Opmerking: dit ging over de jaren '70 en '80
perrospicados schreef:
Dat denk ik niet maar wel een veel beperkter aanbod en met name beschikbaarheid van muziek. Toen moesten we het doen met (dure) LP's of zelf opgenomen Cassettes van geleende platen.
Ietsjes off topic, maar interessante vraag - en ik ben geneigd om die vraag met Na of Jee te beantwoorden:
d'n perro - woef, woef - stipt een essentieel gegeven aan: we moesten het idd met minder doen.
Maar - en ik verwijs nog eens naar
Achter de schermen , een uitgebreid rapport over 30 jaar luisteren, kijken en lezen (in Nederland). Daarin werd een zestal factoren genoemd die het content-consumptiegedrag (luisteren, kijken en lezen) van de Nederlander (in de jaren '70 - '00) ingrijpend hebben gewijzigd; in (Engelstalige) presentaties e.d verwezen daar altijd naar als de 6 I's - o.a. internationaal, informatie, informeel, inividueel, dat alles in steeds toenemende mate; maar ook en dat is hier relevant: intens en immediate (direct). Die laatste twee aspecten hebben natuurlijk wel consequenties voor geduld etc; we klikken eerder weg, en we skippen steeds sneller