Battles - Mirrored (2007)

Avant-Garde / Rock

9. Snare Hanger (1:58)
  10. Tij (7:03)
  11. Race: Out (3:29)
avatar van we tigers
even wennen aan de vocals, maar daarna is het weer gewoon genieten. Dit album is een stuk minder duister dan het vorige werk; het lijkt wel alsof ze zelfs vrolijke nummers proberen te maken!

avatar van Jazper
Erg aanstekelijk plaatje dit.
De vocals zijn inderdaad wel wat anders dan anders, maar irriteren doet het me niet.

14 mei in paradiso zie ik. Er heen maar dan

avatar van itchy
Toch denk ik dat de vocals voor velen een struikelblok zullen vormen. Niet voor mij, prima plaat dit, wel heel anders dan de ep's. Vooral "Tonto" is meesterlijk. Voorlopig 4*.
Ik ga ook naar Paradiso!

Herbert LC
Toen ik Atlas voor het eerst hoorde, fronste ik toch mijn wenkbrauwen. Hadden ze de smurfen ingehuurd? Maar de vocals wennen wel, en muzikaal zit alles snor. Prima plaatje, veel beter dan de ep's waar ik wat zenuwachtig van werd.

avatar van Paap_Floyd
Hier wil ik ook wel naartoe!
Wat een vreselijk leuk plaatje.
Ik voorzie een minimeeting

itchy schreef:

Eens tot zeer eens!

avatar van Paap_Floyd
En ik heb 't gemist
Domme Paap...

avatar van coldwarkids
Ik heb het album geluisterd en is zeker de moeite waar
De drummer is van Helmet en er zit ook artiesten van Don Cabalero in
Echt een geniale plaat hebben ze gemaakt
Heel veel experimentele muziek zit erin en ze doen veel met geluiden en ze doen ook veel aan de vocals en dat past er ook allemaal bij
Maar of dit genre voor echte pop liefhebbers is....
Dat is de vraag
Maar ik wacht totdat er een concert van ze komen
Het wordt een hype in 2007 (werd gezegd)
Voor mij is het helemaal!!!!!!!!

avatar van KampF
Dit gaat niet echt een hype worden denk ik. Daarvoor is het net is te ontoegankelijk (niet echt fastfood werk). Daarnaast mag ik Mirrored wel, alleen denk ik dat die stemmetjes op lange termijn vervelend gaan worden.

coldwarkids schreef:

Maar ik wacht totdat er een concert van ze komen

Ze hebben maandag in Paradiso gestaan... maar ze komen dacht ik ook nog op een aantal festivals.

avatar van Osiris Apis
pitchfork geeft een 9.1

fastpulseboy
itchy schreef:
Het concert was zeer sterk tot ronduit geniaal

ik heb ze vorig jaar gezien en kan me bij dit commentaar helemaal aansluiten! Ik hoop ze binnenkort weer een keer te zien ergens.

avatar van Osiris Apis
Hij staat nu in de luisterpaal. Ik vind eigenlijk Atlas alleen een goede track.

The Light
Goed plaatje! Sterke nummers en voldoende afwisseling. Met de stem heb ik ook weinig moeite. Dit kan dit jaar inderdaad een verrassing worden.

avatar van Paalhaas
O mijn God, ik viel bijna van mijn stoel net van het lachen (Atlas ). Wát een vette plaat! Dit is wel zulke vermakelijke muziek! En ik ben nog niet eens aan het einde van mijn 1e luisterbeurt. Dit gaat een eenvoudige 4/5 worden, dat weet ik nu al. En dan meteen aan kop van mijn 2007-klassement (Hoe fris en origineel kan rockmuziek klinken anno 2007?!!).

avatar van jurado
Ik ken alleen de ep's en die zijn wel iets anders dan het nummer atlas..het enige wat ik tot nu toe gehoord heb van deze plaat.
Het doet mij erg denken aan Primus ...is de rest van de plaat ook in de sfeer van Atlas?

The Light
jurado schreef:

Niet echt. Atlas is een vrolijk rocknummer met jazzinvloeden, terwijl andere nummers meer aan de dance-kant zitten of een ambient-sfeer hebben.
Voor de nieuwsgierigen: even luisteren op de luisterpaal!

avatar van HammerHead
Geweldig avontuurlijke plaat dit. Muzikaal gezien zeer aanstekelijk, waarbij het vakmanschap metname in de langere nummers goed uit de verf komt.
Alleen die stem-effecten zijn af en toe gewoon irritant. Dat mag de pret verder niet drukken, maar staat een echt hoge waardering van mijn kant toch in de weg. Wat anders een makkelijke 4,5 was geweest komt nu niet boven een 4 uit.

avatar van mathias
Ondertussen in bestelling gegaan. Ben benieuwd! 'Atlas' en 'Leyendecker' zijn in ieder geval al toppertjes...

avatar van Koston
Die stem....

avatar van Paalhaas
Die stem....

avatar van jurado
Dit album is niet zo geniaal zoals hier boven wordt vermeld de nummers varieëren van bijna geniaal tot matig.
De plaat begint erg sterk maar verderop dreigt een chronisch structuur tekort de band te wurgen een euvel waar Don Caballero ook al mee kampte.
De tijd dat ik naar ellelange mathematische oefenruimte jams luisterde is voorbij daar hebben we al genoeg van gehoord dunkt mij.
Volgende plaat meer gekke liedjes en minder wiskundejams.

***

Nogal saai en langdradig album. Nauwelijks doorheen te komen. Veel verder dan een simpele aaneenschakeling van wat zogenaamd aanstekelijke en makkelijk in het gehoor liggende drumbeats en wat laptop frutseltjes komen ze niet. Er schuilt bijzonder weinig onder het gladgepoetste oppervlak. Virtuositeit wordt zelfs genoemd in sommige recensies… Tsja, als je Franz Ferdinand als enige referentiekader hebt misschien wel, ik hou het zelf liever op vlakke en inspiratieloze elektronische rock met een hoog Pitchfork gehalte.

Een krappe 2*

bubbachups schreef:

Een krappe 2*

Zo, je had wat behoefte aan wat tegenwicht tov al de lovende berichten?

Virtuositeit is voor mij nou niet direct een geldig criterium en Franz Ferdinand heb ik nog nooit gehoord. Maar ik heb toch wel het idee dat deze lui echt wel wat kunnen.

Ik ben met je eens dat er onder het oppervlak niet veel diepte schuilgaat, maar dat vind ik geen bezwaar in dit geval. Dit is voor mij een feestplaat. Een van de weinige platen die me oprecht vrolijk stemt.

Hulde!

avatar van Koston
Ik krijg hier kop noch staart van.... Enkel Atlas kan mij boeien

Wat een heerlijke cd. Van die "stem" heb ik geen last ik vind het juist wel leuk en orgineel, het zorgt voor wat afwisseling en daarom vind ik Atlas ook een van de leukste nummers

avatar van Comrade
Is er eigenlijk iemand die de tekst van 'Atlas' verstaat?

People won't be people til they hear this sound

Sing this hook! Ooh hey ooh

ofzo

avatar van Tyas
Ik las in een krant dat dit de missing link is tussen Zappa en Muse..
Hm, misschien, misschien.. maar of het samen in een rijtje kan staan.. Ik denk het niet..

Ik had wel gelijk (zoals de meeste zo te zien) Atlas als favo nummer..

Tis weer is wat anders.. en daar hou ik wel van