menu

Nightwish - Human. :||: Nature. (2020)

Alternatieve titel: HVMAN. :||: NATVRE.

mijn stem
3,80 (89)
89 stemmen

Finland
Metal
Label: Nuclear Blast

 1. Music (7:23)
 2. Noise (5:40)
 3. Shoemaker (5:19)
 4. Harvest (5:13)
 5. Pan (5:18)
 6. How's the Heart? (5:02)
 7. Procession (5:31)
 8. Tribal (3:56)
 9. Endlessness (7:11)
 10. All the Works of Nature Which Adorn the World - Vista (3:59)
 11. All the Works of Nature Which Adorn the World - The Blue (3:35)
 12. All the Works of Nature Which Adorn the World - The Green (4:42)
 13. All the Works of Nature Which Adorn the World - Moors (4:44)
 14. All the Works of Nature Which Adorn the World - Aurorae (2:07)
 15. All the Works of Nature Which Adorn the World - Quiet as the Snow (4:05)
 16. All the Works of Nature Which Adorn the World - Anthropocene (Incl. "Hurrian Hymn to Nikkal") (3:05)
 17. All the Works of Nature Which Adorn the World - Ad Astra (4:41)
totale tijdsduur: 1:21:31
zoeken in:
avatar van CorvisChristi
3,0
CorvisChristi (crew)
geplaatst:
Hoe prachtig cd 2 ook mag zijn, het laat ook wel behoorlijk de voorliefde horen van wat meneer Holopainen leuk vind om te doen, namelijk het componeren van soundtrack-achtige muziek. De beste man houdt ook gewoon veel van dit soort muziek en dat mag. Alleen ben ik van mening dat hij het mag beperken tot een instrumentaaltje her en der. Wat ook precies de reden is, waarom ik nooit de soundtrack van Imaginaerum zal opzetten, terwijl het gelijknamige album fantastisch is.

Dit album, hoe mooi ook, knalt gewoon niet. Waar zijn die venijnige gitaar-uitspattingen gebleven? Een ballad her en der is prachtig, maar "Harvest" is, zelfs voor Nightwish-begrippen, veel te braaf. Om maar te zwijgen over "How's the Heart"!

Gelukkig ook mooi om te zien, dat velen dit album prachtig en goed vinden. Het is dapper van Nightwish, om niet steevast met een te voor de hand liggende opvolger te komen. Daar zijn ze op zich in geslaagd, maar het mag redelijk logisch zijn dat veel metal-liefhebbers teleurgesteld zullen zijn.

Los daarvan heb ik trouwens ook sterk het idee, dat het merendeel van de beoordelingen zijn gebaseerd op de eerste cd, terwijl de tweede cd er net zo hard bijhoord. Is dat wel objectief genoeg vraag ik me af? Want zulke prachtige muziek is leuk en zeker niet verkeerd, maar ik heb het zelf al vaak mooier en beter gehoord. En via Nightwish zit ik er zelfs niet bepaald op te wachten.

avatar van jasper1991
3,5
geplaatst:
CorvisChristi schreef:
Los daarvan heb ik trouwens ook sterk het idee, dat het merendeel van de beoordelingen zijn gebaseerd op de eerste cd, terwijl de tweede cd er net zo hard bijhoord. Is dat wel objectief genoeg vraag ik me af? Want zulke prachtige muziek is leuk en zeker niet verkeerd, maar ik heb het zelf al vaak mooier en beter gehoord. En via Nightwish zit ik er zelfs niet bepaald op te wachten.
Ach, die weging moet iedereen maar voor zichzelf bepalen. Ik heb cd 2 wel serieus meegewogen, cd 1 zou van mij namelijk 4 sterren krijgen. En objectief vind ik altijd een ongelukkig woord als je wilt zeggen dat je van gebruikers een redelijk, afgewogen oordeel verwacht. Objectief is iets wat je opmeet of vaststelt: feiten dus.

avatar van horizon
3,5
geplaatst:
Nee, totaal geen rekening gehouden met Cd 2. De opzet en muziek is zo anders dat ik het als een gratis b-kantje beschouw. En een gegeven paard kijken we niet in de bek, toch?

4,0
geplaatst:
Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat velen hier de scherpte van Nightwish missen, waaronder ik. En dat is inderdaad wel jammer, ondanks het een puik stukje werk is, het had iets pittiger gemogen.

avatar van CAP-Team
geplaatst:
Ik vind zowel de 1e als de 2e cd fantastisch. Ik kende eigenlijk alleen het oude werk uit de tijd van Tarja. Nu toch weer nieuwsgierig geworden naar het nieuwere werk met Floor en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. De 2e cd lijkt inderdaad zo een soundtrack van een film te zijn maar zet wel een mooie sfeer neer.

avatar van Edwynn
3,5
geplaatst:
Ik krijg bij disc 2 BE niet uit mijn kop. Met als gevolg dat ik dit afzet en Pain Of Salvation opzet.
Vreemd album. Onmogelijk slecht te noemen. Maar veel draaien doe ik het niet.

avatar van The_CrY
4,0
geplaatst:
Ik zet het toch nog graag met regelmaat op, hoor. Inderdaad niet een album met vele hoogtepunten; voor ik er erg in heb is die Holopainen weer bezig met z'n solo stuk en dat gaat allemaal een beetje op de achtergrond zitten. Maar de paar songs die we hebben vind ik toch prima en fijn wegluisteren. Meer dan dat wordt het ook niet. Ik zie het voor mezelf niet meer groeien naar een hoger cijfer.

avatar van dynamo d
4,0
geplaatst:
Dit album heeft me positief verrast. Tribal maar vooral Endlessness vind ik heel erg mooi. Ik zie echter tot mijn verrassing dat de meeste MuMe-ers geen punten aan dit nummer geven.

avatar van Droid
4,5
geplaatst:
Endlessness is een meesterwerk, mooiste nummer van het album.

Erg benieuwd hoe de nieuwe nummers live gaan klinken, want daar gaat het natuurlijk om bij Nightwish.
Mooi akoestisch voorproefje kregen we al met How's The Heart:
Nightwish - How's The Heart Acoustic (Planet Rock acoustic session) - YouTube

Gast
geplaatst: vandaag om 09:35 uur

geplaatst: vandaag om 09:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.