. Dit was gwn tesamen met The Chronic dé hip-hop classic voor mij. Totdat ik naar meerdere rappers van de Eastcoast begon te luisteren waarvan ik er voordien geen enkele kende. Qua tekst doet dit album natuurlijk onmiddelijk onder voor een album als bv. Enter The Wu-Tang, Liquid Swords etc. Maar toch ook qua sfeer vind ik die andere Eastcoast albums vanuit de 90's beter. Enkel qua flow en beats(Snoop levert hier z'n beste flow die hij ooit heeft laten horen) is het evenwaardig.
Wat niet wegneemt dat ik dit album nog altijd een vette classic vind en dit nog steeds 5.0* geef. Maar als mensen zeggen dat dit voor hun hét beste hip-hop album is etc. Dan vind ik toch dat er betere albums zijn met meer diepgang en betere teksten want dàt is nu net het absolute minpunt aan dit album: er is weinig of geen diepgang en de teksten zijn matig.

|Joël| schreef:
Weet ik. Ik bedoel meer dat iemand zegt dat dit vreselijke muziek is en dan begint over dat de artiest vroeger pooier was en dat maar had moeten blijven... oke allemaal leuk en aardig maar dan weet niemand waarom hij deze muziek nou zo slecht vind.

Ja, dat is wel zo, heeft er natuurlijk niks mee te maken.

ik vind dit album eigenlijk nog best wel goed
Gin & Juice begint een beetje te vervelen maar bij de rest hoef ik niks te skippen, en de beats vind ik hier wel erg lekker, ook Kurupt en nog een stel andere gasten hebben zo hier en daar mooie gastbijdrages.

snoop heeft een aardige flow, maar het enige wat je hierna wijzer bent geworden is hoe hij heet en hoe je zijn naam spelt.

avatar van Backslap
Snoops en dre's beste werk

Lil Bizzy Bone
Ik kan geen een nummer op dit album skippen dus makkelijk *5. Beste hip hop album.

eazyfan
Lil Bizzy Bone schreef:
Ik kan geen een nummer op dit album skippen

Ik eigenlijk ook niet, dit blijft een topper! Ik kan het net geen 5* geven of top10-plaats omdat ik het algemeen niveau bij momenten wat minder vind maar nog altijd erg vermakelijke Hip-Hop, Gin & Juice en Murder Was The Case blijven mijn 2 grote favorieten, alle tracks zijn wel geslaagd en nog paar toppers, maar dit album kent toch een klein dipje naar einde toe vind ik, alleen is die laatste track met Lady of Rage dan ook weer erg geslaagd . Ik persoonlijk vind The Chronic wel een betere G-Funk-plaat, maar de producties hebben klinken wat "zwaarder" en "duister", zal eraan liggen welk type G-Funk-geluid je beter bevalt.

Maarten||
Snoop heeft hier zo'n lekkere flow op .

Social_Mask
Verhoogd van 3,5* naar 4,5*. Ik 'dig' Snoop's flow hier wel. Heerlijke beats ook. Het kwartje is dan toch gevallen. Eigenlijk geen enkel zwak nummer. Elk nummer heeft wel wat. Die 'skits' zijn ook verre van slecht of irritant. Misschien nog wel Top10 materiaal.

4,5*, veruit zijn beste album. Nu moet het kwartje nog vallen bij The Cronic.

Social_Mask
Wát een heerlijk album. Toch wel erug jammer van die skits nu. Je wilt namelijk zo snel mogelijk naar het volgende nummer. De 1e 2 nrs vind ik niet echt veel voorstellen. Maar dan komen er maar liefst 8 (!!!) ijzer ijzer en erug leuke nummers. Daarna zakt het wat in. Eigenlijk moeten we ons schamen om dit leuk te vinden als je kijkt naar sommige teksten Maar damn, hoe lekker brengt Snoop het wel niet. Verassend geen Dre raps. Goed album, heerlijke beats, en een geweldige Snoop. Jammer van de skits en de eerste 2 en de laatste paar nummers die wat redelijks zijn. Voor de rest geweldig!

avatar van thomzi50
Ik vind de G-Funk intro met Lady of Rage ook wel lekker hoor. Niet echt goed, maar vind het toch erg fijn om naar te luisteren.

poenjo
snoop hondje hond kan totaal niet rappen, hij had beter op moeten letten bij zijn lessen van ome dre

poenjo
en dat het in de top 250 staat is belachelijk

avatar van BoordAppel
Ik vind dit een 0,5 geven dan weer belachelijk. Zo hebben we allemaal wel iets.

Mijn broer had Doggystyle op een cassette van iemand geleend en dat was mijn serieuze introductie tot rap. Het blijft een classic, niet qua inhoud.. maar de beats en flows zijn magisch. G-funk in je oorhol.

avatar van Suez
Misschien is dit al eerder opgemerkt, maar je moet deze plaat en Guerrilla Funk van Paris eens achter elkaar luisteren.
Ben ik dan de enige die vindt dat de beats op elkaar lijken? Heeft iemand daar een verklaring voor?

[edit] Ik zie net dat er bij Paris zijn plaat maar 7 stemmen staan, eens kijken ofdat toch iemand een antwoord kent.

avatar van Weirdo Wizzy
Erg leuke G-Funk klassieker. Het album moet het natuurlijk hebben van de beats en Snoop's erg lekkere en relaxte flow, want de teksten zijn meestal oninteressant.

Het album begint met een intro en een soort van intronummer waarop voornamelijk The Lady Of Rage haar kunsten vertoont. Het eerste 'echte' nummer is Gin And Juice en die is bij elke hiphopliefhebber wel bekend. Snoop ten voete uit en gewoon een erg relaxed nummer. The Shiznit is dan gelijk het hoogtepunt van de cd. Snoop rapt gewoon heerlijk. Lodi Dodi is dan een vermakelijke cover van Slick Rick's La Di Da Di maar dan wel geheel in Snoop's stijl natuurlijk. Murder Was The Case is mijn 2e favoriete nummer. Nummer is gewoon uitstekend zowel qua beat als qua lyrics. Serial Killa is dan weer een lekker harde gangstertrack. Who Am I is het bekendste nummer. Leuk nummer maar wel iets te vaak gehoord.

For All My Niggaz and Bitches is het eerste nummer dat een onvoldoende haalt bij mij. Vooral dat refreintje is behoorlijk stom. Ain't No Fun vind ik eigenlijk een beetje fout maar daarom misschien toch ook wel een beetje grappig. Doggy Dogg World is lekker laidback en op G'z Hustlas komt Snoop juist aggressief (beide lekkere nummers). Pump Pump is een waardige afsluiter.

Doggystyle is een cd vol lekkere songs met hoogstens 2 mindere tracks. Aan de andere kant zit er ook maar één ECHTE topper en dat is Tha Shiznit. Om sommige skits lig ik ook in een deuk. 4 ster!

Dat einde van Lodi Dodi ook:

I said, "You can't have me, I'm too young for you bitch!"
She said, "No you're not," then she starts cryin
I says I'm nineteen, she says, "Stop lyin!"
I says, "I am, go ask my mother
And with your wrinkled pussy, I can't be your lover"

CaliLove
Lodi Dodi was voor mij persoonlijk de zomerhit van 2006.

top album, HET debuut van snoop dogg. hierna ging het langzaam bergafwaarts met snoops muziek. de beats passen hierzo perfect bij zijn stem, klinkt erg lekker

avatar van Stapler
CaliLove schreef:
Lodi Dodi was voor mij persoonlijk de zomerhit van 2006.

Van 2006?

CaliLove
Toen hoorde ik die track voor het eerst

avatar van KapiteinClaus
Ik ken zijn nieuwere albums niet helemaal, maar zijn tegenwoordige houding + muziek kan ik minder waarderen dat dit album. Het zit goed in elkaar, klinkt leuk en er zit humor in. Hier worden veel nummers met een knipoog gebracht. Veel nieuwere hip-hop kan je niet serieus nemen. 4* voor dit album!

avatar van melis333
Raekwon the chef schreef:
misschien verwart hij hem met Ice-T, die was vroeger een pooier.

Snoop was wel pooier . Heeft hij gezegd bij Jensen

Relax
Ik gister ook voor 3 minuten in Skalablabalië.