Krezip - Plug It In (2007)

Label: RCA

1. Play This Game with Me (4:00)
  2. Life Is Sweet (3:31)
  3. Plug It in & Turn Me On (3:41)
  4. Ordinary Day (3:27)
  5. Can't You Be Mine (3:02)
  6. Easy Way Out (3:15)
  7. Not Tonight (4:10)
  8. Bored (3:28)
  9. You're Wrong (3:24)
  10. Hey There Love (4:35)
  11. All My Life (3:38)
  12. Everybody's Gotta Learn Sometime * (4:27)
  13. Plug It in & Turn Me On [Live at HMH] * (3:45)
  14. I Would Stay [Live at HMH] * (6:39)
  15. All My Life [Live at HMH] * (3:51)
  16. Venus [Live at HMH] * (3:32)
  17. Look What You've Done [Demo] * (2:19)
avatar van Reijersen
Heb me toch maar weer eens aan een album van Krezip gewaagd en moet zeggen dat het wederom niet zo kan boeien. 'Nothing Less' vond ik nog een uitstekend album, maar daarna vind ik het allemaal toch wat minder geworden met deze groep.

avatar van Slowgaze
1,0
Tja, moest er hiervoor vooral slappe post-grunge en punkpop gespeeld worden (van het soort waarbij de zangeres met haar hoofd op en neer schudt en dat ook met de microfoon doet als ze niet zingt, hoe ruig!), afgewisseld door zeikballads van hier tot Tokio: Krezip maakte hier een muzikale groei door.

Afijn, die klote-ballads zijn er nog steeds, All My Life is bijvoorbeeld al zwakker dan een weekdier met zinnen als "Does it ever get any better or will I feel this way the rest of my life?" Hoe integer! Tekstuele zwakte is hier wederom troef, ook al zijn ze muzikaal voor een deel een andere kant op gegaan. Jaja, u leest het goed, Krezip herhaalt het trucje van gedistorte gitaren (hoe ruig!), veel te zwaar ingemixte bas (hoe ruig!) en "stoere" zinnetjes als "I want you out of my bed" niet eens meer.

Nu houd ik julllie in spanning, maar hier komt het: Nirvana en Green Day zijn aan de kant gezet, maar het waren deze keer The Killers en The Strokes! "Laten we maar indie gaan doen, nu niemand meer op punkpop zit te wachten. Waren we eigenlijk al niet laat met dat geluid in 2000? En hadden we dat misschien beter niet door kunnen zetten tot 2005?" Jaja, uit 2007 stamt dit gedrocht, waarin The Killers een jaar eerder al flink door de mand waren gevallen met hun tweede album, en The Strokes, zijn we die al niet vergeten sinds datzelfde jaar, met de toevoeging dat ze toch niet meer zo goed werden als eerst?

Jaja, de eerste, heel gedurfde en suggestieve, single is zo van Zeh Killerts gejat, terwijl in Easy Way Out De Strooks anno 2001 na worden gedaan. Bovendien, kun je iemand die destijds 25 was serieus nemen als ze blijft volhouden dat ze zo "bored" is? Kun je überhaupt iemand serieus nemen die na haar twintigste nog schrijft alsof ze twaalf is? Volkomen reactionair, dit compleet overschatte muziekgroepje. Ik moet dan denken aan Anouk (ook weer zo'n zo-geheten "no-hoper") die zich afvraagt waarom ze niet doorbreekt in de Verenigde Staten. Omdat er in de VS al veel te veel van dit soort muziek is, die hebben dan ook dit muzikale equivalenten van de Big Mac uitgevonden.

avatar van Ronald5150
Ik moet het Krezip nageven. Na een aantal inspiratieloze standaard aandoende rockplaten komt Krezip met "Plug It In" met in een mijn eigen ogen nieuw geluid. Een geluid dat meer neigt naar pop met duidelijke invloeden uit de jaren 80. Het klinkt mij in ieder geval verfrissend in de oren. Wereldschokkend is het ook niet en de liedjes zijn na verloop van tijd behoorlijk inwisselbaar. Ik krijg er een beetje 13 in een dozijn gedachten bij. Vanwege het nieuwe geluid vind ik het zeker niet slecht, maar ook zeer beperkt houdbaar. Leuk om de singles nog eens op de radio voorbij te horen komen, en live stond deze band echt haar mannetje. "Plug It In" als geheel weet me niet volledig te overtuigen, maar tenenkrommend slecht vind ik het ook niet. Redelijk is de term die er dan het beste bij past.