Salah Edin - Nederlands Grootste Nachtmerrie (2007)

Label: Top Notch

1. NGN (2:22)

met Focus...

2. T.H.E.O. (Teleurstelling, Haat, Ergernis & Onbegrip) (3:10)
  3. Het Land Van... (3:32)
  4. Geliefd Om Gehaat Te Worden (3:46)
  5. Opgeblazen (3:27)

met Opgezwolle

6. 0172 (3:56)
  7. Zwarte Gat op het Witte Doek (4:12)

met Focus...

8. Geld (2:54)

met Big Boy Caprice

9. Hosselaar (3:51)
  10. Skit 10 (0:39)
  11. Vrouwtje Is een Bitch (3:43)
  12. Samen Huilen, Samen Lachen (3:51)
  13. Koning Te Rijk (3:48)
  14. Oog Om Oog (3:30)

met Mr. Probz

15. De Voorbereiding (Skit) (0:24)
  16. Paradijs Is Nu (3:29)
  17. Op de Straat (6:24)

met Sticks, Kempi, Appa en Winne

fredpit
Dit toont in ieder geval lef en heeft (pers) inhoud.

Ook erg grappig dat er nog steeds geen antwoord is op de vraag wat Salah nu eigenlijk wil bereiken...Dat komt omdat hij dat zelf ook niet weet. Het beeld dat hij schetst is namelijk niet de absolute waarheid. (je gebruikt zelf ook het woordje "blijkbaar") Hij dikt het aan, en gebruikt symbolen en teksten die tot haat aanzetten. Enkel om zijn eigen bekendheid te vergroten...Niks sociaal betrokken opkomen voor zijn cultuur etc...want als hij daar even over had nagedacht dan had hij kunnen weten dat provocatie dan wel tot discussie kan leiden, maar als er geen onderwerp of doel is dan heeft dat geen zin...

De vergelijking tussen Nazisymbolen en Moslimextremistische symbolen ga jij hier leterlijk ontleden. Daarom vroeg ik ook naar wat het gevoelsmatige verschil is Beiden roepen afschuw en tegenstand op en kunnen dus niet dienen als symbool voor maatschappelijke discussie waar een oplossing vereist is.

Samenvattend : - Hij geeft een vertekend beeld. Het is ZIJN beeld maar hij maakt er wel een maatschappelijke discussie van waarin hij zelf geen antwoorden of oplossingen heeft of geeft.
- Dit alleen omdat hij zelf in de "picture" wil staan. Persoonlijk vind ik hem dan een egoistische zak. Dat hij voor dat doel spot met de gevoelens van een maatschapij waar hij onderdeel van wil zijn...(hij wil toch serieus genomen worden).maakt de boodschap er ook niet duidelijker op.
- je pers. beledeging heb je ook nog steeds niet genuanceerd nog ontkent. Jij als crewlid zou toch moeten weten dat persooonlijke beledigingen niet de bedoeling zijn..Grappig dat je zelf het album nog niet helemaal gehoord hebt en dat je je wat je mening betreft achter anderen verschuilt.

De mening van Paris zal best ergens over gaan maar dit is een discussie over Salah. Ik ga de paus er toch ook niet bijhalen (voorbeeldje he...)

Goed : Dan blijft mijn mening dat Salah enkel een hype creeert voor eigen gewin. Hij misbruikt daarvoor de gevoelens van de maatschapij. En hij verkondigd meningen die door domme/kortzichtige mensen overgenomen kunnen worden. Muzikaal (dit is tenslotte een muzieksite) brengt het weing nieuws..over de inhoud hoeven we het niet meer te hebben.

Verder wil ik nog even melden dat deze "discussie"begonnen is met MIJN mening over een ALBUM en ARTIEST die ik gehoord heb. Dat lijkt me de bedoeling van deze site. Waarom ik verder ingegaan ben op je reactie, is omdat je daarin (als crewlid) mij persoonlijk aanvalt (dus niet de muziek of mijn mening over de persoon Salah) tevens introduceer je de generaliserende term "relmoslim" Jij bent toch liefhebber van het Hip-Hop genre... ?

Je zou de vooroordelen omtrent dit genre mischien beter op een andere manier kunnen weerleggen...

En zo is het ook met Salah

Ik heb niets meer toe te voegen, ik stop verder de discussie bij dit topic. excuses voor de eventuele taalfouten..

avatar van BoordAppel
Sorry, maar je begrijpt er echt niets van. Ik ben helaas blijkbaar niet bij machte het je uit te leggen. Misschien dat iemand anders een poging wil doen? Ik kan wel nog honderd keer hetzelfde gaan zeggen maar dat heeft ook weinig nut.

avatar van Gyzzz
De track met Opgezwolle vind ik sterk, en verder staan er nog een paar aardige dingen op, maar wat overheerst zijn de regelmatig terugkomende vreselijke refreintjes en de ontzettend matige flow van Edin zelf.

Over de teksten: natuurlijk provoceert hij er vrolijk op los, het bezorgt hem zijn publiciteit omdat hij het van zijn flow niet moet hebben, maar ik begrijp echt niet waarom iedereen zich hierover zo druk maakt. Niemand is verplicht hiernaar te luisteren en vele mensen die dit hebben beluisterd en laag bestemd hebben zich bewust druk zitten maken omdat iedereen van te voren wist waar het album over zou gaan.

Public Enemy deed zulke dingen (misschien in iets mindere mate) al in de jaren 80. Verschil is wel dat PE goede nummers maakte, en Salah Edin dat absoluut niet doet en volgens mij is dát waar het om gaat. Provocatie is niets nieuws in hiphop. Salah Edin is een matige rapper die dit probeert te verbergen met opzienbarende teksten. Dit lukt hem blijkbaar erg goed, want 90% van de berichten hier gaat in geen enkel opzicht over de muziek.

Reden om je boos te maken over deze man zie ik ook niet helemaal. Ik lees dat Edin's standpunten geen doel hebben behalve geld verdienen (dat klopt helemaal, lijkt me) en dit wordt walgelijk en smakeloos genoemd. Iets opzienbarends is dat echter helemaal niet, kijk naar de top40. 9 van de 10 nummers die daarin komen hebben tekstueel ook niets te melden, maar daar ontstaan dit soort discussies niet omdat men het niet serieus neemt. Mensen roepen hier misschien ook dat ze dit niet serieus nemen, maar toch raken ze allemaal verzeild in de discussie. Salah Edin ook weer blij.

dope cd, ik heb de cd/dvd versie, 3

djeffibrelich
provoceren alleen zal verder niks veranderen aan de problemen die wij in onze maatschapij hebben.tuurlijk het kan mensen aanzetten tot een discussie , maar vraag salah dan maar even hoe hij de problemen dan zou aanpakken als hij de kans had en je krijgt waarschijnlijk een lange stilte en een dode staar.
als je dan even goed nadenkt kan je denk ik wel de conclusie trekken dat het voor salah verder alleen om de aandacht gaat.
en die heeft hij gekregen.
de muziek?
niet mijn kopje hip-hop thee om het vriendelijk te houden.

djeffibrelich
Gyzzz schreef:

precies, wat je zegt.

edin strooit alleen maar benzine op het vuur.
wat hij doet is walgelijk en smakeloos als je je afvraagt hoe de mensen die in nederland elke dag wakker liggen om de problemen die we in onze maatschappij hebben zich wel niet voelen als ze hem bezig zien.

hij wil alleen zijn 15 minuten, dat is zijn prioriteit
anderen willen graag dat het beter gaat in nl en denken na over wat er nodig is voor een verandering

ik zal er even bij zeggen dat ik het met al je punten eens ben
behalve dat je het goed probeerd te praten door te zeggen dat dit niet opzienbarend is en een vergelijking maakt met top 40 muziek in het algemeen.

het is niet opzienbarend en je hoort je niet druk en of boos te maken.
maar je moet goed beseffen dat er mensen zullen zijn in nl die zich hier wel aan zullen ergeren.
diezelfde mensen die willen dat het eens een keer gedaan is met de problemen in onze maatschappij

waxs schreef:

Gelukkig kom je zelf wel heel intelligent over.

Ik wil je nogmaals bedanken voor deze geweldige opmerking waxs.

Zulke opmerkingen kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht worden...

fredpit schreef:
Ik wil je nogmaals bedanken voor deze geweldige opmerking opmerking waxs.

Mag ook best eens gezegd worden.

avatar van Word_Play
BoordAppel schreef:

Heeft ook weinig zin. Een album als dit, met zijn cover en titel is alleen al genoeg om mensen zo voor het hoofd te stoten dat vaak iedere vorm van logica verdwijnt. Je discussieert nu op een emotioneel vlak ipv een rationeel vlak. Mensen voelen zich gepest, dat krijg je er niet zo snel uit.

Ik heb deze discussie ook al vaak gevoerd. Eigenlijk prachtig om te zien wat voor een impact een Nederlandstalig hiphopalbum heeft gemaakt.

Al die tegenstand bevestigt Salah's punt alleen maar meer en meer.

Word_Play schreef:

Al die tegenstand bevestigt Salah's punt alleen maar meer en meer.

En wat is zijn punt dan ?

avatar van waxs
Kom op gast je bent 36...

waxs schreef:
Kom op gast je bent 36...

en dus...moet je weer persoonlijk worden om je punt duidelijk te maken...

Ik weet weer genoeg...

avatar van Yak
Yak
Eh, Waxs: ga anders lekker ruziën via PM's of zo? Zo'n toon is nergens voor nodig.

avatar van waxs
Ik weet niet wat er kinderachtiger is; de jongen die probeerd duidelijk te maken wat het probleem is of de man die opzettelijk het probleem ontkent.

Melle K
Hou helemaal niet van Salah z'n rapstijl, maar Op de straat heeft toch wel een gruwelijke beat hoor.

Ook de minst statische rap van Salah van het album volgens mij, alleen jammer dat Kempi er weer op staat.

Salah edin is geen achterlijke vent....hij is gewoon niet goed in nederlandstalig rijmen maar mijn vader kan arabisch en hij zei me wat hij zei op zn andere album...effe denke Hör ofzo en wat hij daarop zei was best wel diep en toch poetischer. maar hij doet nu nederlands en daar is ie duidelijk slechter. Hij wist al van tevoren dat er dit soort discussies zouden ontstaan over dat hij een foto maakt precies lijkend op Mohammed b's alombekende foto.

Ik zal een voorbeeld geven. Aan het eind van Het land van... zegt hij "Het land waar ik geboren ben maar waar komt ik vandaan het land dat mij bestempeld als de kutmarokaan"

in een interview op Statemagazine zegt hij: "..dus iedereen die zegt dat ik moet oprotten...nou waarnaartoe dan" Als hij dit soort dingen in zijn rijm zou kunnen zetten dan zou hij een fatastisch album gemaakt kunnen hebben maar hij is simpelweg niet op zo'n rijmelarij niveau. Wat me wel verbaast is dat Immortal Technique soms Een stuk haatwekkendere en aggresievere statements maakt maar er tog mee wegkomt. Simpelweg omdat het niet veel mense die het luistere wat uitmaakt. Maar ik denk dat hij het wel leuk vindt dat er zoveel discussie is rondom zijn album. Zou ik ook vinden als ik een album had en iedereen zat erover te praten.

Ik denk dat hij onderhand voor heel veel tegenscrijdige dingen is uitgemaakt:
-Jodenhater
-Jodenneuker
-ongelovige
-terrorist
-terroristenmuzikant
-holocaustontkenner
-holocauststeuner
etc..etc..etc..

ergens op nl hiphopforum stond volgens mij ook een discussie of Salah edin wel of niet moslim was...nou...daar hoef ik niet eens over te beginnen...maar ik zou dit album aanraden vooral door de pakkende refreins bv. bij T.H.E.O. (meteen mijn favoriete reffrein in weken... dus LUISTER EM(hij zal heus geen haat kweken tege theo van gogh of zeggen spring de eerste de beste mcdonalds in met een C4 en blaas Ronald Mcdonald samen met alle happymeal eters op)

KSPR
Nou allereerst is het algemeen bekend dat Bush en zijn vriendjes weinig doen aan het fenomeen "ghetto". Harlem is een achtergestelde wijk, en daar doet IT op een nogal agressieve manier zijn zegje over. Hij zal vast wel eens overdrijven, en hij drijft soms wel wat door, maar ik kan me (niet dat ik er ben geweest hoor...) meer vinden in IT dan Salah. Wat Salah allemaal beweert slaat helemaal nergens op vind ik, en hij kraamt gewoon onzin uit. Hij doet alsof Nederland een enorm racistisch land is. Kan ik me totaal niet in vinden, dus vind ik hier niks aan. Ander punt is dat IT's flow 10x beter is dan dat binnensmonds gemompel van Saladin.

Sowieso doet Salah moeite om commercieel (bij het grote publiek) door te breken, terwijl IT underground is en er geen waarde aan hecht.

KSPR schreef:

Salah Edin provoceert op 2 Tracks, en dan is het direct onzin? Politici doen precies hetzelfde, anders krijg je geen discussie. IT en Salah is totaal geen vergelijking. Inhoudelijk zijn dat goede tracks, en verder is er ook voor ieder wat wills.

KSPR
Het zijn ook 2 verschillende MC's, en dus moeilijk te vergelijken, maar ik probeer Mashi uit te leggen waarom ik IT beter vind dan Salah.

Ik wil dit best nog wel een kans geven, maar ik denk niet dat ik snel van mening zal veranderen.

Gelul !!!

Immortal Technique is Underground !!
Salah Edin wilt aandacht oftewel hij wilt Immortal Technique zijn

Mensen Mensen zoals KRS-ONE ooit zei..

Underground people are free to speak , Because they're UNDERGROUND GET IT

Fuck Salah Edin !! hij wilt gewoon doorbreken !! en aandacht

Flikker toch op met je videoclipje en je tmf gesprekje , welke REVOLUTIE rapper gaat dan naar tmf wat een oetlul wannabe !!

KSPR
Als je normaal typt en je standpunten +argumenten goed op een rijtje zet ben ik het misschien zelfs wel met je eens.

Oke dan.

Salah Edin is mijn ogen gewoon de gemiddelde rapper.
Ik ben niet geshockeerd door wat hij heeft te zeggen, ik ben ermee eens , maar vind hem niet zo geweldig. En mensen beoordelen hem wegens wat hij heeft te zeggen.

1. Mensen vinden hem een Zieke MC door zijn verbale teksten. (Eigenlijk alleen daardoor) en waar hij voor staat.

2. Er zijn meer rappers die met zulke woorden aankomen (Bijv. Immortal Technique)
Maar zij krijgen geen aandacht omdat het niet commerciele muziek is en media aandachtig is.

3. Mensen vinden Salah Edin een monster. Je kan natuurlijk niet bij evengoed iedereen goed overkomen.

fredpit schreef:
Dit toont in ieder geval lef en heeft (pers) inhoud.

En zo is het ook met Salah

Jij bent geen HipHop fan dus jij weet niet wat je zegt...

Als jij denkt dat Salah de enigste is, ben je echt verkeerd geinformeert, typisch nederland weer he, het media volgen.

Als de media hun smoel hadden gehouden en gewoon door gingen leven waren er geen boze mensen als JIJ !!
Jij bent hier de rotzak

Het is een schande dat Salah Edin zijn shit naar mensen als jij brengt jah...

MattDamon2 schreef:

Jij bent geen HipHop fan dus jij weet niet wat je zegt...

Jij bent hier de rotzak

Het is een schande dat Salah Edin zijn shit naar mensen als jij brengt jah...

- Als ik niet weet wat ik zeg, waarom maak jij je dan zo druk ?
- Ik volg de media niet, als je mijn berichten zonder vooroordeel had gelezen had je dat geweten
- Waarom gaan sommige liefhebbers van dit album of genre altijd direct in de persoonlijke aanval door te schelden en te bedreigen. Gebrek aan argumenten ??
- Oh ja, zou je JOUW SHiT niet meer in mijn mailbox willen droppen. Ik vind het best dat je aandacht wil hebben, Maar als je gaat schelden en bedreigen zul je iemand anders moeten zoeken die je het een en ander uit wil leggen over hoe mensen met elkaar omgaan jah...

avatar van Conway Twitty
1,0
BoordAppel schreef:
Salah Edin laat met deze titel en hoes zien hoe hij (en andere Marokkanen) gezien worden in onze Nederlandse samenleving: als een grote nachtmerrie en potentiële terrorist.

Misschien niet onterecht als ik zo hoor wat hij allemaal over Nederland zegt en duidelijk aangeeft Mohammed B. goed te kunnen begrijpen.

MattDamon2
Salah Edin zie ik alleen maar als een opstander.

Omdat iedereen er op let doe ik het ook..Dit album krijgt van mij een 4, Alleen door het track.. Het Land Van..

De man heeft natuurlijk wel onnozele interviews gegeven , maja in de meeste westerse ogen jah..

Wat mensen nooit begrijpen is dat wat wij tegenwoordig noemen Terroristen eigenlijk gewoon Oorlogstrijders zijn,

Als amerika word gedownt door machtige landen, zouden er ook heel veel Amerikanen hunzelf opblazen en vijanden meenemen.

Maja dan zijn het geen Terroristen !

Maar patrioten, Salah Edin is net als de Media , shockerend en vergeleken met die stomme 11 september-kijkers is hij de waarheid.. Een aandachtzoeker (positief negatief)

En fredpit? Salah wilt niets bereiken, hij wilt boze mensen zien zoals jou en blije mensen zien zoals Mij ..

Het land waar je een vrouw achter een raam kunt kopen,
het land waar ze je niet aannemen vanwege je Naam.

Alleen als je zulke teksten al hoort weet je gewoon dat hij de gedachte van ieder boze nederlandse burger spreekt.

avatar van waxs
Ik snap prima wat Salah heeft te melden, daar was ik dit album niet voor nodig. Alleen ik vind het een kut album, dus ga ik ook niet een waardering geven.

avatar van orbit
Gatverdamme, geen idee wat dit voor marochop is, maar mensen houden er in dit topic welke enge ideeën op na

avatar van Conway Twitty
1,0
MattDamon2 schreef:

Dus volgens jou is de waarheid maar relatief?

En wanneer ben je een 11-september-kijker?