Blu & Exile - Below the Heavens (2007)

Label: Sound In Color

1. My World Is... (3:41)
  2. The Narrow Path (5:09)
  3. So(ul) Amazin' (Steel Blazin') (4:39)
  4. Juicen' Dranks (3:45)

met Ta'Raach

5. In Remembrance of Me (4:04)
  6. Blu Colla Workers (4:31)
  7. Dancing in the Rain (4:26)
  8. First Things First (3:50)

met Miguel

9. No Greater Love (4:15)
  10. Show Me the Good Life (5:23)

met Aloe Blacc en Joseph

11. Simply Amazin' (3:30)
  12. Cold Hearted (3:12)

met Miguel Jontel

13. The World Is (Below the Heavens..) (4:27)
  14. You Are Now in the Clouds With (The Koochie Monstas) (3:49)
  15. I Am... * (7:26)
  16. Unlisted Bonus Track * (3:00)
  17. Bonus Beat (In Exile) * (4:26)
avatar van kobe bryant fan
Vind het ook een zeer goed album maar in mijn ogen ook wat overschat en al zeker geen top 10 waardig album maar ieder zijn mening natuurlijk.

avatar van Silky & Smooth
Ik ken weinig albums waar de combinatie tussen rapper en producer zo perfect is!

avatar van kobe bryant fan
Inderdaad een goede combinatie goede raps en beats maar het pakt me gewoon niet.
Maar zoals ik al zei ieder zijn mening natuurlijk.

avatar van maxinator
Als het je niet pakt vind ik 4* nogal hoog.

avatar van kobe bryant fan
Inderdaad het pakt me niet echt maar toch hoor ik dat alles wel goed in elkaar zit.
En er zitten toch een paar uitschieters op: My World Is... , Show Me the Good Life, Dancing in the Rain en So(ul) Amazin' (Steel Blazin').

toris
kobe bryant fan schreef:

Misschien is een 2,5 of 3 dan een betere optie. Ik vind Blu en Exile allebei niet heel indrukwekkend, ik vind de combinatie ook geweldig.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb al meerdere malen laten weten waarom dit zo geweldig is: het klopt gewoon allemaal! Samples, tekstueel, producties, sfeer. Alles!

Sold Out...

avatar van Osiris Apis
Dat is snel, toen ik het postte nog niet.

avatar van UmindC

Wat ben ik blij dat ik hem al in huis heb. De originele versie.

avatar van WeztSide
kobe bryant fan schreef:

Hetzelfde hier. Er staan een paar echt goede nummers op dit album maar ook een paar nummers die me echt niets doen. Cold Hearted is wel echt om te kussen zo goed, fantastische beat, mooie vocals, en één van de beste verses die ik ooit heb gehoord. No jokes.

toris
Bij elke luisterbeurt vind ik het album minder worden. Jammer, want het was een tijdje mijn favoriete cd ooit.

avatar van discipline
My World is echt hard!

avatar van Kid
Kid
Vind het ook een redelijk overschat album. Vette teksten, en vooral goede beats. Maar niet elke track komt het goed over.

avatar van Silky & Smooth
Inderdaad. Jammer, want hier bewijst hij dat hij een van de meeste getalenteerde en beste rappers van de afgelopen jaren is!

avatar van Shimni
Dit album is voor mij nagenoeg perfect. De samenwerking tussen Blu en Exile werkt gewoon heel erg goed misschien komt dat omdat Blu zelf ook een zeer aangename producer is. Ik heb ooit dit album een week lang in de cd speler van mijn auto gehad en zonder naar iets anders te luisteren verveelde het gewoon niet dat zegt genoeg voor mij. 5*

UmindC schreef:

Wat ben ik blij dat ik hem al in huis heb. De originele versie.

Ik inmiddels ook!

avatar van UmindC
Hoe kom je er aan?

avatar van Silky & Smooth
Van Rene Die zocht vinyl en bood deze te koop aan. Ik wilde hem al tijden hebben, dus ik heb mijzelf even getrakteerd!

avatar van Harderwiek
Heb hem gisteren ook binnen gekregen, erg blij mee! Vind het nog steeds zo zonde dat het nummer Juicen' Dranks erop staat, dat nummer is gewoon slecht. Daarnaast zijn alle nummers gewoon puur genieten!

avatar van MAS
MAS
Wordt 23/12 overnieuw uitgebracht op vinyl in 3 verschillende versies. Met zwart vinyl, wit/lichtblauw vinyl en blauw vinyl. Bij die laatste krijg je er een 7" met daarop Soul Amazing en Blue Collar Worker. Ze verschijnen alle 3 in oplages van 1000 stuks.

avatar van Raul
Dancing in the Rain

Weer onafgemaakt?...

Rene1979
Staat erop.

Rene1979
Vandaag op vinyl binnen gekregen! Wat geeft dit album mij toch een lekker gevoel in waardeloze tijden.!

avatar van timWTF
De beat van Dancing In the Rain is zo facking gruwelijk. Kan er wel om janken.

avatar van Carolaah
Tijd om deze ook eens te gaan beoordelen, heb hem op aanraden van een MM-gebruiker een paar jaar geleden beluisterd, moet zeggen dat ik hem in totaal amper heb geluisterd.
Desalniettemin, wat een goede flow heeft die rapper, relaxed, goede lyrics, goede beats, geen overbodige poespas. I like, ook al heb ik misschien net iets liever de hiphop van Atmosphere/Cunninglynguists, zit net iets meer aan beat/instrumenten bij vind ik.

Deze plaat vind ik voor af en toe wel fijn, maar misschien ietwat te eentonig dan toch voor vaker.

nedbed
Deze ook in mijn bezit eindelijk. Geweldig album.