Shit and Shine - Ladybird (2005)
3,97
(69)
geplaatst: 16 mei 2008, 16:07 uur
Ik ben er wel achter dat dit een hoofdtelefoon MUST is. Niet om verborgen details aan het licht te brengen, maar omdat het roterende, effect van de geluiden dan pas écht je hoofd helemaal op hol doet slaan (in positieve zin). I
k heb menig treinreis gemaakt met Ladybird op. En elke reis was onvergetelijk. Thuis, op de stereo werkt het stukken minder.
De eerste 5 minuten luister ik naar de drums en de verschillende stukken muziek die later tot in den treuren worden herhaalt. Dan verslapt mijn aandacht voor nog eens pakweg 5 minuten, en is de muziek een vertrouwende omgeving geworden. En dan, na 10 minuten denderen door de hoofdtelefoon - in de trein - gaat de muziek een heel eigen leven leiden. Ik hoor de vierkwartsmaat niet meer, de 'random noise' doet rare dingen met mijn evenwichtsorgaan en ik ben letterlijk hooked. Na 10 minuten kan ik het niet uitzetten.
Het zal wel iets psychologisch zijn, aangezien de muziek zélf van start tot eind eigenlijk niet veranderd. Maar het brengt me wel in vervoering, zo moet drugs denk ik voelen.
geplaatst: 20 mei 2008, 23:37 uur
Wat een ontzettend duistere 'psycho'-plaat blijft dit toch. Kolkend magma op een schijfje.

geplaatst: 23 juli 2008, 12:29 uur
Ik heb Ladybird naar een 5* gelanceerd doordat ik voor de 6e keer tijdens het luisteren in de trein, sluimertoestand werd gehypnotiseerd door deze drugstrip op cd. Pure, schokkende maar overheerlijke waanzin.
Zou Shit and Shine weten dat een 'ladybird' een statement is tegen zinloos geweld

geplaatst: 14 augustus 2008, 15:17 uur
Onlangs het volgende nummer ontdekt met praktisch dezelfde speelduur 42:21 en hetzelfde verslavende effect, gaat dat horen!!

geplaatst: 10 september 2008, 20:33 uur
jeko schreef:

Compound My Eyes van Mouthus van de cd for The Great Slave Lakes

Sorry, na beter luisteren valt dit nummer zwaar tegen na zes en een halve minuut wordt dit nummer tot het eind toe gelooped, voor één keer leuk maar dat is het dan ook wel. Ladybird is véééél beter!
geplaatst: 16 september 2008, 12:58 uur
Paalhaas schreef:
Veel meer, mijn beste korenbloemetje...
Veel meer, mijn beste korenbloemetje...
okee, 4 > 4.5*

geplaatst: 22 december 2008, 15:41 uur
En vandaag het orgineel binnen nr. 607 / 750
Mij is blij

Mij is blij

geplaatst: 4 maart 2009, 20:44 uur
Ik zie dat er inmiddels al drie top 10-noteringen zijn voor dit album.

Pink Queen
geplaatst: 4 maart 2009, 21:58 uur
Scherp gezien
'Dit soort' muziek is dus één geweldige, alles verpletterende, genadeloos hamerende slagwerkaanval, met een zware lading gekraak, gesis en geschreeuw eroverheen.
Als ik hiernaar luister voel ik me net een stuk metaal dat gesmeed wordt; de drums zijn dan de hamers en de 'noise' de verzengende vlammenzee die de oven is
. Of, zoals je zelf al treffend zei: 'kolkend magma op een schijfje'.
.Ik had pak 'em beet twee jaar geleden echt nooit gedacht ooit graag naar 'dit soort' muziek te luisteren, maar als je er eenmaal goed inzit, wil je dat het nooit meer stopt.
. Of, zoals je zelf al treffend zei: 'kolkend magma op een schijfje'.Of, de vorige keer dat ik hiernaar luisterde, vond ik het ook wel een goede sound-track voor de Apocalyps. De 'zanger(s)' klinken echt als duivels die uit de aardkorst geklouterd komen, terwijl de percussie de luisteraar recht naar het onvermijdelijke einde, waar de noise min of meer ontspoort, leidt.
Antagoon
geplaatst: 9 september 2009, 12:54 uur
Ken dit niet, wat voor een soort muziek is dit? Rock is namelijk wat algemeen. Las ergens dit dit een 'vette trip' zou zijn en dat klinkt niet verkeerd.
geplaatst: 9 september 2009, 13:29 uur
Antagoon schreef:
Pink Queen schreef:
Niets aan toe te voegen ....
geplaatst: 14 september 2009, 14:46 uur
Of het saai is, is nogal een persoonlijke kwestie. Ik vind het zelf fantastisch, maar ik kan me erg goed voorstellen dat menigeen hier geen klap aan vindt.
geplaatst: 26 mei 2010, 18:45 uur
Tim krabt Bé schreef:
Merde! Niet meer te krijgen via de reguliere distributiekanalen
Merde! Niet meer te krijgen via de reguliere distributiekanalen
De oplage was dan ook slechts 750 stuks. En op amazon zie ik ook al woekerprijzen van boven de 125 pond. Maar als je wat beter zoekt vind je nog steeds prima prijzen. Wees er snel bij, want ik denk niet dat-ie nog lang voor dergelijke prijzen te vinden is.
Davez
geplaatst: 23 augustus 2010, 02:51 uur
Dit is waarschijnlijk zo een plaat dat jongeren kunnen gebruiken voor het tegenwoordig hippe audio drugs gedoe.
Of heb ik het verkeerd? heb er namelijk nog nooit naar geluisterd...
Of heb ik het verkeerd? heb er namelijk nog nooit naar geluisterd...
geplaatst: 23 augustus 2010, 11:52 uur
Audiodrugs? Geen idee wat Davez bedoelt, maar even googlen levert dit op:
Cultuurblog » i-Dose: de nieuwe drug - weblogs.nrc.nl
Geinig.
Cultuurblog » i-Dose: de nieuwe drug - weblogs.nrc.nl
Geinig.
Davez
geplaatst: 23 augustus 2010, 20:23 uur
ja i-dose bedoelde ik. Ik kon gisteren ook niet op de juiste term komen.
Ik zal deze drugs ook eens gaan gebbruiken zie!
Ik zal deze drugs ook eens gaan gebbruiken zie!
geplaatst: 12 juli 2011, 01:15 uur
Oef, wat een sterk album is dit toch!!! Een maximale score zit er ook zeker aan te komen.
Is er iemand die deze (CD-versie) toevallig voor een schappelijke prijs (<€10,-) weg wil doen. want volgens mij is ie OOP.
geplaatst: 12 juli 2011, 20:42 uur
korenbloem schreef:
Misschien eens bij de FRS kijken in de midprice-bakken tussen de Stones en de Supertramp.
geplaatst: 12 juli 2011, 21:23 uur
Paalhaas schreef:
Hmmm, dat ik hier niet eerder aan gedacht heb.............
geplaatst: 16 november 2011, 14:11 uur
Geniaal stukje noiserock met kraut-aspiraties. De drive is haast fysiek voelbaar. Deze plaat doet me heel erg denken aan een volume ( het effectieve volgnummer ontsnapt me nu) uit de 'Super Roots' serie van Boredoms, daar krijg je een gelijkaardige groovy trance-opwekkende brok noiserock over je heen. Dus voor diegene die dit heel erg pruimen, zit het er dik in dat zij die Boredoms ook wel zullen kunnen smaken. Haal direct de volledige 'Super Roots' reeks in huis, zou ik zeggen.
En ik ben één van die lucky basterds die deze "Ladybird" op LP heeft.

En ik ben één van die lucky basterds die deze "Ladybird" op LP heeft.

geplaatst: 24 november 2011, 06:18 uur
Heren,
Niet bij de FRS midprice-bakken gevonden, maar toch voor een schappelijke 14 euro (gesealed) via Amazon.com. Op andere amazons wordt hij 2e hands voor rond €80,- aangeboden.
Een zeer mooi koopje al zeg ik zelf
Een zeer mooi koopje al zeg ik zelf