Yes-R - Zakenman (2007)

Label: Spec

1. Ogenblik Geduld (2:36)
  2. De Lauwste (3:47)

met Ali B

3. Puinhoop (3:21)
  4. Zakenman (3:12)
  5. Jan Doedel (3:55)
  6. Hey Schatje (3:12)

met Soesi B

7. Je Moet Eraan Geloven (3:31)
  8. Laat Mij Naar Buiten (3:59)
  9. Haziza (3:19)
  10. Je Krijgt het van Ons (3:23)

met D-Men

11. Voor Jou (3:15)

met Soesi B

12. Hoe Zou 'T Zijn (5:53)
  13. Hiphop Is Dood (3:08)
  14. 'N Beetje Verliefd * (3:08)
Hey schatje is echt een hele vervelende track hopeloze beat en die refrein te makkelijk

handsome_devil
Hij was gisteren bij Dit Was Het Nieuws. Wat een loser.

KSPR
Ik hoor overal dat dit album erg meevalt.

Hip Hop is Dood gaat trouwens over zichzelf. Niet erg tactisch lijkt me.

|Joël|
handsome_devil schreef:
Hij was gisteren bij Dit Was Het Nieuws. Wat een loser.

Inderdaad had ik ook gezien.
Echt vreselijk dan schaam je je als hiphop luisteraar gewoon, omdat hij een heel fout beeld geeft van hiphop.

Relax
Hiphop Is Dood

Mojo Pin
Wannabe gangster.

avatar van Wib0__
Nja, ik heb hem al een paar keer geluisterd..
Zonder te skippen.

avatar van Tsjo-Wi
Ik heb hem donderdag live gezien in Salou. Dat was echt lachwekkend slecht, iedereen liep ook weg. Leek meer op geldklopperij en promotie voor zijn nieuwe cd dan een optreden...

avatar van BoordAppel
Mojo Pin schreef:
Wannabe gangster.

Niet echt.

Ik snap hem niet zo. In de Leipe Mocro Flavour rapte ie nog dat ie niet kon dansen. En in Hey Schatje beweert ie dat ie de beste op de dansvloer is. Volg jij hem nog?

|Joël| schreef:
Inderdaad had ik ook gezien.

Precies ik had het ook gezien, en als zo'n sukkel Hip-Hop gaat vertegenwoordigen in zo'n programma dan kun je er op wachten dat de helft van de kijkers ouder dan 20 en niet Hip-Hop liefhebber er een verkeerd beeld bij krijgt. Had daar liever een Raymzter of een Pete Philly zien zitten die "wel" naar het journaal kijken en iets nuttigs in te brengen hebben.

avatar van tnf
tnf
Charlotteee schreef:

Er zit een paar jaar tussen.

avatar van yassinova
Jullie sijn allemaal háters mehn....

Láát die gozer rappen !!!
Wat hij zo goed doet !!!

0,5
hahah die hiphop is dood track

avatar van waxs
Wat een cabaretier is ut toch ook.

yassinova schreef:
Jullie sijn allemaal háters mehn....

Láát die gozer rappen !!!
Wat hij zo goed doet !!!

avatar van waxs
Laatst verziekte die gast al "Dit was het nieuws", afgelopen zondag moest hij daarboven op nog de "Mike & Thomas Show" verpesten. Met ze nep freestyle

Social_Mask
Ah zo'n slechte rapper is hij niet..

KSPR
Nou... niet meer dan een redelijke flow.

Maar hij houd de familie eer in verhouding wel hoog.

avatar van waxs
Nee slecht is inderdaad verkeerd gekozen, dramatisch is het woord dat ik zocht.

Social_Mask
Ah, zijn eerste album vind ik verrassend goed (3*) ook al kwam dat door de beats... maar ook door de vele uitschieters...trouwens even verlagen, 3* is toch iets te hoog

avatar van jeroenman
Bagger natuurlijk allemaal, alleen Hiphop is Dood vind ik niet eens zo mal. 1,5 sterren na een halfuurtje luisteren in de Luisterpaal

Electro_
Ik heb dit niet heel vaak met albums, maar ik vind hier absoluut helemaal niks aan.
De beats klinken nergens naar, zitten veel te makkelijk in elkaar en daarnaast mag ik zijn stem ook totaal niet. Reden dat ik dan toch nog niet het allerlaatste cijfer geef, is dat ik het nog net een klein beetje beter vind dan z'n grote neef.

Al dat gehaat op yes-r vind ik een beetje overdreven maar dit album is idd gewoon slecht.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Bij straatremixes vond ik Yes-R altijd wel erg tof. Hij kon super scherp uit de hoek komen en af toe was het ook flink lachen geblazen als hij weer eens een zwaar komische tekst dropte. Toen kwam alleen, als een kwade geest, Ali-B en zijn commerciële aanhang zijn leven binnen. Ze ontvoerden Yes-R naar het land van TMF award, Nickelodeon festivals en Foxkids. Langzaam maar zeker werd Yes-R gebrainwashed tot er niks meer dan een zielig huilend jongetje overbleef, die het niks meer kon schelen wat voor muziek hij maakte, zolang hij er maar geld mee kon verdienen en het liefst, veel geld. Dat zijn publiek was veranderd van gewoon relaxte kerels en dames die van Hip-Hop konden genieten, en zagen dat er met straatremixes weer wat nieuws begon, naar kids van rond de 9 jaar en enkele pubers die kwamen vooral Ali-B, maakte Yes-R weinig uit. Zijn brein was zodaig verpauperd door alle negatieve invloeden van de commercie en zijn neef, dat Yes-R soms badend in het zweet wakker werd met de vraag of hij wel genoeg geld kon verdienen. De tours werden namelijk minder en zijn neef Ali-B nam af in populairiteit. Ook verkoos hij Opposites boven zijn neef en plots stond Yes-R er helemaal alleen voor. Gelukkig had hij nog een paar vrienden gemaakt bij Foxkids en het label Spec en mocht hij proberen een album te maken. Helaas heeft Yes-R hier een beetje teveel vrijheid bij gekregen, wat die arme jongen de kantjes er helemaal bij af deed lopen. Het gevolg is een album waar de echte Hip-Hop liefhebber van gaat huilen en zijn Foxkids publiek ook maar mondjesmaat van kan genieten. Nee Yes-R, ik vrees dat er bij jou niks meer valt te redden. Mijn advies, ga er even een jaartje of 2 tussenuit en probeer het dan nog eens met de ouwe vertrouwde straatremix insteek, die je vroeger wel geliefd maakte.

Electro_
schaap schreef:

Ik haat hem niet, maar vind het wel een commerciële clown geworden.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Haten is inderdaad een beetje een groot woord ..

vind het wel een leuk album

0,5
Wat een vreselijk album. Dit is echt hiphop voor kinderen ofzo, k3-doelgroep lijkt het wel..

avatar van T37king
Helemaal mee eens, vorige album was ook zo slecht vind ik ! En een van zijn interviews zei hij dat deze album (zakeman) een van zijn beste album ooit zou worde, jammer !