Blu & Exile - Below the Heavens (2007)

Label: Sound In Color

1. My World Is... (3:41)
  2. The Narrow Path (5:09)
  3. So(ul) Amazin' (Steel Blazin') (4:39)
  4. Juicen' Dranks (3:45)

met Ta'Raach

5. In Remembrance of Me (4:04)
  6. Blu Colla Workers (4:31)
  7. Dancing in the Rain (4:26)
  8. First Things First (3:50)

met Miguel

9. No Greater Love (4:15)
  10. Show Me the Good Life (5:23)

met Aloe Blacc en Joseph

11. Simply Amazin' (3:30)
  12. Cold Hearted (3:12)

met Miguel Jontel

13. The World Is (Below the Heavens..) (4:27)
  14. You Are Now in the Clouds With (The Koochie Monstas) (3:49)
  15. I Am... * (7:26)
  16. Unlisted Bonus Track * (3:00)
  17. Bonus Beat (In Exile) * (4:26)
avatar van kobe bryant fan
Wat een plaat een wonder dat in een matig muziekjaar als 2007 zo'n plaat kan verschijnen want wat kan Blu goed flowen en Exile goed zijn knoppen gebruiken.De cover is echt fantastisch zou hem ook in poster willen,want dit brengt je direct in de sfeer waar Blu & Exile ons in willen brengen en ik moet zeggen wat is het daar mooi!

Exile kan zweverige en soms eens stevige beats naar voor brengen waar Blu overheen flowt,en die flow kunnen weinig Mc's nadoen.Zelfs de vocals die in een paar songs zitten zijn niet storend maar brengen je juist verder weg in hun wereld.

Een score van 4.20* is veel en veel heb ik al gedacht bij albums 4.13* is te veel maar deze 4.20* staat echt op zijn plaat want met zo'n plaat kan je niet anders dan goede kritieken krijgen.
Het enige minpunt is zoals vele zeggen:Juicen' Dranks opzich is dit geen slechte song maar het past niet in het geheel want dit album is zonder Juicen' Dranks een mooi geheel,de bonustracks zijn ook op niveau van de andere tracks.

Dus iedereen die dit nog niet heeft geluisterd of twijfelt zeker doen want het is de moeite waard,maar nu moet ik weg want Blu&Exile wachten op me luisterend oor.
4.5*

avatar van Shimni
Dit album is voor mij nagenoeg perfect. De samenwerking tussen Blu en Exile werkt gewoon heel erg goed misschien komt dat omdat Blu zelf ook een zeer aangename producer is. Ik heb ooit dit album een week lang in de cd speler van mijn auto gehad en zonder naar iets anders te luisteren verveelde het gewoon niet dat zegt genoeg voor mij. 5*