Maroon 5 - It Won't Be Soon Before Long (2007)

Label: A&M Octone

1. If I Never See Your Face Again (3:20)
  2. Makes Me Wonder (3:31)
  3. Little Of Your Time (2:17)
  4. Wake Up Call (3:21)
  5. Won't Go Home Without You (3:51)
  6. Nothing Lasts Forever (3:07)
  7. Can't Stop (2:32)
  8. Goodnight Goodnight (4:03)
  9. Not Falling Apart (4:03)
  10. Kiwi (3:34)
  11. Better That We Break (3:06)
  12. Back At Your Door (3:47)
  13. Until You're Over Me * (3:15)
  14. Infatuation * (4:25)
  15. Losing My Mind * (3:21)
  16. Figure It Out * (2:59)
  17. Miss You Love You * (3:11)
  18. Story * (4:33)
  19. Wake Up Call [Mark Ronson Remix] * (3:13)

met Mary J. Blige

20. The Way I Was * (4:20)
  21. Story * (4:27)
  22. Won't Go Home Without You [Acoustic] * (4:06)
Wake Up Call klinkt overigens nog beter dan Makes Me Wonder. Dit belooft een waardige opvolger van Songs for Jane te worden.

avatar van wvv89
ScudRocket schreef:

Dat vind ik ook.

Wake Up Call, Won't Go Home Without You, Can't Stop en Back At Your Door, klinken zeer positief. Ben benieuwd naar de andere nummers

avatar van wvv89
Hij is trouwens gelekt...

avatar van jowietje
Maroon 5 is weer terug met deze heerlijke plaat. Er staan lekker veel vlotte nummers op zoals de single Makes me wonder. Wel jammer van de paar rustigere nummers, die vind ik niet mooi. En er had wel een hoog nummer net als She will be loved op mogen staan. Voor de rest dik in orde.

4* voor deze lekkere pop plaat.

Ik heb hem net geluisterd en klinkt wel ok. Wake Up Call,,Don't Stop..Won't Go Home Without You en Kiwi klinken leuk,,maar avn de rest heb ik weinig onthouden eigenlijk.

*3.5

avatar van Reijersen
Maroon 5 is na het ongelooflijke succes van de vorige cd dus weer terug met een nieuw album. Aangezien ik 'Songs About Jane' best oké vond waag ik me ook maar eens aan deze cd.
Qua sound is er niet zo heel veel verschil, misschien alleen het feit dat het allemaal wat minder commercieel klinkt. Maar evengoed makkelijk in het gehoor. De ballads zijn mooi, de uptempo nummers erg lekker. Maroon 5 doet op een niet al te vernieuwende manier waar ze goed in zijn, lekkere muziek maken.
Al verwacht ik minder succes in de commerciele muziekwereld gezien (positief punt),
3,5 ster.

avatar van Paalhaas
Makes me wonder is echt één van de vervelendste nummertjes die ik in tijden heb gehoord.

avatar van Reijersen
Paalhaas schreef:

Bedankt voor deze uiterst toevoegende mening

gvs
he jammer ze missen een beetje wat ze op songs about jane wel hadden, ik moet denk ik het album nog een paar keer goed gaan beluister om een goed oordeel te geven! wont go home without u, vind ik wel al goed klinken!

Ik heb zojuist het hele album gehoort en moet zeggen dat het weer zeer aangenaam klinkt.
Allemaal iets meer luide nummers met een hoger rock gehalte.
Can't Stop en Makes me wonder zijn hier een goed voorbeeld van, tekstueel vind ik het album ook vooruit gegaan, in vergelijking met zijn voorganger Songs About Jane. Volgens mij zat er zelfs een stuk teskt in dat ook al was gebruikt op Kanye's album, van het nummer Heard 'Em Say, maar dat kan aan mij liggen
Omdat ik de sommige nummers nu nog een beetje op elkaar vind lijken en verschillende beats een beetje zeikerig overkomen ( Infatuation bijvoorbeeld) geef ik het 3 sterren

avatar van Mark17
Wat een geweldig album! Ik draai 'm werkelijk helemaal grijs en mijn favoriet is toch wel "Kiwi". Absoluut 5 sterren waard.

Toch wel heel anders dan Songs About Jane. Minder commercieël over het algemeen en soms doet het me denken aan Justin Timberlake zijn FutureSex/LoveSounds.

If I Never See Your Face Again 3,5*

Kiwi 3*

Better That We Break 3,5*

Back At Your Door 3,5*

Infatuation 2*

Until You're Over Me (niet beluisterd)

Over het algemeen een leuk album om eens een keertje (onaandachtig) te luisteren, maar het is teveel van hetzelfde en bijna niets blijft hangen. Makes Me Wonder was een zeer goede voorloper, maar kan veel mensen te hoge verwachtingen hebben bezorgd.

Totaal: 41/13 = 3,15 => 3*

avatar van jowietje
Stem verhoogd naar 4,5 vanwege de onlangs gelekte bonus tracks. Heerlijke nummers, vooral Figure it out!

Echt een goed album van Maroon 5.
Het is wel heel wat anders dan de vorig album,maar er staan hele lekkere nummers op de cd.
Een 4 voor Maroon 5.

avatar van Justinx
Maroon 5. Het is de afgelopen paar jaar een fenomeen geworden in muziekland. Ze scoorde veel hits als Harder to Breath en This Love. Ik heb weinig zo erg genoten van een debuutalbum als die van Maroon 5's Songs About Jane. Helemaal grijsgedraaid heb ik het. Ik heb het album dan ook bekroond met 4,5 sterren voor dit prachtige album. Sinds die tijd heb ik een zwak gehad voor Maroon 5 en ik kon dan ook niet wachten op deze nieuwe It Won't Be Soon Before Long. We hebben er maar liefst vijf jaar op moeten wachten en de verwachtingen waren dan bij iedereen ook hoog - misschien te hoog. En toegegeven waren mijn verwachtingen ook best wel hoog. Het blijft toch altijd de ''moeilijke tweede'' zoals vaak gezegd wordt. Het deed me dan ook wel een beetje pijn om te horen dat de heren van Maroon 5 voor een hele andere aanpak hebben gekozen voor It Won't Be Soon Before Long. Toen Adam Levine voor het eerst sprak over het album hield ik mijn hart vast. Zijn woorden over het album ,,It's going to be ''sexier and stronger" gaining inspiration from iconic 80s artists such as Prince, Shabba Ranks, Michael Jackson and Talking Heads" waren nu ook niet bepaald gerustellend. Toen ik dan ook voor het eerst de single Makes Me Wonder hoorde moest ik toegegeven toch even slikken. De jaren '70 en '80 waren prominent aanwezig met de funky gitaarrifjes. Alleen de stem van Levine deed nog enigszins denken aan Songs About Jane - vertrouwd en vriendelijk. Toch moest ik het album aangeschaffen, want nieuwsgierig was ik toegegeven wel een beetje geworden na die best wel lekkere en funky single. Mijn eerste luisterbeurt deed mij vrij weinig en had niet meteen het pakkende effect dat Songs About Jane een kleine twee jaar geleden wel had. Het was pijnlijk te lezen dat iemand ook de vergelijking trekt met Justin Timberlake, al helemaal omdat hij misschien wel gelijk had. Timberlake's muziek kan mij niet zo aanspreken. Gelukkig vallen de gelijkenissen nog aardig te overzien. Het heeft inderdaad wat weg van de zanger, maar gelukkig laat Maroon 5 zien dat de band ook haar eigen invloeden nog steeds laat horen. Na wat meer luisterbeurten van It Won't Be Soon Before Long begon de muziek toch wat meer door te dringen. Ik neurie al zacht mee en kan veel nummers erg waarderen. Makes Me Wonder vertegenwoordigt heus niet de hele cd - het gaat best nog wel lekker veel kanten op. Wat te denken van de geweldige gitaaruitspatting halverwege het nummer Kiwi? Prachtig en erg leuk voor de afwisseling. Het deed me nog het meest denken aan Make It Soon van A-ha's laatste plaat Analogue, maar dat terzijde.

Tegenwoordig vlieg ik door de nummers heen en het lijkt maar een trip van luttele minuten - hoewel de cd toch zorgt voor bijna drie kwartier aan muziek. Dat is een goed teken zou ik zeggen, maar of dit nu mijn droomalbum zou worden... Ik denk het niet. Maroon 5 weet wel beter denk ik. Zouden ze nog teruggrijpen naar hun oude sound? Ach het zou mij niet zoveel uitmaken. Ik kan namelijk erg genieten van beide albums. Toch is het debuutalbum Songs About Jane iets lekkerder dan deze It Won't Be Soon Before Long, maar dat neemt niet weg dat ik het beoordeel met een dikke 4*. Ik zeg; well done.

avatar van james_cameron
Lekkere plaat, lag direct bij de eerste luisterbeurt al goed in het gehoor. Niet beter of minder dan het debuut (waar ik iets langer aan moest wennen): gewoon lekkere, pretentieloze deuntjes, goed uitgevoerd.

Kiwi is erg goed, en de rest valt ook niet tegen. Hoe dan ook, ik ben eroverheen gegroeit en het is niet meer echt mijn muziek.

Wat een tegenvaller. Er staat hierbij het album Pop / Rock, maar rock kan je het echt niet meer noemen. Alleen Kiwi, ook al door andere geprezen kan er wat dat betreft mee door. Ook nog om aan te horen zijn Little Of Your Time en Can't Stop + de bonustrack: Infatuation.

Dit album is volkomen overgeproduceerd. Je moet soms echt je best doen om de verschillende instrumenten te horen. Het is meer een soort poppy geluid met vrijwel continu de stem van de zanger, Adam Levine. Dat is voor mij een overdosis: enkele lekkere onderbrekingen met prima gitaarsolo's, zoals op Songs About Jane, zouden zeer welkom zijn geweest.
En dan de overdosis aan ballads: zeker in het midden van de cd zijn ze echt niet meer om aan te horen. Ik moest zelfs even denken aan... Elton John.

Teleurstelling, zeker na hun prima spetterende live CD / DVD. 2,5*

0529
Zag het album bij de Bieb liggen. Door het hoge stemgemiddelde dacht ik dat het wel een goed album zou zijn... Dit was dus niet echt het geval. Toen ik de eerste nummers hoorde dacht ik dat dit wel wat zou worden (Met uitzondering van 'Makes Me Wonder' dit vind ik echt een afschuwelijk nummer) Na Can't Stop zakt het helemaal in, alleen Kiwi is dan weer erg goed. Voor nu 2,5* jammer...

avatar van Koerok
1,0
Doet me helemaal niets deze plaat. De voorgaande had nog een paar leuke melodietjes (ook niet briljant trouwens), maar hier blijft helemaal niets van hangen. Een 1 dus......

avatar van Pinsnider
Mja, het spijt mij ook...
"This Love" was na 3.000.000.000.000 keer voorbij te zijn gekomen op SkyRadio nog steeds onverwoestbaar! Harder to Breathe was briljant, en ook de rest van hun vorige plaat was bij vlagen meer dan aardig. Pinsniders plaat van het jaar van vorig jaar was het vergelijkbare "Twelve Stops And Home" van The Feeling... en toch... tsja...en toch doet "It won't be soon..." me he-le-maal niets.... Vreemd...

Lost Highway
Koerok schreef:

Idd, voorganger was niet brilliant maar had toch nog zijn momenten. Deze vind ik ronduit een verschrikkelijke baggerplaat. Saaier kan haast niet. Geen enkel gevoel voor creativiteit, geen enkel moment waarop je toch eens geboeid luistert. Ik had deze band nog het voordeel van de twijfel gegund,, maar nu kunnen we ze definitief afschrijven.
Dit haalt zelfs lang het niveau niet van bvb Keane of Snow Patrol.
Gebuisd over de hele lijn en een bandje dat we kunnen opdoeken.

avatar van Rammetje*
Album in totaal is minder dan 't vorige, maar sommige nummers springen er echt wel uit! Little Of You're Time, Can't Stop, Kiwi en natuurlijk Makes Me Wonder zijn geweldig! Not Falling Apart en Better That We Break zijn verder ook wel ok. De andere nummers vind ik wat minder. If I Never See You Again en Back At Your Door waren misschien leuk geweest als ze door iemand anders gezongen werden, maar bij Maroon 5 vind ik 't niet echt passen.

Toch door die paar geweldige nummers, een 3!

Imagine.
Erg tegenvallend album van Maroon 5.
Na het horen van het nummer 'Makes Me Wonder' dacht ik eigenlijk al dat het een slecht album zou worden maar heb het album dan toch maar gehaald. Dit had eigenlijk niet moeten doen want het valt heel erg tegen. Op enkele (leuke) nummers na zoals Kiwi en If I Never See Your Face Again staat er voor de rest niets leuks meer op. Jammer want hun vorige singels (album ken ik niet) vond ik weer wel leuk.

It Won't Be Soon Before Long: * */*

het vorige album van Maroon 5 vond ik niet geweldig, maar na het leuke 'Makes Me Wonder' heb ik hem toch in huis gehaald, en maar goed ook. Wat een geweldig album!

1. If I Never See Your Face Again 8/10

11. Better That We Break 8/10

12. Back At Your Door 8/10

13. Infatuation 7/10

Erg goed album dus. 4,0*

Love Them !! Ben een fan sinds This Love.
Eindelijk zijn ze terug !! Deze plaat is dan ook gewelig !
Fantastische nummers en geen enkel nummer gaat vervelen.

Persoonlijk vind ik dat je die Maroon 5 nummers echt niet beu word , in tegenstelling tot andere.
Elk nummer heeft weer een andere, leuke melodie die blijft hangen.
Waarschijnlijk ga ik in december naar een optreden van hun. ^^
[ll]
4.5*

Geweldige cd. Er staan echt heerlijke nummers op, en zelfs na een aantal weken verveelt deze cd mij nog niet.
Nummers blijven lekker hangen en vooral, wake up call, kiwi en better than we break vind ik fantastische nummers...

4.5*

Wat een teleurstelling is dit album toch!

Enthousiast na hun vorige cd moest ik nu luisteren naar een aantal draken van nummers die op het Songfestival niet zouden misstaan, ook niet vanwege hun werkelijk tenenkrommende teksten: voorbeelden hiervan zijn
Goodnight, goodnight; Wake up call; Nothing lasts forever & Better that we break.

Beste mensen, doe het jezelf niet aan: luister niet naar deze tracks!

fastpulseboy
west schreef:
Wat een teleurstelling is dit album toch!

Beste mensen, doe het jezelf niet aan: luister niet naar deze tracks!

huh, wat is het verschil met de vorige dan......

Het is natuurlijk moeilijk om hun vorige album Songs About Jane nog te overtreffen maar ik vind dat dit album er aardig in de buurt komt. It Won't Be Soon Before Long geef ik 4 sterren.