Battles - Mirrored (2007)

Avant-Garde / Rock

8. Prismism (0:52)
  9. Snare Hanger (1:58)
  10. Tij (7:03)
  11. Race: Out (3:29)
Net mn eerste luisterbeurt erop zitten. Ik moet zeggen dat ik een beetje de kluts kwijt ben. Je krijgt zoveel stijl- en tempowisselingen voor je kiezen, maar op de een f andere manier is het niet echt ontoegangkelijk. Technisch vrij hoogstaand. Dat die drummer kon meppen wist ik natuurlijk al van de Tomahawawk platen, maar hier gooit ie er nog ff een schepje bovenop. Erg origineel dit en erg knap ook allemaal, om zo'n brei van invloeden en tempo's zo strak te laten klinken. Ik moet dit zeker vaker horen. Cijfer volgt nog.

avatar van Montorsi
Voor experimentele muziek heb ik zeer veel respect, maar hier krijg ik echt koppijn van. Zenuwmakende ratels, piepjes en drums, het was echt moeilijk om de hele cd uit te zitten. Vooral Ddiamondd en Rainbow waren niet uit te houden eigenlijk.

1.5*

avatar van itchy
Zit dat respect nog wel verwerkt in de 1.5*?

avatar van Paalhaas
D'r mogen nog best 3 sterren respect bij.

Ik maak er dan voorlopig maar 4 sterretjes respect van, met kans op 4.5* in de toekomst. Dit is toch namenlijk een van de betere platen van dit toch al uitstekende muuziekjaar. Dit is verfrissend, dynamisch, vernieuwend, gestoord en bovenal klinkt het gewoon lekker.

Je moet ze live gaan zien. Echt ontzettend gaaf!!! Die drummer is ziekelijk goed.
14 oktober spelen ze in de Melkweg.

Opgeschroeft naar van 4* naar 4.5* , een groeiplaat die steeds leuker en mooier word.

avatar van we tigers
zojuist de clip van tonto gezien. wederom redelijk geniaal

avatar van KampF
we tigers schreef:
zojuist de clip van tonto gezien. wederom redelijk geniaal

idd

avatar van cinefiel
Ik ben er in geslaagd mn vriend, die naar Milk Inc. luistert godbetert, te overtuigen dat dit fantastische muziek is, hij begint spontaan mee te doen als ik 'Atlas' neurie, dus ik heb een reden om trots te zijn .
Maar goed, dit vind ik dus een werkelijk geniaal album en ik wacht vol verwachting op meer van hen.
Volgende week trouwens naar hun concert in Het Depot, jammie!
Het komt er dus op neer dat dit geniale muziek is!

Leuke vriend heb jij,hehe, milk inc. Ik ga misschien ook zien in Het Depot. Last minute beslissing..Atlas is dé track van dit schijfje.

avatar van nootjes
cinefiel schreef:

Dat is inderdaad een prestatie!

Ik zie je dan waarschijnlijk onbewust op het concert in het Depot, aangezien ik daar ook zal zijn

avatar van otherfool
Ook na 3x luisteren kan ik hier niet al te veel mee. Atlas is nog te doen, Ddiamondd is wel grappig en TIJ is een geinig kermismuziekje, maar dan houdt het ook wel weer op.

Dan luister ik toch liever naar Milk Inc.... 1,5*.

avatar van Zachary Glass
Er bestaan langspelers waarbij je meteen beseft: "Oh, oh - dit is Leuk!" - dit is er zo ééntje.

Ik betrap er mezelf op dat ik steeds (lichtjes weliswaar) lach wanneer ik de tegen elkaar knallende geluiden van "Race In" hoor.

Mij dank gaat uit naar Thomas die er in slaagde bij ieder gesprek minstens één maal "Battles" te combineren met "daar ga je van houden".

En hij had verdorie gelijk. Dit is belachelijk goed

avatar van Kos
Kos
Werkelijk nog nooit van gehoord, maar zonet totaal onvoorbereid de clip van Atlas gezien.

Ging ongeveer zo.: . --> . ---> . ---> . ---> . ---> .

wat een bruut album dit, als je is zonder inspiratie zit.

avatar van KampF
Iemand al Tonto (The Field Remix) gehoord? Een van de meest monotone nummers die ik ken, maar wél een van de allerbeste!

Sven Bersee
Ik ben toch aangenaam verrast door dit album. Ik hoorde niet zulke positieve berichten in mijn nabije omgeving. Atlas had ik al een tijdje, maar nu ook de rest. Ik krijg haast zin om er zelf op los te rammen.

avatar van thelion
Dit is dus werkelijkwaar een geweldig vaag debut......voeldoet volledig aan mijn verwachtingen en stijgt daar soms zelfs boven uit.
Er word zowaar gebruik gemaakt van vocalen en da's zeker een + punt..... Zal zeer lastig worden om deze sterke plaat te overtreffen met hun volgende plaat, maar niets is onmogelijk.

avatar van The Scientist
Voor mij een groeiplaat.. begin em steeds beter te vinden

avatar van Skandolphus
ik probeer, en probeer, maar nee, ik denk dat ik dit nooit echt goed ga vinden. Dan kunnen mensen zeggen: Je moet er eens echt goed naar gaan luisteren!, en dan zeg ik: ik probeer, en probeer, maar nee, ik denk dat ik dit nooit echt goed ga vinden.

avatar van Ploppesteksel
Atlas is echt wel een heerlijk nummer.
Momenteel blijft de rest nog niet zo hangen.

avatar van nootjes
@Skandolphus: Als je na een keer of drie luisteren nog niet denkt "hey, eigenlijk is dat best okee!", dan zal het waarschijnlijk niet meer komen Maar mocht je het nog niet op willen geven: Atlas is het meest 'toegankelijke' en herkenbare nummer, denk ik, dus best dat een paar keer door je boxen rammen.

Ik heb de cd in elk geval drie keer moeten beluisteren vooraleer ik van een welgemeende 'what the hell is dít?! naar een 'hmm, interessant, hier zit iets in' overgegaan was. Nog een paar keertjes luisteren later ben ik zwaar verslaafd geraakt. Leve Battles!

avatar van HaanHoen
'Gaaf' is het woord dat ik meteen koppelde aan deze plaat. Je moet er wel even doorheen maar dan heb je ook wat. Geschifte muziek, maar wat vet! Vooral 'Atlas' en 'Tonto' zijn ronduit geniale en creatieve tracks.

Dikke 4* voor nu.

avatar van Nakur
Dat ik dit niet eerder heb geprobeerd, het is namelijk erg gaaf

avatar van neyonn
Een meesterwerk vind ik "mirrored" niet, wel gewoon goed. Het hele album in één keer volledig beluisteren lukt me vooralsnog niet en ik blijf dan ook enkele nummers heel erg leuk vinden en andere gewoonweg skippen na een minuut ofzo.

Misschien verandert mijn mening nog maar voor nu een 3.5

Indrukwekkend! Beluister het nu voor het eerst en wordt volledig overrompeld door de gaafste beats en dito gepingel. Voorlopig gewoon een 4.5.

avatar van Smiechtel
Atlas =

avatar van Ploppesteksel
Vind ik ook, evenals Race In.
De rest kan me nog steeds niet helemaal overtuigen, maar heb onlangs toch halfje verhoogd omdat het geheel me toch al iets meer aanspreekt, maar Atlas steekt er inderdaad met kop en nek boven uit. Net als Baltasound bij Songs for the Deaf zou ik dit nummer 7* geven