Marilyn Manson - We Are Chaos (2020)

Label: Loma Vista

1. Red Black and Blue (5:03)
  2. We Are Chaos (4:00)
  3. Don't Chase the Dead (4:17)
  4. Paint You with My Love (4:29)
  5. Half-Way & One Step Forward (3:16)
  6. Infinite Darkness (4:15)
  7. Perfume (3:33)
  8. Keep My Head Together (3:49)
  9. Solve Coagula (4:22)
  10. Broken Needle (5:23)
  11. We Are Chaos [Acoustic] * (4:05)
  12. Broken Needle [Acoustic] * (5:21)
avatar van Raspoetin
De cover van de plaat lijkt mij geïnspireerd te zijn op een Francis Bacon schilderij.

Thekillers87327
Jaaaa!!! Een nieuwe Manson!
Verheug me hier heel erg op
Zn laatste album vond ik al zijn beste.
Het schreeuwen maakte een beetje plaats voor goede songs en gothic rock geïnspireerde song
We are chaos klinkt meteen al erg hoopvol. Aparte song die erg vernieuwend klinkt.
Marilyn lijkt op oude wijn

avatar van coldwarkids
Oe, We Are Chaos is niet veel soeps. Word tijd dat de beste man stopt..

coldwarkids schreef:
Oe, We Are Chaos is niet veel soeps. Word tijd dat de beste man stopt..

Totaal niet mee eens. Vind het een erg goed nummer waarin Manson laat zien dat hij duidelijk gegroeid is.

avatar van Deranged
Beetje stuurloos, gekkig nummer. Qua tekst ook niet veel soeps wat zwartgallig gebral.

Twee platen terug dropte hij nog zijn voor mij beste werk, zowel qua sound en zang als op het vlak van tekst dus hou hem zeker in de gaten maar dit is niet veel nee.

avatar van coldwarkids
Thekillers87327 schreef:

avatar van Mr.Domestica
The Pale Emperor was een gigantische stap vooruit. Manson bewees dat hij het nog kan. Helaas was de opvolger een stuk minder, maar nog steeds beter dan wat Manson heeft uitgebracht tussen The Golden Age of Grotesque en TPE.

Met de nieuwe single weet ik het niet goed. Het ene moment klinkt het best aardig, het andere moment wat flets. Afwachten wat de rest brengt...

eerste single vreselijk. Nu hele album beluisterd. Compleet anders dan we van Manson gewend zijn. het is geen country. Zeker niet.
In eerste instantie teleurgesteld, maar eigenlijk bevalt het me wel. Zoals gezegd; het is anders...verrassend.
(Single nog steeds vreselijk) Vooralsnog 3 sterren.

Half-way & One step-forward: "You've got champagne-problems"

stemmer schreef:
(Single nog steeds vreselijk) Vooralsnog 3 sterren.

Waar kun je het beluisteren ?
Want hij is nog niet uit toch ?

Sinds vanochtend.
Ik heb begrepen dat mensen die de LP hebben besteld deze vanochtend al bezorgd kregen.

Wel een bizar vroeg lek... Dat maak je tegenwoordig zelden meer mee...

Album op vinyl besteld!
Erg veel zin in!

Intussen mijn stem verhoogd. Dit is niet de Manson die ik gewend ben, maar daarom juist zo goed!

avatar van philtuper
Raspoetin schreef:
Mwah...

het trio Paint you with my love, Half way en Infinite darkness; goddelijk!

avatar van Aazhyd
Alleen het titelnummer gehoord. Niet slecht, maar ik krijg wel de indruk dat MM nadrukkelijk naar de mainstream lonkt. Het is een tamelijk braaf popnummer.

Edit: OK, één keertje geluisterd en merk meteen dat-ie niet meer uit mijn hoofd gaat. Dat is zowel goed als niet goed.

avatar van Deranged
Meer mainstream dan Manson in zijn hoogtijdagen ga je ze niet vinden. Vroeger zag je zijn clipjes overal weet ik nog wel.

Nummer nog eens geluisterd met de video erbij en viel al wat beter. Toch wel erg benieuwd naar het album. Mans blijft een ontzagwekkend zanger.

Thekillers87327
Eerste luisterbeurt is zeer positief !
Marilyn manson oogt tegelijk volwassen en spannend op dit album.
Een van zijn meest constante albums ooit
Paint you with my love is geweldig!

avatar van Deranged
Zit nu op de helft, ben ook wel enthousiast eigenlijk. Beter dan de voorganger denk ik al wel. Album opent sterk met Red Black and Blue. Paint You With My Love een mooie ballad waar de ster van Manson zijn grafstem uitgebreid de kans krijgt om te schijnen. Titelnummer zou zomaar eens de zwakste kunnen zijn, aparte single keuze.

avatar van starsailor
"You're dead longer than you're alive" dus geniet van dit album zou ik zeggen.
Schuurt qua sound aan tegen Mechanical Animals. Luistert direct lekker weg en bewijst samen met The Pale Emperor dat Manson nog steeds topkwaliteit kan afleveren.

Dikke 4 tot nu toe waarbij ik stiekem al een 5 zou willen geven.
Afgelopen 5uur staat deze op repeat en nog geen moment eraan gedacht om eens wat anders op te zetten.

Don't Chase the Dead.

Erg lekker.

Had mij persoonlijk een betere track geleken om vrij te geven maar goed.

avatar van rebjuh
Ik ben echt niet zo'n fan van deze man eigenlijk. Maar ik denk dat dit wel oké klinkt. Ik ben in verwarring. Denk ik.

avatar van Deranged
Uitstekend album. Voorganger kon ik niet veel mee na het uitmuntende The Pale Emperor maar hier zet hij die lijn in mijn beleving wel door. Kon als kind Mechanical Animals altijd wel waarderen maar daar grijp ik niet meer op terug, deze Manson ligt me nu beter. Zowel muzikaal, qua tekst als op het vlak van zang gegroeid. Een fijne wijn deze man. Zeer memorabele liederen te vinden op dit ding.

Fijn plaatje. Doet me een beetje denken aan The Mission en Sisters of Mercy.

avatar van Edwynn
Ik ben ook positief verrast. Sisters Of Mercy hoor ik er ook wel in. Maar ook dingen als Ghost hoor ik terug in het album. We Are Chaos staat vol met getroubleerd, poppy gothrock dat eigenlijk gewoon best verslavend vlot en catchy is.

Beste sinds Holy wood.

avatar van Deranged
Ik vind de cover art ook erg sterk.

avatar van Edwynn
Ja, lijkt wel een beetje op het werk van Bill Sienkiewicz.

You Tube, official audio, Red, black and blue. Exact op 4 minuut 26...Die laatste roffel voor het refrein...hemels!