Supertramp - The Very Best Of (1990)

Rock / Pop
Label: A&M

1. School (5:35)
  2. Goodbye Stranger (5:48)
  3. The Logical Song (4:09)
  4. Bloody Well Right (4:32)
  5. Breakfast in America (2:40)
  6. Rudy (7:18)
  7. Take the Long Way Home (5:03)
  8. Crime of the Century (5:31)
  9. Dreamer (3:31)
  10. Ain't Nobody But Me (5:07)
  11. Hide in Your Shell (6:48)
  12. From Now On (6:17)
  13. Give a Little Bit (4:08)
  14. It's Raining Again (4:22)
  15. Cannonball (7:37)
avatar van titan
titan (crew)
Prima verzamelaar, ook het tweede deel (met het magnifieke Fool's overture) is goed. 4*

JonnieBrasco
Prima verzamelaar inderdaad. Vijf jaar geleden ofzo draaide ik dit érg veel. Tegenwoordig heb ik er een dubbel gevoel bij. It's Raining Again vind ik nu bijvoorbeeld een beetje een veel te gemakkelijk in het gehoor liggend radionummer. Er tegenover staan eeuwige prachtnummers zoals Ain't Nobody But Me, van het refrein in dat nummer krijg ik nog altijd weer kippenvel. En ook nog altijd van de piano-outro in The Logical Song... 4,0*

avatar van T.O.
Ja, mee eens wat betreft It´s Raining Again. Ben zelf vooral een fan van Take the Long Way Home; ultieme treinmuziek noem ik dat

Zo'n verzamelaar die ik graag ontleende uit de bib omdat ik geen zin had hem te kopen en geen tijd om alle albums te leren kennen.
Behalve de overbekende songs vind ik er echt niet zoveel aan. Beetje ontgoochelend zelfs. 'Give a little bit' is wel zalig melig.

wavanbuuren
T.O. schreef:

Ik zou Rudy eerder treinmuziek noemen

Take the long way home is mijn favoriet op dit album. Maar ik zou het geen treinmuziek noemen.

avatar van Hans Brouwer
Deirdre schreef:

Wat is de definitie van "treinmuziek"?

Muziek die je draait tijdens lange treinreizen??????
De treinreizen in mijn studententijd duurden bij mij nooit langer dan 1,5 uur....

avatar van Hans Brouwer
Muziek die je draait tijdens lange treinreizen??????

Oh, Incantations van Mike Oldfield dus bijvoorbeeld!

Het woord "super" in Supertramp klopt helemaal. Een van mijn alltime favourites.

Goede verzamelaar !
''Goodbye stranger '' blijft altijd uren in mijn hoofd hangen.
Geweldig!

Ja, absolute topklasse! 4,5*

avatar van muismat
School, wat een geweldig nummer .

Geweldige muziek. Muziek die als je je moet concentreren niet stoort, maar als je niks te doen hebt ook fantastisch leuk is om naar te luisteren.

En dan 'Hide in your shell'. Dat nummer hoort bij de selectie muziek die je niet alleen hoort, maar ook voelt!

Hulde aan de makers.

avatar van sq
sq
Nota bene: Fool's Overture ontbreekt. Vind ik toch wel bij ´the best of´ horen. En ik ben de enige niet. Zie ook de stemlijst bij ´Even in the Quietest Moments´

Fool's Overture (19 stemmen)
Even in the Quietest Moments (14 stemmen)
From Now On (3 stemmen)
Babaji (3 stemmen)
Give a Little Bit (3 stemmen)

Nicci
Muziek die je draait tijdens lange treinreizen??????

ik dacht dat 'take the long way home' goede treinmuziek was, omdat de NS nogal eens een vertraging heeft . . .

Een van de weinige verzamelaars die ik te pruimen vind. Sterker nog ik vind hem geweldig! Meestal worden verzamelaars van een artiest/band zo'n allegaartje. Op deze verzamelaar blijven alle nummers overeind en lijken ook echt bij elkaar te horen. Wellicht dat alleen Cannonball wat afwijkt van de rest. 4*

Pieter Paal
Dit album bevat de bekendste en mooiste werkjes van Supertramp's albums.
Helaas zijn er geen nummers van de eerste 2 albums aanwezig, want hoewel die natuurlijk niet met 'Crime of the century' te vergelijken zijn, zijn die nummers best wel het beluisteren waard.
'The very best of' was in 1987 al verschenen als 'The autobiography of Supertramp' maar dan zonder 'School'. In 1989 bracht Arcade-Nederland hem weer uit en hij verkocht als een tierelier.
Deze versie met wederom een andere hoes, verscheen in 1992.

Wat heb ik deze cd helemaal grijs gedraaid: super(tramp) muziek!

avatar van 999Grey
Hey Piter Paal, je moet ook even de alternatieve Tracklisting van de 1992 versie geven.
Tracklisting:
14. Take The Long Way Home
15. Goodbye Stranger
*= "Bonustrack"

Geweldigenoten
Mooi album met alle bekende hits van Supertramp. Ik vind deze wel iets minder dan Volume 2, die wat mij betreft mooier qua samenstelling is.

avatar van Martn
Heerlijk stukje jeugdsentiment! Vooral lekker op de achtergrond tijdens een borrel met vrienden; je wordt er automatisch vrolijk van.

avatar van foxhusky
Ik heb ook het album zoals het in 1989 op de markt kwam, met een saaie, zwarte hoes en een tracklisting zoals 999Grey die geeft. Op mijn hoes staat ook "TV-CD", dus werd het album flink gepromoot op TV met reclamespots.

Mijn favoriet is toch wel School, wat een ongelovelijk knap en lekker nummer, ook vanwege dat lange instrumentale stuk in het midden. Maar ook intro is super, eerst die spannende mondharmonica en dan langzaam komt de stem van de zanger, het geluid van een schoolplein, een krijs en dan begint het echt. Kippevel nummer.

avatar van robbrouwer58
Heerlijk tijdloos, dus kwaliteit.

avatar van musician
Is waar.

Heb vrijwel al het studiowerk van Supertramp (behalve het begin en het einde), heb deze cd dus eigenlijk niet gekocht of in huis. Of toch wel? Kan 'm binnen 10 minuten hebben gebrand, als het nodig is.

Maar als ik toch zelf mag branden: Sister moonshine, Fools overture, had ik er nog bijgezet

avatar van chevy93
Prima verzamelaar. Meer nummers hoef je eigenlijk ook niet te kennen van hun . Alleen Fool's Overture ontbreekt.

avatar van <JJ>
Tsja, je kan kritiek leveren op complicatiealbums, maar het is wel handig als je een beetje een low-budget persoon bent, en daarnaast een anti-downloader bent... Dus vind ik dit album een zeer geschikte! (Bijna) Alle hits van Supertramp staan erop, dus heb ik aan één Supertrampje wel genoeg! Supertramp heeft toch geen conceptalbums, dus hoef je de nummers toch niet in verband te zien... Mijn favorieten zijn: Cannonball, School & The Logical Song.

avatar van vigil
tja dat weet ik niet aangezien de studioplaten uit de "gouden" periode zo rond de 5 euro in de winkels staan en deze meestal gewoon full price is. Dus voor hetzelfde geld kan je ook 3 studioplaten kopen

avatar van chevy93
We beoordelen op het album lijkt mij en niet op de prijs in de winkel.

@ Beetje een pover cijfer voor een album waar je nihile kritiek op hebt. Lijkt me eerder een proteststem tegen compilatiealbums.

avatar van IntoMusic
Minder als deel 2 (uit 1992) en misschien komt dat wel doordat hier (logisch) bekendere werk opstaat als op deel 2, maar dat het daardoor allemaal wat eerder verveeld(??). Niettemin nog steeds een sterke verzamelaar, waarbij School, Rudy en From now on drie van de favorieten zijn.
Toch raad ik ook deel 2 aan om de boel compleet te maken.