The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
Nicolage Rico schreef:

Bij Disney ook.

ook nog ja!

avatar van Jazper
Nicolage Rico schreef:

Bij Disney ook.

Volgens mij alleen Goofy. De rest was clean.

Jazper schreef:

Volgens mij alleen Goofy. De rest was clean.

Ho! Ho! Goofy is de huisdealer, maar vergeet Winnie niet he.

avatar van Music4ever
Waar gaat dit over.

Bob Cremers
Over Drugs.

avatar van Yak
Yak
En het is vrij offtopic.

avatar van Lennonlover
nee ik vind het niet off-topic. Er zijn vele songs die ze zonder drugs niet (zo goed) hadden kunnen schrijven. Ook op revolver...

avatar van Nicolage Rico
Deze staat al heeeeel lang op mijn verlanglijstje, maar dan koop ik toch telkens wat anders, omdat dit album nog zo'n 20 eurootjes kost. De volgende keer als ik hem tegenkom in de platenzaak is het album van mij.

avatar van avdj

avdj schreef:
Gewoon downloaden.

Ben jij een échte muziekliefhebber/verzamelaar?

avatar van Edski
13 euries bij cd-wow (punt nl)

Edski schreef:
13 euries bij cd-wow (punt nl)

Ja klopt. Ik zal het al. Toch bedankt.

avdj schreef:
Gewoon downloaden.

inderdaad, maar het is toch leuker dat je iets origineels in je handen hebt. Ik download het eerst en dan koop ik het zowiezo.

Ik was helemaal vergeten een reactie bij dit meesterwerk te schrijven! Nou, dit is nou het album waar ik eigenlijk een beetje verslaafd aan ben. Als ik de klanken van "For No One" in mijn hoofd heb, moet ik dit album gewoon luisteren! Mijn persoonlijke hoogtepunten van "Revolver": For No One, Eleanor Rigby, Here, There and Everywhere en Tomorrow Never Knows. Nu na "Sgt. Pepper's" en "Abbey Road" mijn favoriete Beatlesalbum.

5 sterren uiteraard (omdat ik "Yellow Submarine" niet zó erg vind, om een halve ster minder te geven).

avatar van Lennonlover
Eleanor Rigby, een grote hit natuurlijk, maar ik vind het een beetje cliché. En niet ZO goed...

Taxman, Im only sleeping en she said she said zijn dan veel beter, vind ik...

avatar van Janz
Het Engelse muziektijdschrift MOJO heeft een groot deel van het laatste nummer gewijd aan Revolver vanwege het feit dat het 40 jaar geleden is dat de plaat uitkwam. Je krijgt er gratis de CD Revolver Reloaded bij, waarop 15 artiesten hun versie van de songs van Revolver ten gehore brengen. Een interessant CD'tje met zeer verrassende en eigentijdse versies. Check your local kiosk zou ik zeggen.

avatar van Lennonlover
och! heerlijk dat je dat zegt.

MOJO, nog nooi van gehoord eerlijk gezegt. Is dat in België ook verkrijgbaar?

avatar van SilverGun
Erg interessante uitgave inderdaad. O.a. de 101 beste Beatles nummers met een inleiding van Noel Gallagher en motivatie van allerlei bekende artiesten bij elk nummer, een 'making off' van Revolver, een artikel over het ontwerpen van de cover en een interview met McCartney waarin veel staat over het tot stand komen van A Day in the Life. Allemaal vergezeld door prachtige foto's. De cover CD boeide me dan weer niet zo enorm.

Zeer de moeite waard in ieder geval, maar het kan best zijn dat veel informatie bij doorgewinterde Beatles fans al lang bekend was.

SilverGun schreef:

'Tomorrow Never Knows' zul je bedoelen? Want het gaat toch over Revolver i.p.v. Sgt. Pepper. Maar lijkt me een erg leuke uitgave altans. Spijtig dat MOJO hier niet in de rekken ligt.

avatar van SilverGun
Nee, toch echt A Day in the Life. Deze editie staat gewoon in het teken van The Beatles naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van Revolver.

avatar van Janz
SilverGun schreef:

SilverGun heeft gelijk. Het gaat hier idd om A day in the life omdat dit nummer op 1 in de top 101 beste Beatlessongs staat (volgens MOJO).

Janz schreef:

Dat wilde ik nou net achterhouden om het niet te spoilen voor mensen die het blad nog willen kopen, maar inderdaad

SilverGun schreef:

Ik denk dat niemand een andere nummer 1 had verwacht .

avatar van Lennonlover
mneen en ik ben er verdomd content over! héérlijke song!

Ik heb in een 2ehandszaak een Amerikaanse mono vinyl versie gevonden. Maar daar staan niet alle nummers op.

Trui76 schreef:

Miss je 'Im Only Sleeping', 'And Your Bird Can Sing' en 'Dr. Robert' ? Die staan op 'Yesterday And Today'. Voor de Amerikaanse markt werden tot en met 1966 andere LPs uitgebracht dan in Groot-Brittannië. Toch vreselijk eigenlijk. Zo konden de Amerikanen tot 1966 de ontwikkeling van The Beatles niet echt meemaken, zeker als je op 'Yesterday and Today' bijvoorbeeld een nummer als 'Act Naturally' uit Help! naast 'Im Only Sleeping' uit Revovler krijgt.

Toon1 schreef:

kijk! Dat is nou muziekkennis, toon.

avatar van HiLL
Toon onze (be)trouwe fan!

avatar van tomthumb
Gefeliciteerd, de 40ste verjaardag van dit album!