Amy Winehouse - Frank (2003)

Soul
Label: Island

1. Intro / Stronger Than Me (3:54)
  2. You Sent Me Flying / Cherry (6:50)
  3. Fuck Me Pumps (3:20)
  4. I Heard Love Is Blind (2:10)
  5. (There Is) No Greater Love / Teo Licks (2:08)
  6. In My Bed (5:17)
  7. Take the Box (3:20)
  8. October Song (3:24)
  9. What Is It About Men (3:29)
  10. Help Yourself (5:01)
  11. Amy Amy Amy / Outro / Moody's Mood for Love / Know You Now (11:03)
  12. Take the Box [Original Demo] * (3:26)
  13. I Heard Love Is Blind [Original Demo] * (2:14)
  14. Someone to Watch over Me [Original Demo] * (4:30)
  15. What It Is [Original Demo] * (4:45)
  16. Teach Me Tonight (Hootenanny) * (3:23)
  17. 'Round Midnight (B-side) * (3:50)
  18. Fool's Gold (B-side) * (3:41)
  19. Stronger Than Me [Live on Jools Holland] * (3:53)
  20. I Heard Love Is Blind [Live at the Concorde, Brighton] * (2:29)
  21. Take the Box [Live at the Concorde, Brighton] * (3:34)
  22. In My Bed [Live at the Concorde, Brighton] * (5:38)
  23. Mr. Magic [Through the Smoke) (Janice Long Session] * (4:06)
  24. [There Is) No Greater Love (Janice Long Session] * (2:39)
  25. F**k Me Pumps [MJ Cole Mix] * (5:55)
  26. Take the Box [SeiJis Buggin' Mix] * (7:49)
  27. Stronger Than Me [Harmonic 33 Mix] * (3:43)
  28. In My Bed [CJ Mix] * (4:36)
avatar van T.O.
Amy Winehouse is een beetje een kruising tussen Nelly Furtado en Alicia Keys. Ze heeft een aparte stem die goed tot zijn recht komt in nummers als de single 'Stronger Than Me'.

Dat nummer en 'Fuck Me Pumps' (met een grappige tekst) zijn dan meteen de hoogtepunten voor mij. Het grootste manco aan het album is de wisselvallige, en vooral niet opzienbarende productie.

Gisteren het album voor de eerste keer gehoord. het klonk heel funky.

T.O. schreef:

Ik verwacht in de toekomst veel van deze dame. Misschien dat als dit wat beter is ze ook stijgt naar een hoger niveau. Alhoewel ik juist wel een beetje bang ben voor een soort Joss Stone effect: te glad, te mooi en daardoor net niet.

Toen ik het album 3 jaar geleden voor het eerst vond ik het ook een bijzonder goed album. Nu, 3 jaar later, vraag ik me echt af wat er Amy is gebeurd? De site heeft geen updates, google vindt weinig en de mailbox van haar label is vol Ik had ook hoge verwachtingen eerlijk gezegd...

Jadoh
Ze doet me denken aan Christina Aguilera, niet qua stijl ofzo, maar op een of andere manier moet ik altijd aan christina denken bij dat album, ookal wil ze daar absoluut niet mee geassocieerd worden.
Zeer fijn album. Vooral Fuck Me Pumps is leuk, beetje de soulvolle Stupid Girls van P!nk.
3.5

Jadoh
AMY WINEHOUSE

Amy’s Back – 2006

New single coming this Summer

New Album in the autumn

----

dat staat op r site. dat vind ik wel heel fijn. lol

Leukste nummers vind ik:
Stronger than me, You sent me flying, Moody's mood for love, Take the box,October song, Help yourself.. jeetje allemaal bijna:)

fredpit
Funky?....Christina Aquilera?....ben ik de enige die hier duidelijke jazz invloeden hoort?

fredpit schreef:

Nee hoor

beaster1256
goeie plaat , maar na enkele malen steekt hij tegen , en inderdaad ' fuck me pumps ' is zeker het beste nummer , jazzy , soms hoor ik ella fitzgerald even aanwaaien , maar meer soul en fijn tussendoor plaatje

Jessie
ik vind dit een goeie ontdekking, toen ik haar voor het eerst hoorde in men vader zijn cd-speler dacht ik eerst dat het een zwart nieuw meisje was die ik nog niet had gehoord, en ze deed me ook denken aan Lauryn Hill. Maar ik kon het moeilijk geloven dat ze blank is! ik heb dan wat op YouTube gekeken naar wat live stukjes van haar en wauw, wat kan ze zingen! ik vind het lekker funky, soul en jazzy.
Mijn favoriete nummers zijn:
Fuck me pumps
Take the box
October Song

vooral October Song vindt ik een buitengewone tekst het kan een gedichtje zijn!

Fuck me pumps vindt ik leuk omdat het kritiek geeft op de hoertjes!!!

En take the box is ook te mooi!

avatar van itchy
Jessie schreef:
Fuck me pumps vindt ik leuk omdat het kritiek geeft op de hoertjes!!!

Daar zullen "de hoertjes" niet blij mee zijn

Inderdaad, zeker invloeden vanuit de jazz, soul, en het the funkyness zit er zeker ook in. Instrumentaal vind het een zeer goede cd, zeer dik geproduced wel, maar kom. Ze kan ntrlk ook wel goed zingen, daar niet van..

avatar van Wib0__
Ik heb een vraag;

Ik heb haar 2e cd nu al een aantal keer beluisterd (Back To Black) en vindt het echt geweldig! Nu zag ik hier, dat ze ook nog een ander album heeft, genaamd Frank, kan iemand mij zeggen wat ik hier van moet verwachten?
Een beetje hetzelfde als Back To Black?

Alvast Bedankt

avatar van Reijersen
Nee niet hetzelfde. Frank is wat jazzier. B2B is wat soulvoller. Haar stem is natuurlijk nog steeds even goed en even overtuigend. Dus zeker en proberen waard, deze cd.

avatar van Wib0__
Bedankt Reijersen! Ik zal dan maar eens gaan beluisteren!

Vind dit echt haar beste cd van de twee. Alle nummers zijn goed en hebben teminste ook inhoud. Fuck me pumps is echt een lekker nummer. Goede, Grappige tekst ook!

*Fuck Me Pumps:
Without girls like you,
There’s no nightlife,
All those men just go home to their wives.

Social_Mask
Net dit album beluisterd en het klinkt erg goed. Nét wat minder dan B2B, maar erg mooi. Zoals Reijersen al zei, is dit wat meer Jazz. En dat klinkt ook erg mooi.

Alsnog 4,5*. Want B2B is 4,75* waard. Geen minder nr.

Ik heb dit album laatst gekocht en het is ook een leuk album!
Mijn favo's zijn Amy Amy,,Take The Box,,Fuck Me Pumps en Help Yourself.
Dit album vind ik wel wat minder dan Back To Black maar nog steeds leuk.

*4.0

raffael77
Goed album met een dame die 1 van de weinige is die het niveau haald van de oude generatie Soul/R&B en Jazz.

JustaRascal
Die sample in "in my bed'! Damn!

avatar van ckuhl
Probleem met dit soort mensen is dat het vooral Imago mensen zijn, zo las ik net nog dat ze 4500 'fans' heeft laten staan.
Gelukkig heb ik dit kaliber niet in mijn muziekkast.

ckuhl schreef:
Gelukkig heb ik dit kaliber niet in mijn muziekkast.

Ik begrijp hier je beredenatie niet, misschien iets meer uitleg?

JustaRascal
Ze heeft ons in Nederland al twee keer laten stikken, een keer op Pinkpop en daarna nog eens op Northseajazz festival. Die keer op Pinkpop stond ik al vooraan te popelen om der te gaan zien, en toen kwam Krezip. Auw.

Pieter Paal
Door al die anorexia-problemen zegt ze haar concerten steeds af, maar ik vond Krezip op Pinkpop best wel goed. Vooral die halve minuut van 'Rehab'.
Dit is een leuk album, maar ik heb hem pas gehoord na het verschijnen van haar tweede en die is nog wat beter.
Zou Amy soms een fan van Frank Black (ex-Pixies) zijn? 'Frank' en 'Back to Black'.

Lekker jazzie cd'tje en ik moet eerlijk zeggen dat ik de vroegere Amy winehouse beter vind dan de nieuwe.
Ze heeft daarbij aardig wat festivals misgelopen waar ze had gesprankeld met haar talenten; zoals het North sea jazz. Erg jammer!
Nou goed, deze cd is dus een toppertje, met als hoogte punt Fuck me pumps!

4.5*

aERodynamIC schreef:

Leuk om dit terug te lezen: ik had toen dit album net uit was en ik het kocht nooit kunnen vermoeden dat deze dame bijna dagelijks voorpaginanieuws zou worden. Gelukkig is mijn genoemde vrees ook geen waarheid geworden; het tegenovergestelde blijkt het geval (niks gladde overgeproduceerde toestanden)..... hoe gaat ze 2008 doorkomen?

EVANSHEWSON
Sfeervol soulalbum van Amy. Jammer dat deze talentvolle dame haar kwelduivels drank en drugs nog niet bezworen heeft.

***1/2

Imagine.
Ik zie nu pas dat ze over straat loopt. Ik dacht altijd dat ze achter mengpanelen zat.

Timothebizkit
Die hele tracklisting klopt niet. Of in ieder geval niet ten opzichte van mij versie . Mijn tracklisting is:

1. Intro / Stronger Than Me
2. You Sent Me Flying / Cherry