Lunatic Soul - Through Shaded Woods (2020)

Polen
Label: KScope

1. Navvie (4:03)
  2. The Passage (8:57)
  3. Through Shaded Woods (5:51)
  4. Oblivion (5:03)
  5. Summoning Dance (9:52)
  6. The Fountain (6:04)
  7. Vyraj * (5:32)
  8. Hylophobia * (3:20)
  9. Transition II * (27:45)

avatar van Alicia

Wat een mooie melodie... en het blijft niet alleen zo mooi, ik raak zowat in een trance. En wat swingt dit nummer. Wow! Wel oppassen dat je niet tegen een of andere boom opknalt als je zo loopt te dromen.

Alicia schreef:

Wat een mooie melodie... en het blijft niet alleen zo mooi, ik raak zowat in een trance. En wat swingt dit nummer. Wow! Wel oppassen dan je niet tegen een of andere boom opknalt als je zo loopt te dromen.
Dat middenstuk is gewoon heavier dan gelijke welke passage (no punt intended) op de laatste Riverside...

avatar van Alicia
Heerlijk hypnotiserend nummer. Straks een rondje doen in het bos!

*masker en hoofdtooi opzet*

avatar van legian
Ik ben nog niet helemaal overtuigd van de tweede helft eigenlijk. Het duurt nu net iets te lang om de spanning vast te houden. Maargoed, met een half oor tijdens het werk beluisteren is natuurlijk niet de beste omgeving.

Mindscapes Die opmerking las ik ook al in de youtube comments. Vind het persoonlijk wel meevallen eigenlijk.

legian schreef:
Considering het feit dat Lunatic Soul geen gebruik maakt van elektrische gitaren, vond ik het best stevig

avatar van legian
Mindscapes het klinkt mij in het middenstuk toch echt als een elektrische gitaar.

avatar van Broem
Zeker weten. Had ik het nummer gehoord zonder bandnaam had ik Riverside gezegd. Ben wel blij dat Mariusz z'n lockdown muziek achter zich heeft gelaten.

avatar van Alicia
Lunatic Soul Mariusz Duda maakte in het verleden wel vaker gebruik van een elektrische gitaar... wellicht wat minder opvallend en soms als 'sample'. Duda is een behoorlijke knutselaar en dit is uiteraard niet negatief bedoeld. Integendeel.

legian schreef:
Check eens de eerste van 7 fun facts die Lunatic Soul op z'n facebookpagina schreef op 17 september

avatar van Alicia
Ha, Duda is nog een betere knutselaar dan ik dacht!

Mindscapes schreef:
Ik heb geen Facebook dus heb dat gemist. Maar inderdaad, hoewel mijn gehoor me dus niet volledig in de steek laat. Want hij simuleert het geluid dus op een andere manier. Zat me later nog te bedenken dat het ook wel zijn bass kan zijn. Het klinkt erg gelijkend zoals ze op Wasteland klinken namelijk.

Erg interessant om te zien hoeveel aandacht hij in het project steekt trouwens, qua planning, design en verhaal. Leuke informatie.

avatar van Leptop
Zo, dit eerste nummer klapt er lekker in. Die gaat vast meedingen voor album van het jaar bij mij.

avatar van Bravejester
Klinkt als een mooie voortzetting van het geluid op Wasteland met een western sfeer

Op geen enkel album van Lunatic Soul zou geen elektrische gitaar gebruikt zijn voor zover ik ooit heb gelezen... Behalve dan de basgitaar wat feitelijk natuurlijk ook een elektrische gitaar is....

Hoe dan ook; dit klinkt toch weer erg fijn ( muziek en zang )

avatar van ProGNerD
Wauw, klinkt goed inderdaad; als hij deze sfeer en kwaliteit weet vast te houden, wordt het een mooi album ! Waar ik als Riverside liefhebber nog nooit echt gegrepen ben door het solo-project van heer Duda, spreekt dit me wel erg aan; al neigt hij qua sound met dit nummer wel meer naar Riverside op te schuiven...

avatar van Alicia
Een nieuw liedje is verschenen!

Lunatic Soul - Navvie

*een bloemenkroon vlecht*

ProGNerD schreef:

Ik zou eerder zeggen dat de nieuwe Riverside meer richting Lunatic Soul opschuift...
Dat was wat mij betreft ook al op Love, Fear and the Time Machine te horen.

Bravejester schreef:
Dat was wat mij betreft ook al op Love, Fear and the Time Machine te horen.

Ik snap wat je bedoelt, maar dat hangt een klein beetje van je referentiekader af natuurlijk; laten we het erop houden dat ze wat meer op elkaar gaan lijken, lol...

ProGNerD schreef:

Duda is denk ik gewoon steeds meer zn eigen sound gaan vinden, terwijl het ooit nog begon als een soort van hardere marilion. De muziek is in zn geheel wat verschoven en daardoor lijken Riverside en Lunatic Soul dichter bij elkaar te komen. Lunatic Soul maakt volgens mij alleen geen gebruik van elektrische gitaren en ook niet van stevige drumpartijen.

Lunatic soul duurde voor mij ook wat langer voordat ik het kon waarderen, maar inmiddels zijn er wel een aantal albums die ik erg goed kan waarderen. Je zou ‘Walking on a flashlight beam’ en ‘Fractured’ eigenlijk nog eens goed moeten beluisteren. Dat zijn toch wel ert fijne albums als je eens iets rustigers wil.

Alicia schreef:
Een nieuw liedje is verschenen!

Lunatic Soul - Navvie

*een bloemenkroon vlecht*

Dit 2e vrijgegeven nummer doet de verwachting van een erg mooi album alleen maar toenemen: klinkt erg goed !

avatar van Aproxis
Ennnn nummer 3! Lunatic Soul - The Fountain (from Through Shaded Woods) - YouTube
Wat een topalbum gaat dit worden zeg. Kan niet wachten tot vrijdag.

avatar van pos
pos
Hoor net voor het eerst het nummer The Fountain en dat bevalt me prima. Zou zo een rustig nummer op een Riverside plaat kunnen zijn. A-Ha komt ook steeds in mijn gedachte op. Ben Benieuwd naar de rest aangezien Lunatic Soul doorgaans niet echt mijn cup of tea is.

pos schreef:

Ja, dat had ik ook tot nog toe met Lunatic Soul, maar als deze 3 nummers representatief zijn voor de sound en kwaliteit gaat dat zeker veranderen met dit album...

ProGNerD schreef:

De sound is per album toch wel anders; deze lijkt de meest ingetogen te worden tot nu toe.
De kwaliteit is wat mij betreft altijd hoog geweest bij Lunatic Soul.

Aanraders per album ( die ik goed ken ) :

1e album 2008 Lunatic Soul : Adrift
2e album 2010 Lunatic Soul II : Gravestone Hill
3e album Walking on a Flashlight Beam 2014 : Sky Drawn in Crayon
4e album Fractured 2017 : Battlefield

avatar van legian
The Fountain is wel een wonderschoon nummer zeg.

Bravejester schreef:
4e album Fractured 2017 : Battlefield
Sta me toe hier ook A Thousand Shards Of Heaven aan toe te voegen

avatar van Alicia
Na al deze constateringen kunnen we nu wel vaststellen dat Mariusz Duda een geweldige componist is. Kannie wachten tot morgen!

avatar van Aproxis
Zojuist te horen gekregen dat het album is verzonden Alsof de vorige albums nog niet goed genoeg waren, wordt dit toch echt de beste tot nu toe denk ik. Kijk nu al uit naar een nieuwe Riverside ook.

Sooheej
Folkriedeltje als opening – check. Bezwerend gezang voor de druïden onder ons – check. Stevig tussenstukje om te voorkomen dat iedereen weg dut – check.

Nu snap ik weer waarom ik twintig jaar geleden bijna mijn complete collectie prog-cd’s voor een gulden per stuk heb weggedaan.

avatar van Leptop
Toch nog 3* Sooheej, dus dat is voldoende .
Zelf ben ik nog niet bedwelmd of bezweerd. Maar de sfeer die hier wordt neergezet bevalt mij wel in ieder geval. En de productie is magistraal. Eens kijken hoe dit album zich verder ontwikkeld bij mij.