Snoop Doggy Dogg - Doggystyle (1993)

Label: Death Row

5. Tha Shiznit (4:04)
  6. Domino Intro (0:37)
  7. Lodi Dodi (4:25)

met Nancy Fletcher

8. Murder Was the Case (Death After Visualizing Eternity) (3:38)

met Dat Nigga Daz

9. Serial Killa (3:32)

met The D.O.C., RBX en Tha Dogg Pound

10. Who Am I (What's My Name)? (4:06)
  11. Tha Dogg Pound - For All My Niggaz & Bitches (4:43)

met The Lady of Rage

12. Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None) (4:06)

met Nate Dogg, Warren G en Kurupt

13. Chronic Relief Intro (0:34)
  14. Doggy Dogg World (5:38)

met Tha Dogg Pound en The Dramatics

15. Class Room Intro (0:43)
  16. Gz and Hustlas (3:52)

met Nancy Fletcher

17. Checkin' (0:56)
  18. Gz Up Hoes Down * (2:22)
  19. Pump Pump (3:43)

met Lil' Malik

avatar van Weirdo Wizzy
Murder Was The Case is sowieso een van de gaafste nummers van dit album miss wel een beetje 'donkerder' in vergelijking met de andere nummers

avatar van j.b.b.l
j.b.b.l schreef:
Enige minpunt is Serial Killer en Murder Was The Case.
Ik neem dit terug, Murder Was The Case is keihard. Serial Killer blijf ik minder vinden.

avatar van Timmie
The lady of Rage flowt echt zo lekker op G-funk intro! Dit album best vaak beluisterd op vakantie!

PriestMaiden
Snoop Doggy Dogg - Doggystyle.

Zware westside klassieker. Spijtig dat op al de Death Row albums zo in het megagroot Suge Knight staat als executive producer. Ik heb deze cd als ‘Dualdisc’ met gecensureerde clips die ik dus nooit opzet omdat er serieus aan gesleuteld is (zelfs de beats zijn ernorm bewerkt). Dit album is nog wat meer funky dan The Chronic.

1) Bathtub: Intro van dit album.
2) G Funk Intro: Erg vette opener.
3) Gin and Juice: Eén van Snoop’s bekendste tracks. Speel deze nog veel af in mijn auto. Heerlijk om allemaal de clowns op de autowegen te vergeten.
4) Tha Shiznit: Funky track. Snoop is erg relaxed.
5) Lodi Dodi: Een minder nummer door de vervelige rnb zangeres.
6) Murder Was The Case: Wat minder funky en gaat over iets anders dan weed.
7) Serial Killa: Laat me direct denken aan de straten van L.A. waar idiote gangs elkaar proberen vermoorden en mensen die zelfmoord plegen daar vanwege de slechte buurt.
8 ) Who Am I (What’s My Name?) Snoop’s eerste grote hit denk ik. Klassieker.
9) For All My Niggaz & Bitches: Typische Snoop track.
10) Ain’t No Fun: DJ Eazy Dick lol. Beste track voor mij op dit album. Productie is vet (Warren G).
11) Doggy Dogg World: Chille track, ook als single uitgebracht destijds.
12) GZ and Hustlas: Wederom een goede track.
13) Pump Pump: Leuke afsluiter.

avatar van Der Untergang
Productie is van Dr. Dre, het hele album.

avatar van Der Untergang
Doet D.O.C. het refrein op Serial Killa? Wat zijn stem toen niet al naar z'n grootje?

avatar van Rhythm & Poetry
Als je dit album 0,5* geeft, is er dan sprake van hond racisme?

avatar van Harderwiek
Jammer dat je niet kan 'taggen' hier

avatar van Holla
Wat een geweldig debuutalbum dit! Murder Was the Case, Gin & Juice en Who Am I als onbetwiste standout-tracks

avatar van Frenz
Met afstand het meest gedraaide album in mijn auto. Dr, Dre op z'n best en Snoop was toen helemaal uniek, zo laidback, zo'n mooie flow.

Al die laagjes in de nummers, die melodielijntjes die erdoorheen zwieren, het swingt, het stampt en het is een gevarieerd album.

Six million ways to die, choose one!

avatar van Booyo
Snoop was hier misschien wel een van de vetste gasten op onze aardkloot. Wat een top cd. Heerlijke teksten, wellicht wat vrouwonvriendelijk, maar in ieder geval vol met humor. Schril contrast met de hedendaagse Snoop Lion ( ), helaas.

avatar van Holla
Vind de Snoop Lion nummers zo slecht nog niet eerlijk gezegd hoor! Vond de rapper van de afgelopen jaren juist stukken minder, met name omdat je toch ergens nog hoop dat hij nog eens een klassiekertje dropt (Ondanks dat dat erg onwaarschijnlijk zou zijn). Gelukkig hebben we deze tenminste!

Heb hem laatst weer helemaal te pakken gekregen nadat hij een maand of 4 geleden wegviel uit mijn gehoor. Gin & Juice, Who Am I en Murder was the Case zijn toch de 3 nummers die ik van het allerhoogste Snoop niveau vind!

Stickman10
lekker album dit!!!!
Tjonge ik begin op dreef te raken met het hiphop genre,terwijl dit het genre was wat ik zo veroordeelde.

avatar van DarkoMarco
Een album wat toch echt in ieders geheugen ingesloten moet zijn
in ieder geval wel bij mij. Hier begon Hip-Hop bij mij, hier zullen vast meerdere mensen over mee kunnen praten.
Een knalharde G-Funk CD. Snoop Drizzle met zijn eerste CD wat toch echt meer kwaliteit heeft dan zijn recente CD's. De beats zijn ongelofelijk goed geproduceerd door Dre. Hoewel Snoop alsnog niet lyrisch knallend komt, zijn de producties van te goeie kwaliteit om hieraan te irriteren.
Leuke gastartiesten. Ik hoef verder niet hier meer echt een review over te schrijven, daar is het album te goed en te bekend voor. Allemaal top nummers, Lodi Dodi is alleen Snoop wat minder
Top videoclip's, top nummers, top productie, Top Snoopy
Na Doggystyl komen er nog top tracks waaronder: Midnight Love. Tha Last Meal is ook echt top.

She grabbed my closely by my socks
So I broke the hell out, and I grabbed my sack of rocks

Gucci-Mane
Wat Dr.Dre doet met Chronic , doet Snoop Doggy Dogg hetzelfde.

Net zo goed , net zo heerlijk en verfijnd. G-funk op zijn best.

Jammer dat Snoop nooit zo een album weer heeft te kunnen maken.

avatar van Flipm0de
De laatste tijd weer zoveel aan het draaien deze plaat. Heeft ondertussen wel een plaatsje in mijn top 10 verdient.

avatar van De buurman
Ik heb ken slechts een handjevol hiphop platen. Deze vind ik dus waanzinnig goed. de productie, de sfeer, die fantastische grooves, hoe het allemaal in elkaar steekt.... echt top. Hoe kijken hiphop kenners hier nou tegenaan? Ik vind de score namelijk niet bijster hoog voor zo'n goed album. Wordt dit gezien als een echte must-have? En als ik deze ongelooflijk lekker vind, wat zijn dan andere aanraders?

avatar van Shelter
Ik vind deze echt vet, een classic ondanks dat ik niet de volle mep geef.
Maar dat is meer omdat ik die westcoast g-funk wel vet vind maar meer van de eastcoast beats ben. Volgens mij vinden de meeste hiphop kenners dit echt een classic in het genre, tenminste dat is wat ik altijd gehoord heb. Sowieso is Snoop Doggy Dogg echt een van de living icons binnen de hiphop.

Andere aanraders?
Alkaholiks - Coast II Coast, DJ Quik - Rhythm-al-ism en Quik Is The Name, Warren G - Regulate....the etc., Dr Dre - The Chronic, Kurupt - Tha Streetz Is A Mutha, Ice Cube - AmeriKKKaz Most Wanted...zoiets

en Death Certificate, en geen Kurupt

avatar van niels94
Heerlijk zomerse niets-aan-de-handplaat met een ongekend strakke, (g-)funky productie waardoor het inderdaad een feest is om hier naar te luisteren. De lagere scores komen misschien door het gebrek aan inhoud - iets wat ik persoonlijk niet mis gezien de fantastische delivery. Ik wil gewoon lekker mee kunnen blèren Alleen Ain't No Fun vind ik echt minder.

Als je verder wil in deze hoek kun je de aanraders van Shelter wel volgen, maar er is zoveel meer hiphop te ontdekken. Als je van strak en vol geproduceerd houdt: probeer The Mouse And the Mask van DANGERDOOM eens, dát is pas een meesterwerk!

avatar van Shelter
Der Untergang schreef:
en Death Certificate, en geen Kurupt

Ja Death Certificate ook maar ik dacht ik maak een korte selectie. Kurupt vind ik alleen op dat album wel vet en zit toch ook al een tijd lang bij die click

avatar van Oortrommel
Een album dat je 21 na dato nog in je player kan donderen zonder dat het ook maar iets van zijn glans heeft verloren is gewoon een classic. De frisse, uptempo producties vullen de losse freestyle flow van Snoop Dogg perfect aan en iedere feature voegt daadwerkelijk iets toe aan de track. Zonder twijfel is de invloed van Doggystyle enorm geweest de jaren na de release.

Mijn favoriete periode in hiphop muziek is 1988 tot 1995 en dit is toch één van de pareltjes uit die periode. Eén woord: geniaal.

avatar van Oortrommel
Die G-Funk Intro is één van de meest lekkere hiphop-momenten ooit. The Lady of Rage

avatar van party
Heb hem maar weer is opgelegd. Het is een leuk album (niet heel bijzonder vind ik) maar toch zitten hier lekkere tracks op. Tracks als Gin and Juice en Pump Pump zijn gewoon geniale tracks. Dat is de Snoop Dogg dat ik wil horen en niet de tegenwoordige versie van Snoop. Waar ik me aan irriteer op dit album zijn de skits. Ook zijn de wat rustige nummers zoals Lodi Dodi niet zo goed.

3.0*

avatar van douwef
na al die jaren nog steeds nog steeds een beest van een album. Deze lijkt de tand destijds goed te door staan. Elke keer als ik deze luister waan je weer terug in de gouden tijd van de jaren 90 toen hiphop enorm in ontwikkeling. gaaf album en een instant classic

avatar van Ernie
Het blijft Snoop zijn beste album en het enige dat ik in huis heb.

Daarna bracht ie wel af en toe goede singles uit maar had ie vooral een paar goeie featurings
op andere rappers hun albums zoals The Chronic, 2001, Marshall Matters LP en het heerlijke X van Xzibit. Beautifull met Pharrel Williams vond ik dan weer een draak van een nummer.
Ook de hele bekering naar het rastafarisme, remember Snoop Lion, was volgens mij maar een promotiestunt voor zijn album toen want er is nu helemaal niets meer van te merken.

Ik weet nog steeds niet of ik om Snoop moet lachen of hem serieus moet nemen

Maar dat deze Doggystyle een classic van begin tot einde is ga ik niet ontkennen, daarvoor vind ik nummers als G Funk Intro, Tha Shiznit, Gin and Juice, Who Am I, Gz and Hustlas & Pump Pump te goed. Ook de skits vervelen mij nog steeds niet en dat mag een wonder heten want die skip je meestal wel na een paar luisterbeurten