Velvet Revolver - Libertad (2007)

Label: RCA

1. Let It Roll (2:32)
  2. She Mine (3:24)
  3. Get Out the Door (3:14)
  4. She Build Quick Machines (4:03)
  5. The Last Fight (4:03)
  6. Pills, Demons & Etc (2:54)
  7. American Man (3:56)
  8. Mary Mary (4:33)
  9. Just Sixteen (3:58)
  10. Can't Get It Out of My Head (3:57)
  11. For a Brother (3:26)
  12. Spay (3:06)
  13. Gravedancer (4:38)
  14. Don't Drop That Dime * (4:00)
  15. Messages * (4:46)
  16. Psycho Killer * (4:17)
  17. Gas and a Dollar Laugh * (3:17)
Ik ben benieuwd!

Mojo Pin
Nog 2 maanden, wachten tot ie lekt dus.

avatar van meyer
ah, eindelijk een nieuwe, dacht al dat ze gestopt waren ofzo, ik ben ook benieuwd. hoes is alleszins al goedgekeurd

Empyrium
Ik vind de eerste single wel erg tegenvallen. Ongeinspireerd en uitgeblust.

avatar van Genesis
Slash:

''Libertad wordt een knallende rockplaat en een positieve stap vooruit''

Hij vond Contraband aardig maar zegt dat de band tot zoveel meer in staat is. En uiteraard wordt ook Axl nog even genoemd: ''Wij zijn gelukkig niet zo arrogant om te roepen dat we de beste rock n roll plaat willen maken.''

Hij zegt verder dat Contraband een moeilijke plaat was omdat zanger Scott Weiland aan drugs verslaafd was en in de gevangenis zat. Af en toe mocht ie eruit en dan werden de zangpartijen omgenomen. ''Maar ja, als je Axl Rose hebt overleefd, kun je alles aan.''

Hij vind verder dat hoe de groep er nu uitziet het een beetje doet denken aan aan de beginperiode van GNR.

En of ze op Field of Rock ook oude GNR nummers gaan spelen: ''Het zijn verdomme ook mijn f**cking songs!''

Bron: Telegraaf 3-7-2007

Mojo Pin
Empyrium schreef:
Ik vind de eerste single wel erg tegenvallen. Ongeinspireerd en uitgeblust.

Ik moet me daar helaas bij aansluiten. Dit belooft weinig goeds

wat een gelul, op baiss van 1 single al meteen afserveren

avatar van miss_gnr
helemaal mee eens! en ik vind de single juist helemaal super. maarja smaken verschillen denk ik.

avatar van ferb
en hij is uitgelekt

avatar van Eddie
Ben de plaat nu voor het eerst aan het luisteren en ik moet zeggen dat hij me niet tegenvalt maar ik ben ook niet zo enthousiast over deze als over contraband, misschien dat mijn verwachtingen wat te hoog lagen, ik geef de plaat voorlopig het oordeel van de twijfel en zal hem de komende dagen nog eens een aantal keer luisteren. voorlopig lijkt het me een heel middelimatige plaat.

avatar van Tekh
wat valt deze tegen zeg.

Hoe kun je nou na 1 dag zeggen of een plaat tegen valt. Als een plaat op het eerste gehoor erg lekker klinkt, wordt ie waarschijnlijk al saai na 3 weken. Goede platen kenmerken zich doordat je de tijd ervoor moet nemen. Ik ben nu 3 dagen verder....en het werkt.

avatar van floris013
Stevig album, goede rock! Slash rockt er tegenaan, schuwt de cliches niet. Niet voor de mensen die denken dat Coldplay gitaarrock is, ook geen metal. Ik vind de plaat de moeite waard, zeker vaker beluisteren!

avatar van Tekh
en toch valt ie tegen

avatar van Desert
Velvet Revolver levert een waardige opvolger voor het schitterende "Contraband" af.
Slash en de zijne tonen weer wat een goede muziekanten ze wel zijn en laten Axl - hun zanger van het GN'R-tijdperk - die al 14 jaar beweert met een nieuwe plaat te komen, fijntjes in het stof bijten.

Het is wel een album dat je een aantal keren moet beluisteren voor je echt de smaak te pakken krijgt.

De eerste single, She Builds Quick Machines, lijkt me eerder een ongelukkige keuze...
Voor mij is het het slechtste nummer van de plaat en als ik de reacties lees, zijn velen het met me eens.
Het geeft ook een totaal foute voorstelling van hoe het album klinkt en is dus zeker geen goede maatstaf.
Mensen laat jullie dus niet mislijden!

Pills, Demons & Etc. is wel een pareltje en had veel meer succes gehad om het publiek warm te laten lopen.

Ik heb hem ondertussen laten stijgen van 3 naar 4.
Na een tijdje luisteren komen alle mooie dingen boven, geef hem een kans zou ik zeggen...

voltazy
ik heb het idee dat ik het allemaal al ken

avatar van Justinx
Ik ben hem nu voor het eerst aan het beluisteren. In de eerste instantie niet mijn smaak, maar zo af en toe mag ik hier zeker van genieten. Even lekker ''rouw-douwen'' met deze muziek, headbangend met mijn haar van normale lengte. Ik ben nog te vroeg om een totaal oordeel over deze plaat te geven, maar de eerste indruk is matig tot aardig. Niet meteen overtuigend dus, maar ach dat moet nog wel komen denk ik. De solo's zijn in ieder geval lekker aanwezig en mogen er overigens wezen ook. Het tweede nummer vind ik dan weer beter dan het eerste en de single She Builds Quick Machines kan mij ook wel bekoren. Wie weet binnenkort een uitgebreider gesprekje over deze Libertad.

avatar van el_Duderino
Degelijk rockalbum! Prettig om 's morgens vroeg richting werk op de oren te hebben.

avatar van Justinx
Woaaah! Breng het beest in je naar boven, ''ontknoop'' je haren en rock mee op deze nieuwe gierend harde plaat van Velvet Revolver. Meestal sla ik dit soort harde rockmuziek over, maar af en toe is het best wel lekker om los te gaan op dit soort muziek. Het begon allemaal bij de nieuwe single She Builds Quick Machines, van het nieuwe album Libertad. Dit stevige rocknummer met hier en daar licht merkbare bluesinvloeden wist mij over te halen het laatste plaatje van de heren eens op te zoeken. Libertad is de opvolger van het debuutalbum Contraband, die bij vele erg in de smaak viel met singles als Slither, Fall To Pieces en Dirty Little Thing. De leden uit Velvet Revolver bestaan voornamelijk uit een mengeling van de twee supergroepen Gun's N' Roses en Stone Temple Pilots. Velvet Revolver zijn gitaristen Saul Hudson (Slash, Guns N' Roses) en Dave Kushner (Wasted Youth, Dave Navarro), drummer Matt Sorum (Guns N' Roses), bassist Duff McKagan (Guns N' Roses) en zanger Scott Weiland (Stone Temple Pilots). Niet zomaar de eerste beste hardrock samenstelling dus! Dat is ook zeker wel te horen, was het niet dat de band in deze samenstelling nog maar krap vijf jaartjes bestaat. Met de geweldige solo's die je om de oren vliegen is ook Libertad weer een lekker plaatje geworden. Hoogstaande hardrock met hier en daar lichte bluesinvloeden en, zoals ik al zei, stevig solowerk.

Mijn hoogtepunt blijft gewoon de single She Builds Quick Machines. Het ligt lekker in het gehoor en daar lijkt mij alles mee gezegd. Geen uiterst vernieuwende riff's en nummers op Libertad en zeker niet beter dan het debuut, maar wel een alleraardige rockplaat. Helaas net geen voldoende - het blijft er net onder steken met een 2,5*. Misschien zal dat met verloop wat omhoog gaan, maar dat heeft even tijd nodig. Voor nu: Rock On!

el_Duderino schreef:

Inderdaad, is tenminste een lekker begin van de dag.

avatar van Matthijs72
Paar keer geluisterd, maar mooi albumpje tjokvol rock, goudeerlijk. De 2 openingsnummers 90% Stone Temple Pilots (yummie), dan een rijtje lekkere ongecompliceerde frisse rock op z'n Guns 'n Roses (toen nog met die zanger, kom, hoe heettte die matige voorganger van Scott Weiland ook al weer...iets met Ex...), dan nummertje 10 even gauw skippen (echt te slecht), maar heeey...hoor ik daar in het refrein van "For A Brother" niet Alice in Chains? (dubbel yummie!), Gravedancer is dan weer Stone Temple Pilots met daarin een hidden track (gaaaaap) die stiekem wel heel leuk is: "jodelahieieieiejohooow...whatever...."

wel : 1,2,6,11
niet: 4 & 10

oftewel dikke 3.5 *

avatar van Stripe
Heel goed album. Echt rock en veel beter dan Contraband. Maar waar o waar is deze plaat in de rotatielijst? Want hetis toch zeker wel één van de beste platen van de laatste tijd.

avatar van megadeth777
wel vette cd moest wel wennen toen k het voor eerst hoorde. Echt donders anders dan de eerste cd maar qua lyricks zijn ze vooral vooruit gegaan minder schelde en meer diepgang

avatar van MetallicRoses
Ik ben hem nu voor het eerst aan het luisteren en ik moet zeggen dat ik mijn favo van dit album al heb: The last Fight, zeker een aanrader als je van Fall to Pieces hebt genoten op het vorige album

Stijn_Slayer
Ik vind deze veel slechter dan Contraband. Dit boeit mij niet zo.

avatar van Desert
Tweede en volgens de geruchten ook het laatste album van Velvet Revolver. Scott Weiland (zanger) en Matt Sorum (drummer) zitten blijkbaar met een zo'n ruzie dat het niet meer goed komt. Volgens Weiland wordt dit de laatste VR-tour. Nu zal Weiland weer gaan touren met de Stone Temple Pilots.

Je kan het statement van Weiland hier lezen:

Joy
mooi om te zien dat het halve guns peloton van voren af aan is begonnen met een nieuwe band om te bekijken of het wat wordt, niet perse voortbordurend op oud succes

maar als ik de artikelen zo eens lees dan denk ik, wat een hoop kinderachtig geklooi en moddergooien over en weer

enfin, zo zal een typje als slash - volgens mij een van de meest gepasioneerde muzikanten in rock 'n roll, er ook weinig zin meer in hebben

steeds een band waarin het gelazer begint en weer geen ruimte voor ontwikkeling

zonde

MICKJES
Is dat album beter dan Contraband???? in dieik het maar eens aanschaffen. Ik vond contraband een beeetje tegenvallen er stond me wat teveel herrie op.

Joy
ken alleen libertad., maar dat vond ik voor slash's begrippen maar een zwak poppy 13 in een dozijn nummer

rest van de plaat zelfde stijl? dan laat ik um lekker links liggen

avatar van Nicholas123
Eeh, Libertad? Dat is geen nummer op de plaat. Of bedoel je soms She Builds Quick Machines?