Bronski Beat - The Age of Consent (1984)

Label: London

1. Why? (4:05)
  2. It Ain't Necessarily So (4:44)
  3. Screaming (4:15)
  4. No More War (3:55)
  5. Love and Money (5:08)
  6. Smalltown Boy (5:03)
  7. Heatwave (2:40)
  8. Junk (4:18)
  9. Need a Man Blues (4:21)
  10. I Feel Love / Johnny Remember Me (6:01)
  11. Smalltown Boy [7" Edit] * (3:57)
  12. Why? [Remix] * (5:10)
  13. I Feel Love Medley [Source Mix] * (10:05)
  14. It Ain't Necessarily So [12" Version] * (5:21)
  15. Red Dance * (6:59)
  16. Heatwave [Goldberg Remix] * (5:43)
  17. Why? [Goldberg Remix] * (6:18)
  18. Run from Love [Maita Remix] * (8:17)
  19. Hard Rain [Goldberg Remix] * (8:11)
  20. Smalltown Boy [Goldberg Remix] * (6:03)
  21. Junk [Goldberg Remix] * (6:06)
  22. I Feel Love [Fruit Mix] * (8:24)
  23. Hard Rain [Demo] * (4:15)
  24. Screaming [Demo] * (4:09)
  25. Signs (And Wonders) * (4:56)
  26. The Potato Fields * (2:53)
  27. Run from Love [Radio Version] * (4:01)
  28. Puit D'Amour * (1:36)
  29. Close to the Edge * (4:43)
  30. Cadillac Car * (3:54)
avatar van Hakuna
De jaren '80 heeft mij altijd wel getrokken qua popmuziek, met name het typische kenmerkende ''elektronische'' geluid uit die tijd mag er anno 2016 nog steeds zijn. Als liefhebber van synthesizer muziek is dit voor mij de jaren '80 een goed muziek decennium.
Laat ik in de nachtelijke uren op eBay wat aan het zoeken zijn en zag ik bij een verkoper die hoofdzakelijk in antieke sieraden en oud oorlogsspul doet (dus ook in oude ''antieke'' CDs) en kwam ik deze ''Erst ausgabe'' tegen op een zg ''Black Target'' CD zoals die in 1984 is verschenen en dacht laat ik hem maar eens aanklikken voordat de andere 3 volgers mij voorgaan. Uiteraard kon ik de hitsingles en de piephoge stem van Somerville al uit de tijd toen dit album uitkwam. Afgelopen week dan de CD ontvangen en blijkt dat dit album toch wel heel wat meer ballen in huis heeft dan alleen maar de twee grote hits. Eerlijk is eerlijk die Somerville kan mij toch een strot opzetten die zelfs als ik de CD op een kleine CD speler beluister door merg en been gaat, de wanhoop druipt er gewoon vanaf. Het zijn voor mij vooral de tracks ''It Ain't Necessarily So'', ''Screaming'' en ''Love and Money'' die mij naast de twee grote hits het meest aanspraken, ook het uptempo nummer ''Junk'' dat een grote hit had kunnen worden en op kermissen geen slecht figuur had gestaan is een lekker in het gehoor liggend nummer. Het zeer dansbare nummer ''I Feel Love / Johnny Remember Me'' sluit normaal de B kant van LP af, maar op de CD staan nog twee 12'' mixen die wat mij betreft wat overbodig overkomen. Maar toch wel aangenaam weg luisteren.

Een echt jaren '80 album met een boodschap.

Score 4,5

avatar van adri1982
Vermakelijk dance-album, die mijn ouders ooit in de platenkast hadden. Wel zijn Why en Smalltown Boy veruit de twee uitschieters van dit album. Track 10b Johnny Remember me vind ik niet zo best.

Actueel in die jaren, en helaas nog steeds actueel in 2017, zelfs in Nederland. Tijd om deze jaren '80 klassieker weer eens uit de kast te halen (what's in a name).

avatar van Castle
aERodynamIC schreef:

Mooi verwoord en helaas waar

avatar van lennon
En er komt weer eens een heruitgave.

Deze keer wel in leuke kleuren en picture disc en interessante extras.

Bronski Beat- The Age Of Consent - Remastered & Expanded (Trailer) - YouTube

lennon schreef:
En er komt weer eens een heruitgave.

Deze keer wel in leuke kleuren en picture disc en interessante extras.

Bronski Beat- The Age Of Consent - Remastered & Expanded (Trailer) - YouTube

Ik begin een beetje 'kleurtjes-moe' te worden. Of 'hoe de platenmaatschappijen weer lekker kunnen uitmelken en grof geld verdienen aan oude albums' (want de prijzen voor dit soort releases gaan sky-high... gaat nergens meer over: vis gewoon lekker een tweedehandsje uit de bakken zou ik zeggen, want dat kan met deze wel).

avatar van dazzler
THE AGE OF CONSENT (1984) 2CD deluxe edition repair shop

In verschijnt een nieuwe 2CD deluxe editie van het hitalbum van Bronski Beat.
Voor de vormen en kleuren waarin hij verschijnt verwijs ik naar de link hieronder.

Punt is dat andermaal een kans gemist werd om alle 7" en 12" versies netjes te verzamelen.
Je krijgt in de plaats daarvan een selectie aangevuld met demo's en radio sessies.

Demo's en radio sessies zijn best interessant, maar spaar ze op voor de die hards.
Zet ze op een derde of vierde schijfje en laat de liefhebber van zijn oude vinyl collectie genieten
door het 7" en 12" bonusmateriaal integraal aan te bieden op een 2de schijfje.

En een 3de schijfje, want net zoals bij Non-Stop Erotic Cabaret (1981) van Soft Cell
ging The Age Of Consent (1984) gepaard met een exclusief remix album dat de moeite waard is.
Toevallig deed Marc Almond mee als gast, maar vooral ook Mike Thorne, de producer van Soft Cell.
En die bracht op zijn beurt Dave Tofani mee, de houtblazer die ook regelmatig met Soft Cell werkte.

Eigenlijk is The Age Of Consent een soort Non-Stop Erotic Cabaret revisited.
Met minder klemtoon op het nachtleven en zijn exploten en meer op de gay issues.

Hoe ik mijn eigen 3CD deluxe editie maakte, kan je lezen in de link hierboven.

avatar van kleine man
Smalltown boy is best lekker hoor, maar dan ga je voor "why", en dan snel wegwezen. Rommel.

avatar van Killeraapje
Een erg mooie piano cover door Lord of the Lost.

LORD OF THE LOST - Advent Calendar - Day 13 - YouTube

avatar van kleine man
Beetje onevenwichtig album. Niet wat kwaliteit betreft, klinkt allemaal best goed, behalve Smalltown Boy, dat is een regelrechte megaklapper. Geweldig nummer.
Maar onevenwichtig in muziekstijl, zoals ik het hoor. Af en toe regelrecht pop, en af en toe veel te jazzy. Hoewel ik van stijlen ook geen verstand heb, maar het voelt net of het twee halve albums zijn, die samengevoegd werden.
Toch best lekker luisteren.

Wat mij verleden jaar bezielde weet ik niet. Het valt soms net zoals je stemming is blijkbaar. Kon toen wisselen in stijl denk ik niet goed trekken.

De variatie is maximaal en dat maakt dit een geweldig album.
De sax in Love & Money is briljant. Jammer van de fadeout, want volgens mij was-ie nog lang niet klaar.