Prince - His Majesty's Pop Life (2019)

Alternatieve titel: The Purple Mix Club

Funk / Pop
Label: Rhino

1. Pop Life [Extended Version] (9:07)
  2. America [Album Version] (3:42)
  3. Raspberry Beret [New Mix] (6:33)
  4. Paisley Park [Remix] (6:58)
  5. Let's Go Crazy [Special Dance Mix] (7:35)
  6. Little Red Corvette [Dance Mix] (8:00)
  7. 1999 [Album Version] (6:17)
  8. I Would Die 4 U [Extended Version] (10:00)
  9. Erotic City ("Make Love Not War Erotic City Come Alive") [Long Version] (7:24)
  10. When Doves Cry [Album Version] (5:52)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC schreef:
Daarom is dat hele RSD één grote farce geworden. Maar dat is een discussie die hier niet thuishoort

Maar daar snijd je wel een volledig terecht punt aan. Een plaatje als dit moet ik een fraaie verpakking niet meer dan 30 euro kosten. Allemaal gerecycled spul.

lennon schreef:
500 euro zal ie niet gaan kosten.

Als je er geen eentje in huis hebt is dit een mooie oplossing. Absoluut. Ik ga er maar vanuit dat die prijzen op eBay absoluut niet kloppen. Voor mij is nu vooral de prijs de enige voorwaarde om er aan te twijfelen het aan te schaffen. Ik ga er ook niet stad en land voor af. En toch ook wel: ik heb alles al, wil ik het echt hebben?!

avatar van lennon
Ik ga er ook niet op jagen, maar als ie betaalbaar is, grijp ik m. voor de de heb,

lennon schreef:

Deze keer ga ik weer eens naar de beurs in Utrecht, dus dan kan ik RSD wel vergeten verder. Misschien als ze nog blijven liggen

avatar van Poles Apart
De hoes doet aan goedkope Limburgse carnavals verzamelaars (meestal op het Marlstone label) denken, en heus niet alleen door de tijd van het jaar. Afschuwelijk!

avatar van Funky Bookie
aERodynamIC schreef:

Heb je de 12 inches nog niet in huis dan?

Volgens mij gaat er wel een aardig prijskaartje aan hangen, dus of het relatief goedkoop is?

Jawel, ongetwijfeld meerdere keren. Ik vind dit echter toch een leuke uitgave.

Poles Apart schreef:

Probeer de hoes van ATWIAD maar op te zoeken.. dan snap je deze...

avatar van gaucho
Gewoon de hoes van de Pop life single en 12 inch. Roept juist om die reden warme gevoelens bij mij op. Maar ik koop dan ook geen Limburgse carnavalsverzamelaars op het Marlstone-label, dus ik heb die associatie ook niet...?

Come to think of it - het enige vinyltje dat ik van Marlstone heb, is de single Sollicitere van de Janse Bagge Bend

avatar van E-Clect-Eddy
Op Spotify staat een single van Raspberry Beret met een 12" remix van Hello zou die dan niet ook op dit album moeten staan?

avatar van gaucho
Tja, in principe kan er natuurlijk nog veel meer op. Hello was de B-kant van Pop life. Wist niet dat daar ook een lange uitvoering van was, hoewel het me niet verbaast. Ik heb zelf wel de 12 inch van Raspberry beret en de B-kant daarvan, She's always in my hair (alweer een non-album track) heeft daarop ook een langere versie.

En dat zijn dus allebei B-kantjes van A-kant kwaliteit. Het versterkt bij mij alleen maar het besef dat het tijd wordt voor een officiele Prince 12 inch box, met al die unieke versies. En het benadrukt nog eens dat deze heruitgave eigenlijk hopeloos onvolledig is, maar ja, het is een begin...

Misschien dat Warner/Rhino lennon eens kan benaderen voor een goede tracklist:
lennon schreef:
Ik heb al jaren terug een verzamelaar gemaakt van alle 12 inches... 7 cd's geworden. Draai m regelmatig. Die moeten ze eens uitbrengen

Ik heb zelf trouwens ook een eigenhandig samengestelde en zelfgebrande box met 12 inch versies van Prince. In mijn geval is die beperkt tot 5 CD's. Mocht Warner/Rhino daar wat mee willen, dan stel ik die tracklist eveneens graag beschikbaar om niet...

E-Clect-Eddy schreef:

Zowel Hello, Girl als She's Always in my hair hebben langere versies op de 12 inches staan. (dit zijn geen remixen, maar gewoon volledigere versies. De 7 inch versies zijn edits hiervan)

avatar van ni slecht
Poles Apart schreef:

Grauwe, gerimpelde huid, donkere oogkassen, lange wilde wit-grijze haren? Is dit een nieuwe Iron Maiden?

avatar van jraw
Gok maar genomen bij de oosterburen, 40 euro voor de dubbelaar.

jraw schreef:
Gok maar genomen bij de oosterburen, 40 euro voor de dubbelaar.

Bij wie?

Bij wie?
PM

avatar van jraw
Er worden 14000 exemplaren gemaakt/verkocht...

jraw schreef:
Er worden 14000 exemplaren gemaakt/verkocht...

ooooh, dat wordt weer uitverkoop bakken werk, net als die maxis van een paar jaar terug of die enkele 1999

avatar van lennon
Grappig. Er staan nogal wat foute vermeldingen op de hoes:

Pop Life [Fresh Dance Mix] is de gewone extended mix
Little Red Corvette [Dance Mix] is de album versie.

Dit is eén op één overgenomen van de Japanse versie, maar die stond dus enigszins vol met fouten

slordig.

avatar van gaucho
Nee hè. Niet de Dance mix van Little Red Corvette? Nou, dan vervalt voor mij een van de belangrijkste redenen om tot aanschaf over te gaan. Schrap ik 'm definitief van mijn verlanglijstje.

Ik zou bijna zeggen: dank voor de tip. Nou ja, dat zeg ik ook maar gewoon: bij deze. Maar ik had liever gehad dat ze wel de juiste versies erop hadden gezet...

gaucho schreef:

Excuus... foute info... red corvette is wel de 12 inch..

avatar van gaucho
Aha, zou ook wel schandalig zijn als dat ook niet bleek te kloppen. En staan tenslotte al een paar overbodige albumversies op... Ik wou net een half puntje in mindering gaan brengen, maar laat die 4 sterren nu toch maar staan.

Enfin, toch een reden voor mij om het in de gaten te houden. Maar alleen als-ie prijstechnisch een beetje onderuit gaat, richting 25 tot (maximaal) 30 euro. Gezien de hierboven genoemde oplage verwacht ik dat-ie inderdaad nog wel een tijdje leverbaar zal blijven. En loop ik 'm mis, dan is het jammer, maar niet onoverkomelijk.

avatar van Marco dB
Heeft iemand hem wel gescoord hier? Ik kon hem namelijk niet vinden.
Beetje redelijk geprijsd?

Nope. Ik had het wel kunnen regelen denk ik, maar niet gedaan en volgens mij waren ze in een mum van tijd weg.

Marco dB schreef:
Heeft iemand hem wel gescoord hier? Ik kon hem namelijk niet vinden.
Beetje redelijk geprijsd?

35 euro....en Nederland kreeg er maar 300 bleek dus... dus ondanks de grote oplage wel schaars hier.

Maar...ik heb m wel kunnen kopen gelukkig.

35 euro is niet verkeerd als je bedenkt dat ik voor propaganda 54 betaalde met ook 4 schijven en 50 voor 2 schijven van Duran Duran (maar wel prachtig artwork en mooie kleuren vinyl)

avatar van VanDeGriend
Ik was om 9 uur in de stad (Breda) waar ze m bij beide zaken waar ik geweest ben, hadden staan. En best een paar. 35 euro dacht ik. Was er niet naar op zoek maar toch maar ingeladen.

avatar van Funky Bookie
Ik heb het uiteindelijk via discogs geregeld.

lennon schreef:

Ha ha, ik lees dit na onze teksten bij The Rolling Stones - Big Hits [High Tide and Green Grass] (1966)
(wel prachtig artwork en mooie gekleurd vinyl? )

Ik heb deze prachtige dubbel LP net binnen gekregen en 'm uitgepakt als een klein kind wat een mooi cadeau krijgt. Afgezien van de geweldige muziek is ook hier de persing uitstekend, wel draai ik wat extra bas in de muziek om goed geluid te krijgen. Het artwork is fraai nagedaan, met een leuk Japans inlegvel erbij. Ook de foto met daaronder het tourschema binnen in de fold-out hoes is mooi.

Ik zie net dat het niet the Fresh Dance mix van Pop Life is, maar de betere UK 12" mix van 9 minuten. Verder staat op Discogs dat de Europese release maar 2000 exemplaren telt. Overigens is die Dance Mix van Little Red Corvette wel erg goed zeg!

Marco dB schreef:
Heeft iemand hem wel gescoord hier? Ik kon hem namelijk niet vinden. Beetje redelijk geprijsd?

Je kan 'm hier nog goed te pakken krijgen voor een redelijke prijs thuis gestuurd:
Prince - His Majesty's Pop Life / The Purple Mix Club (Vinyl, 12", 45 RPM, Maxi-Single, Reissue) | Discogs

west schreef:

(wel prachtig artwork en mooie gekleurd vinyl? )

Iets wat wel boeiend is om op 4 platen te hebben dat is het verschil

west schreef:
Overigens is die Dance Mix van Little Red Corvette wel erg goed zeg!

Kende je die nog niet? Dat verrast me wel! Lekker he?