Salah Edin - Nederlands Grootste Nachtmerrie (2007)

Label: Top Notch

1. NGN (2:22)

met Focus...

2. T.H.E.O. (Teleurstelling, Haat, Ergernis & Onbegrip) (3:10)
  3. Het Land Van... (3:32)
  4. Geliefd Om Gehaat Te Worden (3:46)
  5. Opgeblazen (3:27)

met Opgezwolle

6. 0172 (3:56)
  7. Zwarte Gat op het Witte Doek (4:12)

met Focus...

8. Geld (2:54)

met Big Boy Caprice

9. Hosselaar (3:51)
  10. Skit 10 (0:39)
  11. Vrouwtje Is een Bitch (3:43)
  12. Samen Huilen, Samen Lachen (3:51)
  13. Koning Te Rijk (3:48)
  14. Oog Om Oog (3:30)

met Mr. Probz

15. De Voorbereiding (Skit) (0:24)
  16. Paradijs Is Nu (3:29)
  17. Op de Straat (6:24)

met Sticks, Kempi, Appa en Winne

avatar van Kos
Kos
Dat klopt.

Je moet bovendien begrijpen dat het vooral een reactie is op uitlokkingen van allerlei Wilders-figuren en aanhang. Die zijn minstens zo provocatief, maar krijgen alleen halfzachte PvdA en Cohen-tegenstrubbelingen als tegenstand.

Het is wel eens leuk om het hard tegen hard te zien.

Kos schreef:
Het is wel eens leuk om het hard tegen hard te zien.

But at the end schieten we er wat mee op....? Wilders en Salah hand in hand huppelend door de wei?

Dr.Greenthump
Maakt dat zijn muziek er minder om dan?

BoordAppel schreef:
Salah Edin laat met deze titel en hoes zien hoe hij (en andere Marokkanen) gezien worden in onze Nederlandse samenleving: als een grote nachtmerrie en potentiële terrorist.

Waar doel je op?

Vind je het vreemd dat als je je als marokaanse rapper verkleed als Mohamed B mensen verkeerde dingen over je gaan denken. Als ik mij met snorretje en bruin kostuum over straat beweeg wordt ik gegarandeert aangevallen.

Hij draagt met deze foto en titel niets bij aan de maatschappelijke discussie..Hij weet enkel de media op de been te krijgen. negatieve aandacht en uiteindelijk een nog stigmatiserender beeld . Hij zeurt en klaagt en provoceerd..wat draagt hij bij om dat beeld (nachtmerrie terrorist etc dat zeker niet het algemene beeld weergeeft) van de moslim/marokaanse gemeenschap in een beter daglicht te plaatsen.

Ook in deze reactie zie ik geen antwoorden, en geef je geen duidelijkheid (nog heb je je beledigende uitspraak genuanceerd..kwestie van fatsoen)

Ik doel nergens op ? Ik vraag om een antwoord !. Antwoord in de discussie wat Salah met deze hoes,titel, en teksten duidelijk wil maken.Ik zie Mohamed B op de hoes staan.....jij niet dan ?

avatar van HiLL
Ik begrijp niet dat deze kerel geaccepteerd wil worden door op deze manier te provoceren. Door wie wil hij geaccepteerd worden? Mohammed Bouyeri aanbiddertjes?

HiLL schreef:
Ik begrijp niet dat deze kerel geaccepteerd wil worden door op deze manier te provoceren. Door wie wil hij geaccepteerd worden? Mohammed B. aanbiddertjes?

daar ben ik dus wel bang voor...Vandaar mijn opmerking over domme/kortzichtige personen

fastpulseboy
klinkt redelijk eng dit.
NL gaat m.i. ook veel te krampachtig om met "de moslim dreiging" (kom op zeg). Maar door het zo neer te zetten maak je de bangerikken misschien alleen maar banger. of heb ik het mis.

fastpulseboy schreef:
klinkt redelijk eng dit.

Dat vind ik ook. Salah geeft hier een duidelijk radicaal signaal waarmee hij alleen maar onrust veroorzaakt Voor de duidelijkheid : De opmerking over domme/kortzichtige mensen heeft betreking op beide nationaliteiten en geloofsovertuigingen/culturen.

avatar van waxs
De regering geeft duidelijk een signaal waarmee ze alleen maar onrust veroorzaken. De maatregelen over de domme doorzichtige plastic zakjes op Schiphol heeft voor de duidelijkheid geen enkele betrekkeing op beide veiligheid en terrorisme.

avatar van Koenr
ik kies verder wel de kant van Kos/Boordappel/Starbright Boy, maar als je het zo verpakt kan het me eigenlijk geen zak schelen wat je te zeggen hebt.

Jordy vat het goed samen:
Jordy schreef:

Jammer alleen van de commerciele beats, de verschrikkelijke 50 Cent refreintjes en het feit dat ik nou niet echt heb kunnen ontdekken wat z'n mening nou precies is.

starbright boy schreef:
Muzikaal is het verder niet bijster interessant, maar dat is in dit geval bijzaak. Al was het nog toffer als het ook nog een geniale rapper was geweest natuurlijk.

Niet mee eens, de muziek blijft toch echt de hoofdzaak, en die is gewoon ondermaats. Het had allemaal best interessant kunnen zijn, dat is het helaas niet. 0,5*

Edit: En eh, Luister naar deze waargebeurde verhaal?

Het had best interessant kunnen zijn, dat is het helaas niet. 0,5*

0,5*? Overdrijven is ook een vak.

- Verschrikkelijke refreintjes
- Commerciele beats
- Kon me geen zak schelen

Ik kon op de plaat zelf verder geen enkel positief punt vinden, mag jij me uitleggen waarom ik geen 0,5* mag neerzetten.

avatar van MJ_DA_MAN
- Commerciele beats

Dat hoeft nog niet meteen negatief te zijn .

avatar van Koenr
Hm, eens, al is het dat vaak wel. Flauwe beats dan.

avatar van Kos
Kos
i

Edit: En eh, Luister naar deze waargebeurde verhaal?
Goh, niet eens goed ABN op een hiphopalbum!!!

Gelukkig spreken de rappers in Amerika allemaal wel perfect Engels.

avatar van Koenr
Het hoeft ook geen perfect ABN te zijn, maar dit klinkt gewoon heel erg brak. Hetzelfde geldt trouwens ook gewoon voor Engelstalige hip-hop.

Brain Stew schreef:
ff Ontopic please.

Belachelijk dat hij als Mohamed B op de hoes verschijnt, Muzikaal stelt het niets voor. Tsja je moet wat doen om je plaatjes verkocht te krijgen. Zeker als je zo weinig talent bezit als Salah E

Idd Nederlands grootste nachtmerrie (qua muziek dan)

avatar van Brain Stew
Heb je het album wel gehoord, fredpit?

Brain Stew schreef:
Heb je het album wel gehoord, fredpit?

wat denk je...

avatar van Yak
Yak
Hele sloot aan slowchat en zeurberichten verwijderd.

Voor alle duidelijkheid: iedereen heeft het volste recht om dit album te beluisteren, waardeloos te vinden en zodanig te beoordelen, maar ik hoop dat ik ook van de MuMe-users mag verwachten dat ze weten wanneer ze op moeten houden voordat er straks tien pagina's aan nietszeggende one-liners staan.

fredpit schreef:

Als jij het verschil (en de bedoeling van Salah Edin) niet snapt (of wil snappen) heeft verder discussiëren geen zin denk ik.

Door de media op de been te krijgen geef je jezelf ruimte om de discussie aan te gaan. Zonder hem en zijn provocatie hadden wij deze discussie nu niet.

(nachtmerrie terrorist etc dat zeker niet het algemene beeld weergeeft)

Maar dat is dus blijkbaar wel het algemene beeld zoals de moslim voelt dat er naar ze gekeken wordt.

Wat mij betreft heeft dat hele gedoe nu in Nederland duidelijke raakvlakken met hoe negers zich voelden in de VS in de jaren '80 en '90. Ook daar zag je dat ze zich muzikaal gingen afzetten tegen, in hun ogen, de boosdoeners en zichzelf noemden hoe anderen hen zagen. Bijvoorbeeld Public Enemy en N.W.A. (Niggaz with Attitude). Niets voor niets heeft Paris gezegd muslims are the new niggers.

BoordAppel schreef:

Beste Boordappel,

Ik stel je een aantal duidelijke vragen waar jij GEEN antwoord op geeft. Jij beschuldigd mij enkel van dat ik het niet zou snappen, dat ik niet bijster intelligent ben, en je begint weer over dat hij een discussie los wil maken. Er ontstaat inderdaad reactie op de mume..discussie wil ik het niet noemen. Ik stel vragen en krijg bagger en zeker geen antwoorden.

Je komt enkel met nietszegende beschuldigingen en met een vergelijking die hier nu niet terzake doende is De mening van Paris zal me worst wezen. Ik wil jouw mening, jij bent de discussie aangegaan ! Ik heb een vermoeden dat jij mij niet snapt of wil snappen..

Ik ga het je uitleggen. Stel : ik wil dat jij aandacht hebt voor mijn situatie..... Maar eerst ga ik je beledigen. al jouw waarden en normen maak ik belachelijk , en dan ga ik me als een gehaat symbool verkleden....Zo!, zullen we nu gaan discussieren ?....volgens Salah is dat de manier. volgens jou ook want ik hoor van jouw kant geen inhoudelijk argumenten, meningen of nieuwe feiten die een ander licht op de zaak geven etcetc. Je beledigt mij enkel ("je snapt het niet"), en geeft slechts laffe antwoorden("denk daar zelf maar eens over..") Je doet net alsof je de wijsheid in pacht hebt, maar je laat daar werkelijk niets van zien.

Voor een discussie heb je twee partijen met de wil om tot elkaar te komen nodig. Anders is het enkel een twistgesprek met mischien vervelende consequenties.

Ik ben van goede wil : nog eens

1 - Wat is volgens jou gevoelsmatig het verschil tussen mijn symbolische nazi provocatie en Salah's moslim extremistische provocatie ?
2 - Wat wil Salah met deze provocatie bereiken ? (en nu niet weer voor de voor de zoveelste keer met "een discussie openen"aan komen zetten)
3- Heeft dit album naast zijn controversieele waarde ook nog muzikale waarde..Naar mijn idee niet.

Graag eens antwoorden, of ter zaken doende meningen..anders is er idd geen discussie mogelijk.

fredpit schreef:

Gelukkig kom je zelf wel heel intelligent over.

avatar van HiLL
Uit welke beweringen maken mensen hierop dat iemand wel of niet intelligent is? Waxs? Iemand?

HiLL schreef:

Ik zat hier gewoon op te wachten, zelf ben je gelukkig slim genoeg om erop in te gaan... hap, hap, hap...

waxs schreef:

Gelukkig kom je zelf wel heel intelligent over.

dank je..aardig van je

waxs schreef:

Zwak om mijn dan te beschuldigen van hap hap. Licht het gewoon even toe.

fredpit schreef:

Als jij het gevoel hebt dat mensen jou als nazi zien kan jij verkleed als Hitler op straat gaan rondbanjeren om een punt te maken (het in het belachelijke trekken), zoals Salah Edin dat nu ook doen door als Mohammed B op de hoes te gaan staan. Als niemand jou als nazi ziet (wat me het geval lijkt) is het onnodige provocatie die kant noch wal raakt. Dat is hier dus niet het geval. Hij voelt zich als moslim door iedereen bekeken als terrorist en laat dat op deze manier zien. Dat sommige mensen hier rare conclusie aan gaan verbinden kan hij niets aan doen.

Dat heb ik al zo vaak beantwoord, hierboven ook weer.

Ik heb nog niet het hele album gehoord maar echt erg goed vind ik het ook niet (zal een 2,5 of een 3 worden denk ik). Het heeft in ieder geval wel een erg sterke clip opgeleverd (Het land van...), die ook weer goed aansluit bij de bedoeling van de titel en de hoes.

De mening van Paris zal me worst wezen.

Dat is jammer, want die uitspraak geeft nu net aan waar het allemaal over gaat.

avatar van tomthumb
Muslims are the new niggers? Welja, gooi geloofsovertuiging en etniciteit maar op een grote hoop. Daar zijn in 't verleden ook al successen mee geboekt. Je zou haast denken dat het een uitspraak van Paris Hilton was.

avatar van BoordAppel
Die uitspraak heeft dus niets met etniciteit en geloof te maken maar met het veranderende beeld van deze twee groepen mensen. Eerste werden de negers gediscrimineerd in de VS, nu zijn de moslims de lul. In Nederland ligt het natuurlijk net iets anders, maar ook hier moeten moslims het ontgelden.