Prince - Musicology (2004)

Funk / Soul
Label: Columbia

1. Musicology (4:26)
  2. Illusion, Coma, Pimp & Circumstance (4:46)
  3. A Million Days (3:50)
  4. Life 'O' the Party (4:29)

met Candy Dulfer

5. Call My Name (5:15)
  6. Cinnamon Girl (3:56)
  7. What Do U Want Me 2 Do? (4:15)
  8. The Marrying Kind (2:49)
  9. If Eye Was the Man in Ur Life (3:09)
  10. On the Couch (3:33)
  11. Dear Mr. Man (4:14)
  12. Reflection (3:04)
ben heeeeel benieuwd

Anders ik wel: voortgaan op dezelfde (saaie en voorspelbare) voet, of toech weer eens verrassen. Ik vrees toch het ergste .....

tja ik ben ook bang van wel ja

Ik vind de hoes al weer foei-lelijk, en dat belooft al niet veel goeds. Maar wie weet............ik heb er nog niks van gehoord, dus kan er nog niet over oordelen.

dit is de eerst cd bij nieuwe label sony geloof ik; dacht dat ie niet meer wou na zijn warner avontuur...krijg je srtaks weer van de "verplichte" cd's natuurlijk waar niemand naar wil luisteren

avatar van Sammy
aERodynamIC schreef:

Onmogelijk om een mooie hoes te maken, terwijl hij zelf op de cover staat...

Prince verkoopt zijn muziek online

Uitgegeven: 30 maart 2004 08:16

NEW YORK - Popster Prince begint zijn eigen on line muziekwinkel, waar zijn nummers kunnen worden gedownload. Hij heeft de opening van de Musicology Download Store maandag aangekondigd op zijn website NPG Music Club.

Op de site biedt Prince recente nummers aan voor 99 dollarcent per stuk. Hij zegt zelf een van de weinige grote artiesten te zijn die niet zijn gebonden aan een contract met een traditioneel platenlabel. Zijn meest recente albums zijn uitgebracht op zijn eigen maatschappij NPG Records.

Materiaal van Prince dat eigendom is van Warner Brothers, waaronder zijn grootste hits, zijn echter niet beschikbaar op de nieuwe site.

(bron: nu.nl)

net geluisterd en valt me mee... ik ben niet echt een hele erge fan meer van het nieuwe werk en eigenlijk al afgehaakt na diamonds and pearls. Heb de rest nog wel in de gaten gedouden en vond het net als vele andere erg snel achter uit gaan. en nu Musicology... mmm tja, ik heb ze slechter gehoord, maar een topper is het ook niet, een lekker gemiddeld prince album met 2 erg lekkere uitschieters. de "uptempo" nummers zijn beter als de balads. mijn favo van het album is Illusion, Coma, Pimp & Circumstance met het leuke "prince-gitaartje".

moet hem nog een paar keer luisteren om goed te kunnen stemmen

Heb hem nu ook gehoord, ik wacht nog even met een beoordeling.
Het klinkt vertrouwd allemaal, maar ook nu boeit het me weer nauwelijks. Zou het dan niet aan de man liggen maar aan mijzelf ?!

Dacht dat hij zo onderhand wel uitgerangeerd was

de sax is weer van ons eigen candy

Jazeker, maar ben er wel uit dat het commerciele Prince-team deze keer zijn werk goed gedaan heeft: zijn clip is eindelijk in full-rotation en de lofzang op dit album is niet van de lucht. Heel knap voor een album dat echt niet veel beter is dan b.v. een Emancipation. Slecht ? Nee. Maar het is de hype echt niet waard. Ik snap niet waarom alle recensisten nu zo hard roepen "beste album sinds Sign 'o' the times". Loop maar lekker achter elkaar aan allemaal. Prince is niet back............hij weet alleen weer hoe hij de boel moet verkopen.
Nogmaals: ik vind het echt geen slecht album, maar het is echt niet zoveel beter als veel van zijn latere releases en het haalt het niveau van zijn oudere werk gewoonweg niet. De cd begint dan ook redelijk sterk, maar halverwege zakt het als een plumpudding in.
En het laatste nummer eindigt wel heel plotseling............en toen was de cd al weer over.
Tja !

Wat zijn jullie tog negatief betreffende dit album. Bekijk het eens zonder te kijken dat het Prince is. Dan is het tog gewoon een goed album. En zelfs al weet je de geschiedenis van Prince. Ik vind het persoonlijk een toppertje...

goed album,erg goed zelfs.

als je kijkt na, A Million Days, een erg leuk funky liedje, wel vernieuwend vind ik dan.

Call My Name een echte Prince ballad, leuk en lekker en romantisch. Top!

Cinnamon Girl geeft hij zijn kijk op de oorlog op terrorisme..goed, erg goed, heeft veel ophef veroorzaakt in de VS.

If Eye Was The Man In Ur Life leuke gitaar riff erin..strak en lekker

diepte punt vind ik dan wel weer,
Illusion, Coma, Pimp & Circumstance jaren 80 beats, met jaren 80 funk..blijf wel vernieuwend Prince val niet terug op jou ouwe 'ding'

avatar van Ruudf
Prince is zijn hoogtepunt al een tijdje voorbij, maar je kunt nu eenmaal niet je hele carriere op je hoogtepunt blijven. Dat wil toch niet zeggen dat albums als 'musicology' slecht zijn lijkt me.
Dit is een erg goed album met een lekker sound die naar mijn mening te negatief word beoordeeld hier.
Het belachelijk hoge niveau van 'sign o the times', 'purple rain' en 'parade' zal hij nooit meer halen, maar dat zegt meer over die drie albums dan over zijn latere albums waaronder 'musicology'.

Volgens mij stopt ie er nou mee?? maar dat heb ik ook maar gehoord..in ieder geval wel een goed album om het af te sluitne vind ik..vooral reflection vind ik mooi..lekker rustig en leuke tekst.

Sammy schreef:
Onmogelijk om een mooie hoes te maken, terwijl hij zelf op de cover staat...

Dan ken je de Controversy album-cover nog niet!

ronaldinho schreef:

Een toppertje?

Je praat hier over 1 van de grootste artiesten ooit.

Ik vind Musicology een leuk, fijn, niet bijzonder album.

Het album heeft voor mij maar 2 nummers die echt legendarisch zijn, dat zijn Reflection en Call my name.
Maar het sterke aan dit album is dat er geen 1 irritant/slecht/vervelend, hoe je het noemen wilt.. nummer op staat. Het album luistert gewoon lekker weg.

En de critics zeggen serieus dat ze dit het beste sinds Sign O' The Times vinden? Lachwekkend. Hebben ze the Gold Experience, The Rainbow Children, One Nite Alone Live en Emancipation gemist..? Blijkbaar..

SHHH*

Als het gaat ovet The Gold Experience, of ook wel Rainbow Children ga ik met je mee. Maar Emancipation goed ?? Nee, dat blijft toch echt wel een matig album naar mijn idee.
Misschien ben ik ook wat kritischer: ik volg Prince sinds 1984 en heb hem zo ongelooflijk vaak live gezien (inclusief aftershow), dan ga je toch anders kijken.
Dit album is wel aardig, maar zeker niet meer. The Gold Experience is het laatste album dat enigszins boeiend was.
Live is de man nog steeds top (gelukkig maar).

avatar van VanDeGriend
Gedeeltelijk eens met vorige spreker. Dit album is een typisch geval van 3 sterren. Wel leuk maar niets om opgewonden over te doen.

Tevens eens dat de man live nog steeds op eenzame hoogte staat. Iedere keer als ik m zie (en dat is sinds 1987 volgens mij iedere keer geweest als ie voet in NL zette) denk ik bij mezelf..."beste thuisblijvers...ik weet t nu een keer echt beter"

Emancipation viel zeker niet mee. Eerste twee cd's kun je gebruiken als onderzetter en de derde gaat net. Gold Experience idd een prima album, maar Rainbow Children vond ik zelfs erg goed want bepaald niet standaard (beetje jammer van sommige teksten ...)...en dat is dit album weer wel. Goed gedaan maar gemaakt voor de bankrekening.

Overigens vond ik, van het "recente" werk Come ook een zeer behoorlijk album en vind ik, volgens mij als enige " Chaos en Disorder" ook prima.

Het akoestische " One Nite Alone" ( niet te verwarren met de Live Box met zelfde titel) is van 2002 (dacht ik) en vind ik zelfs ronduit fenomenaal. In de beperking herkent men de meester is geloof ik het spreekwoord. Een piano, een stem, prachtige songs en kippenvel.

VanDeGriend schreef:

Hier idem: elke tour sinds 1987 geweest (soms meerdere malen). Ook de aftershow in Nighttown meegemaakt. 1986 helaas gemist, omdat ik op vakantie was in Frankrijk met pa en ma
Zelfs na matige albums was de live-show dan fenomenaal.

VanDeGriend schreef:

Die vind ik ook zo slecht nog niet. Weet nog dat toen die songs nog niet uit waren ze wel gedraaid werden voor aanvang van een show (ik meen in Den Bosch). Wow, wat vond ik die toen goed zeg. Was dus heel blij dat ze alsnog op cd verschenen.

"Dear Mr.Man" vind ik veruit het beste nummer.
"Musicoligy" zelf is natuurlijk een heerlijk funky nummer op op te dansen.
Verder vind ik het een beetje tegenvallen eigenlijk.
Beetje korte plaat ook..

Ik had na One nite alone live gehoopt op meer swingende jazz en funk (lange instrumentale stukken in de nummers).
Meer ingetogen nummers zoals op One nite alone studio sessies was ook mooi geweest.
Prince heeft gekozen voor pop liedjes wat op zich ook wel een paar mooie nummers oplevert ("reflection"/ "cinamon girl" en het toch nog enigzins jazzy "What do u want me 2 do")
"Call my name" (typische Prince ballad) lijkt mij echt zo'n nummer dat live nog beter is.

P. de Clown schreef:

Jammer dat deze show nooit in Europa is geweest. Mijn schoonzus (die in VS woont) is naar zijn concert in New Jersey geweest eind vorig jaar en was nog nooit eerder naar een Prince-concert geweest. Ze vond het "wel aardig".

Wel aardig ????????????????

Deze cd blijft mij erg weinig doen in vergelijking tot andere albums ...................

Staat er niets Europees in de planning dan?
Ik zit er eigenlijk sinds deze release op te hopen...

Of moet er eerst weer een volgend album uitkomen?

Ik heb geen flauw idee. Het was wel de bedoeling dat hij deze kant op zou komen, maar ik verwacht dat niet meer eerlijk gezegd.
In de VS had hij dan ook wel weer zieltjes te winnen, want daar was het bedroevend met zijn populariteit i.t.t. Europa waar hij toch nog steeds wel een trouwe fan-schare heeft.
Hij heeft hier ook veel meer shows gedaan dan in de States. Ze hadden dus nog wat tegoed zullen we maar zeggen.
Die laatste tour was daar overigens ook erg succesvol. Prince was vorig jaar de best verdienende artiest aldaar. Kun je nagaan.

avatar van VanDeGriend
Ik begrijp dat Prince vanwege een heup operatie ff uit de roulatie is dus of hij zich nog in Europa gaat melden..

Dit is toch helemaal niet zeker. Deze verhalen komen toch uit de roddelpers? Of heeft Prince zelf er iets over gezegd, een officieel iets??

avatar van Ruudf
Prince.org:

UNIVERSAL MUSIC GROUP'S EXPECTATIONS ON PRINCE'S PROMOTIONAL CAMPAIGN FOR THE UPCOMING ALBUM!

Radio:
2/7 add date for 'Black Sweat'. Vinyl will be serviced to clubs and mixshows

Video:
'Black Sweat' will impact BET, VH1 and MTV mid February
• MTV Unplugged from the house and VMA performance from his house via satellite
• Making The Video for next single.
• Possible Storytellers from the house...

New Media:
• Never before done retail campaign beg. Feb 7th with 6-week global iTunes pre-order. Digital 'purple ticket' promotion
• Mutli-tiered countdown on AOL music kicking off with First listen world premiere of single
• Superstar feature placement of 'Black Sweat' video on major online partners including Yahoo! Music, AOL Music,MySpace, Apple iTunes...
• Aggressive online promotions campaign hitting music, lifestyle and tastemaker blogs & sites

Press:
• Targets will include: 60 Minutes, CBS Sunday Morning, Ellen, Good Morning America, Larry King Live, Oprah, SNL, Today Show, Tonight Show
• MAJOR '3121' TV Special in progress.... details TBA

Marketing:
• Heavy media campaign to include major market advertising w/ • TV • radio • Snipes in top 10 markets • Print
• Purple Ticket promotion: "An Evening With Prince - A private performance at Prince's house".
(7 winning tickets will be inserted into the initial run of CDs.)

Tour:
Worldwide tour begins in May

Dus die tour staat er misschien wel aan te komen! Laten we hopen dat hij deze kant op komt.

nia
Dit album vond ik toch niet zo.
Er staan wel een paar goede nummers op, maar ik was toch redelijk teleurgesteld.