Battles - Mirrored (2007)

Avant-Garde / Rock

9. Snare Hanger (1:58)
  10. Tij (7:03)
  11. Race: Out (3:29)
handsome_devil
Tja, toch alweer 5 of 6 keer gehoord, maar ben er nou nog steeds niet uit wat ik hier nou van vind. Het door velen gewaardeerde Atlas vind ik een enorm irritant nummer, en zo zijn er nog een paar (Ddiamondd bv), maar een nummer als Tonto vind ik dan weer extreem gaaf. Ik geef voor nu 3,5*.

avatar van itchy
Ik vind Tonto ook beter dan Atlas. En Race In ook, en Rainbow ook, en Snare Hanger ook, en Tij ook. Dan komt Atlas. Een nummer wat ik niet echt representatief voor de plaat vind. Maar wel gewoon ok is.

avatar van Shangri-la
Aardig album, en die zang: ach ( I like the chipmunks)

avatar van dan k
itchy schreef:

Sterk album, kon er in het begin niet veel mee maar nu staat ie zelfs al origineel tussen de rest van de meuk.
Zang? Ik luister ook vaak Super Furry Animals dus ben wel wat gewend...
Bubbachups mening over het Pitchforkgehalte slaat als een tang op een varken.

Davez
Mooie hoes , mooie videoclip, origineel en het belangrijkste het is aanstekelijk.. Kan het enkel maar apprecieren

avatar van andré
Die hoge Pitchfork-waardering (9.1) vind ik eigenlijk nog aan de lage kant, want wat is dit een geweldig avontuurlijk album zeg! Hoe het muzikaal in elkaar steekt? Ach, laat ik Pitchfork maar gewoon quoten: extreme analogue rhythms that are often as much jazz-fusion as IDM as tech-metal. Ik kan hier maar geen genoeg van krijgen - Deze plaat gaat met stip op 1 in mijn voorlopige eindejaarslijst van 2007!

fredpit
verhoogd naar 4,5* De verwachte verveling als het nieuwtje eraf zou zijn, is uitgebleven.

Draai dit nogal eens de laatste tijd en de meeste rockmuziek die ik erna wil draaien steekt er dan maar schril en saai tegen af.

Battles is energiek en uniek...kan zo 123 niet iets bedenken dat er enigzins op lijkt. Radiohead Kid A mischien, Dezelfde electro/rock/jazz/prog sound maar dan zonder sentiment en met ballen zeg maar.

....uniek dus!

Koston schreef:
Ik krijg hier kop noch staart van....

Wat is het 'Pitchforkgehalte' eigenlijk? Kan iemand dat voor mij omschrijven?

avatar van itchy
Four Fingers schreef:
Wat is het 'Pitchforkgehalte' eigenlijk? Kan iemand dat voor mij omschrijven?

Pitchforkmedia.com is een invloedrijke muziekwebsite, die deze plaat een 9.1 gaf. De muziek van Battles is typisch iets wat op deze site goed gewaardeerd wordt, is denk dat dit met "Pichforkgehalte" bedoeld wordt.

Jammer toch dat je geen 4.55* kan geven.

Dank

yoeridedeygere
Atlas wat een dijk van een lied, hopend dat de rest ook van dat niveau ging zijn. Helaas, is op Atlas na weinig goeds op dit album te vinden

yoeridedeygere schreef:
Helaas, is op Atlas na weinig goeds op dit album te vinden

sxesven
Leuk plaatje zeg. Ik had eigenlijk iets compleet anders verwacht, meer iets in het hoekje van Lightning Bolt, zwaarder en panischer, maar dit bevalt me eigenlijk ook gewoon erg goed. Toegankelijk, aanstekelijk, fris, haast dansbaar. Nogmaals, erg leuk. 4* alvast.

avatar van AadL
de single Atlas is niet bepaald representatief voor de rest van t album. Waar Atlas meer dance-achtig is (of een of andere sub-genre daarvan) is de rest meer poppie, echter verre van standaard.
Atlas is n super strak nummer, en de clip is erg leuk en origineel gemaakt, en hoewel de rest dus anders is, vind ik t n erg aangename plaat.

Geniale prachtplaat vol meeslepende hoogstandjes. Ik meende de muziek te kunnen linken aan de groep This Heat uit begin jaren 80 / eind 70 en zowaar : als ik "battles" en "this heat" in google intik kom ik op dezelfde link uit maar dan onder de noemer 'Humo' (al vinden ze daar de plaat weer nix )
Wat mij vooral in positieve zin opvalt is de afwezigheid van allerlei kinderachtige/puberale emoties die na 3 x luisteren al je strot uit komen. Gewoon pure muzikale creativiteit.
Ik vind Atlas en Tonto geweldige nummers (de tweede heeft het hoogste This Heat gehalte)
Voor wie deze muziek leuk vind en This Heat niet kent. This Heat heeft maar 2 platen gemaakt waarvan Deceit wat meer spectaculair en vergelijkbaar met deze plaat is.

avatar van Paalhaas
Maar waarvan het gelijknamige debuut de beste is.

ga ik op lowlands zien. woohoo

avatar van cinefiel
Atlas is een zalig nummer, en nog veel beter als je het live ziet (zoals ik gisteravond op Pukkelpop, het publiek ging uit z'n dak!

Inderdaad, nooit gedacht dat dit live zo goed aan zou slaan, maar op Lowlands speelden ze de zaal plat. Vooral tijdens Tonto en Atlas.

avatar van levenvergeten
Het was bijna alsof je de hele tijd klappen in je gezicht kreeg, op Lowlands. Maar het was wel een heerlijk optreden, ze hebben mijn vrienden de zaal uitgespeeld

levenvergeten schreef:

Hehe, de mijne ook al.

avatar van mkrake
Leuk album, alleen van het nummer Rainbow krijg ik de zenuwen.

Damn op Lowlands speelden ze echt goed. Die drummer was me ook aan het rammen man, heerlijk. Tij is op dit moment een van mijn favorieten voor de rest vind ik het een erg goede cd die ik vaak draai. Toch weet ik nog niet helemaal wat voor cijfer ik het moet geven op dit moment.

avatar van Omsk
Electronica in muziek is normaal een beetje een afknapper voor mij, maar dat Atlas klinkt geinig zeg . Ik ga vanmiddag eens op zoek naar deze CD in de bieb.

avatar van cinefiel
Heerlijke, maffe muziek. Ik had al enkele nummers op hun MySpace beluisterd en vooral 'Atlas' vond ik een geniaal nummer. Na ze live gezien te hebben op Pukkelpop snel de hele plaat beluisterd en wat is dit leuke muziek. Ongelooflijk origineel en telkens als nummers als 'Atlas', 'Tonto', 'Leyendecker', 'Race In' of 'TIJ' beginnen gaat het dak eraf! Het enige minpuntje over de hele lijn is 'Bad Trails', dat meer als een opvullertje dan een echte song klinkt.
Overigens stoor ik me helemaal niet aan die smurfenstem, die vind ik eigenlijk fantastisch!
Zo'n muziek moet je maar kunnen maken, en daarom geef ik deze 4,5 sterren (mocht 'Bad Trails' beter zijn geweest, dan was het de volle vijf sterren.)

avatar van THEMARSVOLTA
Normaal gesproken hou ik niet echt van dit soort achtige popmuziek met elektronica uitspattingen, maar ik moet zeggen dat dit echt super klinkt. Zit nu bij Tonto.

Eerst album afluisteren dan eventueel cijfer...

En echt, live zijn ze nog veel en veel beter. Ik kan de klappen geloven die veel mensen hebben gehad op Lowlands, die had ik vorig jaar al heel hard gevoeld op Motel Mozaïque... Gewoon met open mond staan kijken wat die gasten aan het doen zijn; ge-wel-dig. 14 oktober: ik ben er weer bij in de Melkweg!
Vind dit album beter dan de EP C/B EP, maar schrok wel toen ik Mirrored voor het eerst hoorde, er zit meer "zang" in... Wat ik wel ontzettend kan waarderen, want het klinkt heel tof als soort van extra instrument .
Van mij krijgt dit album een dikke 4,5 . Zoiezo een van mn favoriete platen van dit jaar...

avatar van Paalhaas
Heb je die drumstok nog steeds, Milou?