Bert Wasbeer schreef:
In dezelfde zin

, Lover is een album van 'Tay'.
Ik zit de teksten nog wat te analyseren en ik merk dat ik hier nog niet aan uit ben. Nog meer dan anders schrijft hij heel direct over zijn emoties en zijn relaties met anderen (vooral exen, potentiële relaties en mensen die heel dichtbij hem staan). Het is alsof hij heel bewust zoveel mogelijk de metaforen en cynische opmerkingen uit de teksten heeft gelaten en hen (en zichzelf) zo eerlijk mogelijk heeft willen benaderen. De teksten vertellen samen ook weer een verhaal van vallen en weer opstaan. Dat is ergens heel knap natuurlijk. Maar tegelijkertijd lijkt het dus tot de meest clichématige rijmschema's (boo, do, true. Fly, high. Meal, feel, real. Door, more). Das toch wel andere koek als pakweg de tekst van een hospital food of climbing to the moon. Dus tja...
Ah, dank voor de uitleg. Dat album ken ik toch wel, maar ik miste al steeds wat hij na 'Abbey Road Deluxe' zong. Dat dus. Ik lees net in een interview dat hij erover zegt: '
As an established artist, I feel that one of my jobs is to explose little-known acts to people. So I namedrop The Beatles and Taylor Swift on this album. I think they're going to see a big boost in their careers as a result.' Wat een humor heeft die man toch, misschien wel de geestigste muzikant die ik ken.
Aan de clichématige rijmschema's erger ik me op de een of andere manier minder op deze plaat dan op veel van zijn voorgaande werken. Maar uiteraard is het andere koek dan de teksten op die eerste platen, hij lijkt dat toch echt achter zich te hebben gelaten. Stiekem hoop ik dat hij op een dag nog zo'n plaat zou maken, of misschien wel een nieuw boek zal schrijven, hij moet het toch nog ergens in zich hebben zou je zeggen, maar wellicht is 'zijn verhaal' ook wel gewoon uitverteld en wil hij zich er daarom ook simpelweg niet meer aan wagen nog eens écht de diepte in te gaan. Evengoed vind ik de verhalen die hij hier vertelt in al hun simpelheid zeker wel overtuigend. Are You Fucking Your Ex vinden veel mensen flauw hier, maar ik vind ik het juist sterk dat hij zo'n herkenbaar menselijk gevoel zo lekker direct in een song weet te gieten.