Shit and Shine - Ladybird (2005)
3,97
(69)
geplaatst: 14 november 2007, 17:52 uur
shinybeast schreef:
vinyl lijkt me trouwens niet zo handzaam met dit meganummer
vinyl lijkt me trouwens niet zo handzaam met dit meganummer
Aan het eind van kant A stokt het nummer inderdaad, om op kant B hortend en stotend weer tot leven te komen.
geplaatst: 9 december 2007, 20:52 uur
Een vette en heftige trip. Helaas ook veel van hetzelfde en voorspelbaar. Desalniettemin: 4*
geplaatst: 10 december 2007, 08:50 uur
Paalhaas schreef:
lol
lol
Daarmee bedoel ik, dat wanneer je tien minuten van deze plaat hebt gehoord, je de overige 30 minuten ook al kunt voorspellen. Je hoort gewoon 40 minuten lang dezelfde riff. Dat vind ik behoorlijk voorspelbaar.
geplaatst: 10 december 2007, 09:07 uur
Dat snap ik, hoor. Maar het is natuurlijk expres voorspelbaar, expres drie kwartier doorgedreven om een hypnotisch effect, een 'trip' te creëren. Vandaar dat ik de kwalificatie 'voorspelbaar' licht misplaatst vind. Maar da's persoonlijk, hè.

geplaatst: 10 december 2007, 09:15 uur
Paalhaas schreef:

Het woord voorspelbaar heeft natuurlijk een negatieve bijklank, maar dat neemt niet weg dat je na 10 minuten luisteren al weet hoe de rest van de plaat gaat klinken. Dat noem ik voorspelbaar. Dat dit is gedaan om een lange trip te maken, begrijp ik. En dat lukt ze ook verdomd goed (zie ook mijn waardering).
geplaatst: 10 december 2007, 23:09 uur
heb dit naar aanleiding van de draad hier ook op de kop getikt.
even wachten op de post en dan weet ik meer.
even wachten op de post en dan weet ik meer.
geplaatst: 27 december 2007, 14:30 uur
ik heb 'm inmiddels ook
lekker heavy en lekker log
alleeen maak ik er hier thuis geen vrienden mee.
lekker heavy en lekker log
alleeen maak ik er hier thuis geen vrienden mee.
geplaatst: 29 december 2007, 20:13 uur
schitterende schijf! heb hem vorige week gekocht (exemplaar 746 van de 750 overigens dus wie hem nog wilt zal zich moeten haasten vrees ik! ) en er is nog geen dag gepasseerd zonder hem op te zetten, echt verslavend en elke luisterbeurt wordt hij zwaarder, hypnotischer en beter! heeft iemand overigens andere cd's van shit & shine? (ladybird is mijn eerste van shit & shine)
Flum
geplaatst: 29 december 2007, 20:41 uur
Ah, ze zijn er al bijna? Goed! Dat verdienen ze wel!
Ik heb hem gelukkig ook al een tijdje. Heerlijke plaat! Zoals eerder gezegd: een fenomenale trip. Knallen, stampen, beuken...maar dan op een verfijnde manier. Super!

geplaatst: 30 december 2007, 01:23 uur
astrodronaut schreef:
Allicht heeft iemand andere cd's van S&S. Kijk wat beter rond op deze site zou ik zeggen.

geplaatst: 30 december 2007, 10:57 uur
heb ik juist gedaan en het lijkt me aangewezen om jealous of shit & shine aan te schaffen!
geplaatst: 29 maart 2008, 21:35 uur

geplaatst: 29 maart 2008, 22:06 uur
Je moet hoe dan ook snel wezen, volgens mij is de oplage gelimiteerd tot 750. Da's niet veel. Ik heb overigens nummer 704 (Bij het optreden gekocht).
edit: Voilà.

edit: Voilà.
geplaatst: 29 maart 2008, 22:11 uur
Er is een cd-uitgave, ja (oplage 750 dus) en een uitgave op rood vinyl (oplage 500). Maar omdat het 1 nummer is, is vinyl waarschijnlijk niet zo handig.
geplaatst: 29 maart 2008, 22:19 uur
musicfriek schreef:

Friek
Leuk dat het bevalt.
Probeer vooral ook hun andere twee topnummers Practicing to be a doctor (het 1e nummer van mijn quiz, staat op de cd Jealous of Shit and Shine) en Cunts with roses van de gelijknamige EP. Ronduit
geplaatst: 29 maart 2008, 22:26 uur
dank u! Ik heb 'm gelijk besteld, voor 13.33 euro (incl. s&h).
Merci!
Merci!
geplaatst: 29 maart 2008, 22:28 uur

O, nog even reclame maken: ze komen trouwens op 18 en 19 mei naar Nederland! Zondag in de Ekko (Utrecht) en maandag in Paradiso (A'dam). Live is dit echt vét. Ik heb ze verleden jaar al gezien in 013 tijdens het ZXZW-festival, ze hadden 11 drummers bij! Kaartjes zijn €10 geloof ik, mét voorprogramma. Ga dat zien!

geplaatst: 8 april 2008, 14:00 uur
Gisteren kwam ladybird binnen, nummertje 720. De eerste lusieterbeurt speakers vol open natuurlijk. Ik had echt het idee dat er een Apache mijn huis onder vuur nam.
*edit*
nu op de koptelefoon op de werkplek. Dit is echt te gek!
*edit*
nu op de koptelefoon op de werkplek. Dit is echt te gek!
geplaatst: 9 april 2008, 19:54 uur
Ik zet in op 4*. maar ik weet nu al dat het er meer gaan worden. na 10 minuten kun je het niet meer uitzetten. Wederom tnx@paalhaas
geplaatst: 15 april 2008, 15:44 uur
Schop naar 4,5*. En vanavond weer opzetten.
Bizar dat een plaat die besatta bij de gratie van herhaling zich zo standvastig in mijn cd speler heeft geroest, ondanks de stortvloed aan goede cd's.
geplaatst: 17 april 2008, 10:18 uur
Dit weet mij toch niet erg te boeien. Veel ongeinspireerd geimproviseer over een 4 kwartsmaat die op een oninteressante wijze gebracht word door heel veel drummers. De lengte van het nummer heeft zeker impact maar het onbreekt toch wel aan de nodige spanning omdat er geen opbouw in het nummer zit.
Ik vind het geen vervelende muziek. Het nummer klinkt goed, zeker als je een het beetje hard draait. 3*
geplaatst: 17 april 2008, 10:34 uur
Het heeft bij jou iet het trippende/hypnotiserende effect? Ik draai dit zelfs op repeat, omdat die 'random piepjes en kraakjes' maar niet wil gaan vervelen
geplaatst: 17 april 2008, 16:24 uur
Fianosther schreef:
Hé, geen kwaad woord over de vierkwartsmaat, hè!

Overigens zijn het natuurlijk niet de drummers die improviseren. Die doen namelijk continu hetzelfde, met hier en daar een pauze. Ook de baspartijen zijn gewoon 'gecomponeerd'. De enige echte 'improvisatie' is voor zover ik weet die met Craig Clouses zelf tot noisebox omgebouwde Quaker Street-snoeptrommel.

geplaatst: 19 april 2008, 12:47 uur
Ja, ik zie nu inderdaad dat mijn zinsformulering niet helemaal lekker is. Ik bedoelde dat de 4 kwartsmaat op oninteressante wijze word gebracht door de drummers. En ik doelde op het ongeinspireerde geimproviseer van de knoppendraaier/gitarist/noise koekenbakker.