Weyes Blood - Titanic Rising (2019)

Folk / Pop
Label: Sub Pop

1. A Lot's Gonna Change (4:21)
  2. Andromeda (4:40)
  3. Everyday (5:07)
  4. Something to Believe (4:45)
  5. Titanic Rising (1:36)
  6. Movies (5:53)
  7. Mirror Forever (5:05)
  8. Wild Time (6:09)
  9. Picture Me Better (3:41)
  10. Nearer to Thee (1:05)
avatar van Grizzly Bear
Titanic Risen, volgens mij te zien als B-kantje, dat eerder in een computerspelletje ofzo zat:

Voordat je verdergaat naar YouTube

avatar van Film Pegasus
Dromerige pop met de stem van Karen Carpenter. Het klinkt vrij licht, maar is nergens oubollig. Weyes Blood zet een heerlijk en toegankelijk album neer. Een ode aan de Titanic, maar zeker niet gezonken. Dit album ga ik wel meer opzetten.

TornadoEF5 schreef:
Heb er een erg Lana Del Rey-gevoel bij. Andromeda is net zoals Venice Bitch een pracht van een nummer. Net zoals bij NFR zijn de eerste drie nummers ook hier de beste. Enige verschil is quasi dat dit gewoon een beetje minder lang duurt, maar het heeft een zeer gelijkaardige vibe voor mij.

Weyes Blood is the real thing en ook een stuk puurder.
Muzikaal interessanter en zoiets onnozel en plat aanstellerig "its's me, your lil venice bitch" zie ik haar niet zingen. Ik snap de vergelijkingen, maar zie Lana een beetje als de populaire variant.

Ik zie Weyes Blood zondag uit en kijk er hard naar uit...

Mssr Renard
Wat een prachtige stem en mooie arrangementen. Ik moet soms wat denken aan Aimee Mann, en dat is een groot compliment. Ik houd wel van dit soort muziek. De electronica die soms wordt toegepast, vind ik zelf (qua smaak) niet helemaal super en soms lijkt de muziek wat te slepen. Dit maakt het allemaal wat melancholisch en dat is (denk ik) ook helemaal de bedoeling. Wat dat betreft (en het gebruik van electronica) doet het me ook wat denken aan Susanne Sundfør, maar Susanne is nog melancholischer.

Ik ben benieuwd of zij ook meer organische/akoestische werken op haar naam heeft staan, waar ik meer van houd. Het is wel een artiest waar ik nog eens naar ga teruggrijpen. Bedankt Johnny Marr, voor de tip.

Mssr Renard
Ik begin met een 4* en bedankt voor de kennismaking. Nu weer terug naar mijn oubollige muziek.