Lunatic Soul - Through Shaded Woods (2020)

Polen
Label: KScope

1. Navvie (4:03)
  2. The Passage (8:57)
  3. Through Shaded Woods (5:51)
  4. Oblivion (5:03)
  5. Summoning Dance (9:52)
  6. The Fountain (6:04)
  7. Vyraj * (5:32)
  8. Hylophobia * (3:20)
  9. Transition II * (27:45)
Lunatic Soul - Through Shaded Woods

Prima album van Lunatic Soul. Luistert makkelijk weg en is sfeervol. Favoriete nummer is voor mij The Passage, de zang hierop is prachtig, net als naar het einde toe het instrumentale stukje.
Ook Summoning Dance mag er wezen. Ik krijg op dat nummer wel het idee dat er goed is gekeken naar het nummer Wasteland van Riverside
Het titelnummer vind ik dan wel het minste, vooral die stotterende zang staat me toch wat tegen. Net wat te experimenteel wat mij betreft. The Fountain is dan wel weer een prima afsluiter.

avatar van james_cameron
Mooi warm geproduceerd album, met ditmaal wat meer folk-elementen binnen het overwegend instrumentele songmateriaal. Even sfeervol als altijd; neem ook de tijd om het tweede schijfje te luisteren, met daarop oa het bijna 28 minuten lange Transition II. Hier en daar wat langdradig en onnodig uitgesponnen, maar de meeste songs zijn toch wel weer bezwerend en aangenaam. Beste track is wat mij betreft het lange The Passage, met in de tweede helft fijne gitaarriffs die doen denken aan het vroege werk van Metallica.