menu

Sting - My Songs Live (2019)

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: A&M

  1. Introduction / Message in a Bottle (5:20)
  2. Englishman in New York (4:22)
  3. Brand New Day (5:43)
  4. Wrapped Around Your Finger (5:48)
  5. Seven Days (4:36)
  6. King of Pain (5:43)
  7. So Lonely (4:45)
  8. Desert Rose (5:22)
  9. Every Breath You Take (5:11)
  10. Russians (2:05)
  11. Fragile (3:33)
totale tijdsduur: 52:28
zoeken in:
avatar van lennon
Ah, het concept is nog niet genoeg uitgemolken, dus ook nog maar even een live cd?

Sting en McCartney weten hoe uitmelken werkt.

avatar van Marco dB
Zelfs een ander hoesje bedenken is nog teveel moeite........

avatar van lennon
Marco dB schreef:
Zelfs een ander hoesje bedenken is nog teveel moeite........

Ho wacht even, de kleuren zijn anders he

avatar van meneer
Ach, ach, arme Sting. Ooit bejubeld om zijn kracht, charisma en muzikaliteit wordt hij nu, lijkt het, afgeslacht in het kader van 'Kill Your Idols'. Maar is dat ook wel zo eerlijk ? Of juist verdiend ?

Zelf ben ik opgegroeid met de opkomst van The Police die ten onder ging door de opkomst van The Sting. Vanuit een enorme kracht ontstonden mooie albums (en ik geloof dat hij toen, in zijn nieuwe relatie, zelfs orgasmes had die 8 uur lang duurden ?) die, bij mij, nog steeds nagalmen (die albums dan hè..). Omgeturnd van Jazz bassist naar Punky New Wave Reggae bassist tot een soort orkestleider.
Inmiddels zo'n 68 jaar, opa en nog steeds muzikant. En eerlijk gezegd, imho, is mijn interesse na The Soul Cages lichtelijk verdwenen. Op het speciaal met kerst gedraaide If on a Winter's Night... had ik weinig meer met zijn stijl. Misschien was het mijn roerige pubertijd eind 70/begin jaren 80 fase (sublieme albums van The Police) waardoor zijn muziek mij zo aansprak. Ik mag er nog steeds graag naar luisteren en als een 52-jarige rebel meegenieten en er hardop mee meezingen.

Sting verloor steeds meer zijn zeggingskracht, zijn knetterende energie, zijn overtuiging. Ging over naar bedachtzame muziek. Ik heb dit ook werkelijk meegemaakt met twee concerten in Den Haag. Het eerste concert was van de 1987-1988 Nothing Like The Sun Tour waar echt voluit gemusiceerd werd met een echt werkelijk fabuleuze live versie van Little Wing. Eén van de beste concerten die ik ooit gezien heb.
Een dik jaar later kwam hij weer in De Statenhal in Den Haag. Meteen kaarten gekocht natuurlijk. Wat een deceptie was dat !!! Alle power was eruit (?!). Alsof De Statenhal een groot café was met een bandje die wat achtergrondmuziek maakte. Iedereen stond het hele concert te praten met elkaar..

Was dat al tekenend voor de toekomst ? Maar goed, de jaren 80 gingen voorbij en Sting, voor mij, ook.

Regelmatig komen er nieuwe albums uit en ik geef de man altijd weer een nieuwe kans, gewoon vanwege de kracht, de idealen en de enorme uitstraling die hij had in 'mijn' beginjaren 80 met, vooral, The Police.

Dus ik heb ook dit album eens opgezet, want wie weet !! Want het is een live versie van het met 1.56 gemiddeld gewaardeerde My Songs (1.56...? Dat is toch alleen maar schande en schaamte voor zo'n voormalig wereldartiest ?). Maar waar het studio album een zwakke echo van het verleden blijkt te zijn hoor ik in dit live album dat zelfs de begeleidende Viagra muzikanten van Sting niet eens meer werken om Sting zijn 'beste' nummers nog tot enig werkend libido te 'verheffen'.

Hoe durft de man dit nog uit te brengen ? Hoe durf je je eigen verleden zo te verraden ? Durft niemand , in de hofhouding van deze voormalige koning, het recht in zijn gezicht te zeggen dat het gewoon slecht is ?

De jaren 70/80/90 helden blazen dus langzaam hun ooit zo brandend vuur als een knus kaarsje uit.

Madonna vervalst zichzelf.
Phil Collins zingt nog dapper vanuit zijn rolstoel.
Peter Gabriel hangt al jaren in een zelfde soort liedjessfeerbrei. Komt er niet meer uit.
Michael jackson blies zichzelf op.
U2 zit al jaren in een 'Writers Block' gelardeerd met depressies.
Sting pleegt gewoon muzikale zelfmoord.

'Suicide by Idols'...

avatar van koosknook
Bedankt, meneer. Ik begin er niet eens aan om hier naar te luisteren. Het doet me té veel pijn. Sting pleegt gewoon roofbouw op zichzelf, en verloochend bovendien zijn andere Police-maatjes. Kwalijke zaak!

avatar van Venceremos
In '91 als Menneke naar één van mijn 1e concerten ooit ook naar Sting in de Statenhal (daar leek 'ie indertijd wel te resideren) geweest. Geweldig overweldigend toen.

Daarna nog Ten Summoners Tales gekocht en toen was het wel klaar.

avatar van Savant
Vroege Sinterklaasblues (vrij naar ‘I got Stung, van ene E. Presley)

Holy smoke
And sakes alive!
I never thought this could happen to me

Mm, yeah! Mm, yeah!

I got the new Sting, Sint gave it to me
Oh, what a feeling come over me
It started in my ears
Crept into my head
Poisoned my heart
Till I was stung dead
I'm done, uh-uh
I got Sting!

Oh no, oh no!!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:01 uur

geplaatst: vandaag om 12:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.