Yes-R - Zakenman (2007)

Label: Spec

1. Ogenblik Geduld (2:36)
  2. De Lauwste (3:47)

met Ali B

3. Puinhoop (3:21)
  4. Zakenman (3:12)
  5. Jan Doedel (3:55)
  6. Hey Schatje (3:12)

met Soesi B

7. Je Moet Eraan Geloven (3:31)
  8. Laat Mij Naar Buiten (3:59)
  9. Haziza (3:19)
  10. Je Krijgt het van Ons (3:23)

met D-Men

11. Voor Jou (3:15)

met Soesi B

12. Hoe Zou 'T Zijn (5:53)
  13. Hiphop Is Dood (3:08)
  14. 'N Beetje Verliefd * (3:08)
rico-bballer
Die hiphop is dood is echt geweldig.

voltazy
deze jongen haalt me het bloed onder de nagels vandaan en z'n muziek is om te huilen

1,0
Ben het idd met voltazy eens!
een verschrikking....

tnf schreef:
Er zit een paar jaar tussen.

voltazy schreef:

voltazy
heb je hem wel eens in persoon meegemaakt ?

avatar van psychonaatje
Volgens mij is het meer dat je smiley in contrast is met je bericht.

voltazy
al dat negatieve is ook niks

avatar van JAHJAH
Nummer 3 op deze CD kenmerkt datgene wat hij maakt van zijn nummers

voltazy schreef:
heb je hem wel eens in persoon meegemaakt ?

WTF waar heb je het over jij wel dan

voltazy
ik maak hieruit op dat je bedoeld hoe ik tot mijn beargumentatie ben gekomen...

daarop luidt het antwoord dat deze meneer yes-r, wel bekend als het labiele neefje van ali b, ooit mijn vroegere school onveilig kwam maken, arrogant liep te doen om vervolgens op zeer slechte wijze indruk probeerde te maken op meisjes van 15. Waarna een meisje, waarmee ik toen veel omging hem daarop redelijk denigrerend, voor de heer yes-r, op aansprak overigens. Diezelfde man, die rapper schijnt te zijn, kwam een paar dagen later 'optreden' in de kantine, hierbij voelde hij zichzelf zo geweldig dat hij een jongen met een licht overgewicht publieklijk belachelijk moest maken en daarna nog een onschuldig meisje in het publiek. Dan ben je een stoere rapper en een goed mens

ik hoop hiermee voldoende te hebben uitgelegd en de WTF bij je te hebben weggenomen.

Relax
En hij kwam er veilig mee weg ?

voltazy
de fakkels en toortsen hebben hem niet kunnen achterhalen

WTF ik geloof jou toch niet

P.S
Ik geloof je wel hoor

Ach ja

rico-bballer
Als hij het lult, koop ik zijn boek goed verhaal.

Mezelf
Ik snap de kritiek op dit soort albums niet. Hij is "nep" en hij "heeft geen skills" enz enz. Dit is gewoon een hiphop album, hate it or love it. Er zitten wat zang refreintjes in, het is wat aan de commerciële kant, maar om dan te zeggen dat dit niks is? Nee, dat is gewoon haat. En op de track "Hiphop Is Dood" neemt hij alle mensen die bovenstaande beweren op de schop. Het is een ironische afsluiter op een degelijk album.

De enige kritiek die ik hier op kan hebben is dat het stikt van de taalfouten zoals "ik ben aan het strijden voor mijn eigen".

Gewoon lekkere muziek, af en toe wat eentonig qua onderwerpen maar de producties maken een hoop goed.

Mezelf
Bij nader inzien verhoog ik mijn cijfer naar een 5. Dat heft al die 0,5's en 1en wat op.

Lil Bizzy Bone
niet echt want k geef om die beurt een 0,5

1,0
Yes-R hoor ik niet graag rappen en ik zie hem zeker niet graag in films, Yes-R kan gewoon niet acteren...
Yes-R, ga iemand anders lastigvallen, stop met acteren en rappen!
Cijfer: 1,0*!

WernerGSF
Mezelf schreef:

zonde

avatar van Stapler
Nee, Yes-R is niet nep maar een 5 stemmen om het zo genaamd op te krikken dat is nep

avatar van MJ_DA_MAN
Inderdaad, je gaat toch niet je stem expres verhogen omdat het gemiddelde je niet ligt? Ook al zijn er haatstemmen gegeven, het slaat nergens op en is vooral onvolwassen. Je baseert je stem toch op de muziek, en niet het gemiddelde? Vrijwel elk album heeft wel haatstemmen, dus is het behoorlijk zinloos een aantal platen waarvan je het gemiddelde te laag vindt extra te verhogen.

Mezelf
Ik erger me aan het stemgedrag van een stel kleuters hier die niet de muziek beoordelen maar de artiest zelf, daarvoor zijn er andere topics.

avatar van MJ_DA_MAN
Daar kun je helaas niks tegen doen. Wees zelf dan wel volwassen, en geef het cijfer dat jíj denkt en baseer dat niet op een of andere kinderachrige haatstem. Haatstemmers willen het gemiddelde beïnvloeden, en dat wil jij nu ook. Ik vind het dus een beetje op hetzelfde neerkomen. Als je klachten erover hebt, PM dan iemand van de crew, die helpen altijd wel met dit soort gevalletjes.

avatar van catdog
Die nieuwe track van hem is best wel zielig.. probeert hij nu beetje Akon/T-Pain na te doen ? Zielig hoor. hij was toch "rapper" ?

Mezelf
Bij nader inzien verander ik mijn cijfer naar wat ik oorspronkelijk had gegeven. Een 3 dus.

avatar van Biemo
1,0
Hiphop of niet, om-te-janken deze cd. Ik vind het niet grappig, ik vind het niet intelligent, ik vind het niet vernieuwend, ik vind het niet origineel, ik vind het niet creatief, ik vind het niet aanstekelijk, ik vind het niet om aan te horen.

avatar van semkuhh
ik vind het album wel goed...
oke dr zitte een paar taalfoutjes in maar die vallen bijna niet op..
en zijn niet storend vind ik...
ik vind yes-r wel oke hij heeft tenminste teksten met inhoud..
en nie alleen ma liedjes over hoeveel chicks ie al genaaid heeft...
k vind t wel 4 sterre waard..
gr sem