Mark Ronson - Version (2007)

Pop / Soul
Label: Columbia

1. God Put a Smile upon Your Face (3:13)

met Daptone Horns

4. Toxic (4:05)

met Tiggers en Ol' Dirty Bastard

5. Valerie (3:39)

met Amy Winehouse

6. Apply Some Pressure (3:36)

met Paul Smith

7. Inversion (1:47)
  8. Pretty Green (3:16)

met Santogold

9. Just (5:20)

met Alex Greenwald

10. Amy (3:32)

met Kenna

11. The Only One I Know (3:59)

met Robbie Williams

12. Diversion (1:19)
  13. L.S.F. (3:30)

met Kasabian

14. Outversion (1:50)
  15. Pistol of Fire * (2:57)

met D. Smith

16. No One Knows * (4:37)

met Domino Kirke

17. You're All I Need to Get By * (3:10)

met Wale en Tawiah

18. Stop Me [Kissy Sellout Remix] * (5:36)

met Daniel Merriweather

avatar van chansadres
Heerlijke cd met covers!
Alle nummers zijn door Mark Ronson (hiphopproducer) vertimmert naar nieuwe tracks. Je zou dus een hiphopalbum verwachten maar Mark verbaasd vriend en vijand met dit album.

Je kan het meer vergelijken met Motownsoul met een scherp randje. Met medewerking van Robbie Williams, Amy Winehouse, Paul Smith van Maximo Park, Phantom Planet en Kasabian

Tracklist met originele artiest:
13. "L.S.F." - Originally by Kasabian
14. "Outversion"

avatar van Discoverme
(Sentimento.nl)
bijdrage Jeffrey van den Berg (=Discoverme)

Soms zijn er van die albums waar je super enthousiast van kan worden. Reikhalzend keek ondergetekende uit naar het tweede album van DJ en producer Mark Ronson. De Engelsman heeft voor grote namen producties geleverd: de supersterren Christina Aguilera en Robbie Williams, maar ook voor opkomende Britste artiesten als Lily Allen en Amy Winehouse.

Bijna vanzelfsprekend zijn de drie laatstgenoemde artiesten ook terug te horen op zijn nieuwe album ‘The Version’. Lily Allen tekent voor de cover versie van Kaiser Chiefs’ ‘Oh my god’. Verder staan er op het album alleen maar covers en remakes. Zo worden onder andere Radiohead (Just), Coldplay (God put a smile upon my face), Britney Spears (Toxic) en The Smiths (Stop me-If You Think You've Heard This One Before) gecoverd. Die laatste track wordt door ene Daniel Merriweather gezongen. Eerder zong deze blanke soulvolle ‘Aussie’ al het geweldige ‘She’s got me’ op een voortreffelijke wijze vol op het debuutalbum van Ronson. Een nadere kennismaking met Daniel lijkt aanstaande. Al werd hij in 2004 al getipt om overal door te breken en won hij in 2005 diverse prijzen in Australië. Misschien dat zijn debuutalbum release in 2007 hem definitief helpen doorbreken.

Zijn gevoel voor talent lijkt meteen de kracht van Mark Ronson,. Zijn producties zijn altijd erg strak en klinkend vaak vernieuwend, maar ook vertrouwd. Om het geheel af te maken, trekt hij de perfect passende vocalen uit de kast, bekend of onbekend.

Zijn voortreffelijke debuutalbum ‘Here comes the fuzz’ bevat veel verschillende stijlen en was niet echt in één thema te plaatsen. Dit album kan het best omschreven worden als zomers. Dat is vooral te danken aan het belachelijk (in positieve zin) hoge blazer gehalte. Tegelijkertijd heeft het album veel weg van de laatste remix/cover album van de Buena Vista Social Club ‘Rhythms del Mundo’. Voor liefhebbers van de Amy Winehouse-sound en de funky latin en salsa feel is dit album een echte zomer aanrader!

Album toppers:
- The Smiths’ cover ‘Stop me’
- ‘Valerie’ met dank aan Amy Winehouse
- Na enige wennen de cover ‘Oh my God’, vooral door de productie

Z'n essential mix is me goed bevallen, binnenkort dit album dus maar eens proberen

avatar van waxs
"Ooh Wee" van zijn debuut is volgens mij redelijk bekend, sample van onze eigen Bonnie M. als ik het goed heb. Zag vandaag de eerste single van dit album op TV, aangenaam verrast. De gastoptredens op deze plaat liegen er ook niet om, ik ben benieuwd na de overige nummers.

Social_Mask
Vandaag gekregen dit van iemand

Zal het gaan beluisteren, vandaag hopelijk nog.
Nummer 2 en 5 ben ik zeer benieuwd naar.

Social_Mask
Nummer 1 is gewoon als die van Coldplay.
Nr 4 als die van Britney. Ze klinken wel goed. Ookal vind ik die van Coldplay leuker dan deze versie. Zijn alle liedjes zo gemaakt??
Nr 2 en 5 hebben mij btw niet teleurgesteld

Thanks WAXS

Zijn allemaal covers.

Social_Mask
Leuk album dit. Met een mooie Jazzy einde. Heerlijk. Begin is ook erg leuk, tegen het einde te druk een beetje. Nummer 1,2,4,5,8,10 en 14 zijn erg leuk.

Amy Winehouse

Nogmaals bedankt Waxs

Vandaag iets van gehoord in de Brand New chart op MTV. Klonk eigenlijk behoorlijk fijn. Soort van motownhouse, cleane productie, maar wel ontspannend. Ik ga dit plaatje ook maar 's proberen.

avatar van luc011190
herman schreef:

The Smiths in Gnarls Barkley-stijl, met een matige zanger. Muzikaal een erg sterk nummer.

Er zullen wel wat negatieve reacties op het concept ('klassiekers' coveren) komen, maar ik vind het heel goed gedaan. Lilly Allen is geweldig in Oh My God, Apply Some Pressure is beter dan het origineel, de cover van Coldplay is wat eentonig maar wel vrolijk voor een keertje, Toxic is heerlijk met fantastisch ODB-rip...
Ik vind dit gewoon 'fris', sorry van het woordgebruik 3,5*

avatar van Osiris Apis
Nu in de Luisterpaal.
Dat 1e nummer is vet, echt dikke drums.

avatar van waxs
Laatste tijd de luisterpaal niet meer in de gaten gehouden, moet ik eens weer wat vaker gaan doen

avatar van BoordAppel
Klinkt goed. Van die leuke niets aan de hand muziek. Niet echt doorsnee coverwerk gelukkig. Toxic herken je buiten een stuk tekst niet meer terug.

Leuk gedaan: niks aan de hand muziek en zo op zijn tijd is het natuurlijk simpelweg heerlijk om even niet al te moeilijk te doen.
Maar of dit bij mij een lange houdbaarheid heeft betwijfel ik ernstig.
Toch maar weer eens een paar originelen draaien....

avatar van waxs
Ik vind het een tof plaatje vooral voor in de zomerse dagen, doet het zowel prima op de achtergrond als op de voorgrond. Toffe vibe, maar zoals aERo zegt waarschijnlijk straks weer als sneeuw voor de zon verdwenen.

tondeman
Deze vent heeft toch (als ik het me goed herinner) ook die Smiths cover gedaan die wel eens op MTV langs komt?

fastpulseboy
idd,

erg ziek

tondeman
Ja he, echt zwaar klote.

Hoezo klote?

tondeman
Omdat ik dat een slechte, lege cover vind die niets toevoegd.

Ik vind hem nog wel aardig, maar het komt niet in de buurt van het origineel idd.

avatar van waxs
Ik denk dat je de nummers op deze CD sowieso ook niet zo moet zien als covers omdat het voornamelijk op de vocalen zijn die overgenomen zijn terwijl het muzikaal vaak niet lijkt op het orgineel.

vondeich
Jep, vooral nummer 3 en 5 zitten goed in mekaar. Voor de rest luistert het allemaal wel lekker weg, maar ik ben daarentegen niet zo van de covers. Al lijkt het muzikaal vaak niet echt op het origineel..
Daarom een voldoende voor de heer Ronson 3*

Weet iemand hier ook wanneer dit album in de winkels ligt??

avatar van grovonion
Normaal gezien baal ik van covers. 't is meestal een goedkope manier voor in het slop geraakte artiesten om toch nog wat omzet te draaien. Of een manier om een writers-blok te omzeilen of voor de erge zwakke artiesten zelfs een manier om ueberhaupt aan de bak te geraken. Ik weet niet of Mark ronson voor een van deze kategorieen (voor het gemak even heel simpel opgesomd) kwalificeert. Maar ik weet wel 1 ding: dit is erg aanstekelijk gedaan! De songs die worden gecoverd zijn erg origineel en bijtijds en bovendien zijn de gastartiesten stuk voor stuk erg goed gekozen. Mooi, so mag coveren van mij voor ene keer eens wel.

fastpulseboy
ik blijf erbij....
ziek is het.
wel lef om met je softe soul gezeik the smiths aan te pakken hahaha.
en er dan op het eind nog een stukje supremes tegenaan te gooien!!!! alsof het niks is!

tuktak
ik vind het origineel van britney spears beter
haha dat mensen gaan roepen dat ze het origineel van een nummer beter vinden, is natuurlijk onoverkomelijk bij een album als deze.
ik vind het gaaf wat deze man gedaan heeft met de originelen, en ik voel dat het duidelijk met veel muzikaal gevoel gemaakt is.

avatar van waxs
Ik vroeg me vandaag nog af of ik dit album had beloond met 3,5* of 4*. Dat bleek 4* te zijn en dat vond ik toch al wel langere tijd iets teveel van het goede. Kortom ik hou het voorlopig op 3,5*

is dit nieuw? Ik heb 'oh my god' met lily Allen al bijna een heel jaar. Valerie ook al 4-5 maanden.

*Laura*
Ik heb het meestal niet zo voor covers, maar op deze cd staan toch wel heel leuke 'versions' van nummers, zo te horen bij een eerste luisterbeurt.