Bruce Springsteen - Lucky Town (1992)

Label: Columbia

1. Better Days (4:08)
  2. Lucky Town (3:27)
  3. Local Hero (4:04)
  4. If I Should Fall Behind (2:57)
  5. Leap of Faith (3:27)
  6. The Big Muddy (4:06)
  7. Living Proof (4:49)
  8. Book of Dreams (4:24)
  9. Souls of the Departed (4:18)
  10. My Beautiful Reward (3:56)
avatar van fish
Veel beter, rockender en wat meer diepgang, dan het tweelingbroertje Human Touch. Zeker niet het beste werk van de kleine baas, maar slecht is het niet en The Big Muddy en Lucky Town zijn fantastisch.

EVANSHEWSON
Tja, zelfs al ben ik een grote Bossfan, ik vind Lucky Town en Human Touch zowat zijn zwakste plaatjes.
Hij had er beter aangedaan van beide platen het beste te nemen en er één redelijk goede plaat van te maken.
Er staan goede songs op, maar te veel kaf tussen het koren. Hoogstens 2.5 sterretjes, jammer beetje gemiste kans.
Later, véél later zal hij zich flink hernemen met het schitterende THE RISING !
The Boss 4ever !

avatar van Lamontagne
If I should fall behind is een van de mooiste nummers geschreven door Bruce.

Zet dit album nog wel eens op maar alleen door bovenstaand nummer en Book of dreams krijgt dit album 4 sterren.

avatar van Sven Vermant
If I should fall behind is zeker een heel mooi nummer.
Maar als ik die wil luisteren hoor ik liever de versie van de CD Live in New York City.
Live klinkt het nummer nog ietsjes lekkerder.

De rest van de nummers is matig vergeleken met de meeste andere albums van Bruce (Human Touch buiten beschouwing gelaten, die is nog minder).
Zelf als Bruce fan kan ik niet meer geven dan een dikke 3 sterren.

avatar van Poeha
Ik heb blijkbaar een iets andere smaak dan de meeste stemmers (Bruce fans?) hier.
Ik waardeer dit album net ietsje hoger dan The Rising en Tunnel Of Love.
Elk nummer waardeer ik apart van 1 t/m 5 sterren en dan reken ik het gemiddelde uit.
Dit album komt dan op 3,83 en de eerdere albums allebei precies op 3,63.
Zodoende halen ze allemaal toch een 3,5. Afronden naar boven doe ik niet, dat moeten ze dan ook echt wel gehaald hebben.

Een nummer wat er voor mij uitspringt is Living Proof.
Grandioos gewoon. Persoonlijk ga ik vaak voor de album tracks die niet gereleased zijn als single en niet voor de hits.

Al met al een lekker album om naar te luisteren.

avatar van Lamontagne
Lamontagne schreef:
If I should fall behind is een van de mooiste nummers geschreven door Bruce.

Ik herzie mijn stem hij krijgt er 3 voor terug.
Maar If I should fall behind blijft een topper

avatar van Germ
Germ (crew)
Heb deze CD net 2 beluisterd (heen en terug weg ) en ik moet zeggen, heerlijk plaatje.
Lekker basic.

Doet iemand hier het titelnummer (Lucky Town) ook denken aan The Levellers?

EVANSHEWSON
Zowel Human Touch als Lucky Town, tegelijkertijd uitgegeven, vind ik beiden maar zo-zo-platen, toch als je het vergelijkt met zijn beste albums.
Misschien ware het beter geweest 1 sterker album uit te brengen, maar het is zo als het is; Sterke momenten wisselen af met halve opvullertjes.
Middelmatigheid troef, en dat voor zo'n rasartiest, laat ons zeggen een tijdelijk dipje, ach zo erg was het ook weer niet...

***1/2

avatar van Twinpeaks
Beter in balans dan Human Touch en ook beter materiaal.Leap of Faith is de zwakke broeder hier,maar de rest is uiterst genietbaar.De eenvoud van de liedjes hier is ook gelijk de sterkste troef van dit album.Daarbij een niet zo gladde productie als op Human Touch en je hebt een va de betere Springsteen albums te pakken.

EVANSHEWSON
Qua productie hoor ik echt geen verschil tussen deze en Human Touch; het kon evengoed gewoon een dubbelalbum zijn, toch?

En niet één van zijn beste, echt niet!

Ik vind het allemaal wel meevallen met dit album: er staan een paar mooie ballads op en een rocker als Better Days mag er toch ook wel wezen?
Okee, misschien wat minder evenwichtig, minder spannend (hij heeft het allemaal al eerder en beter gedaan) maar dat maakt het nog niet tot een slecht album.

avatar van Madjack71
Dit album is rauwer en rockender als die van Human Touch. Hij probeerde ook wat meer soul hier in te leggen en dat is hem niet helemaal onaardig afgegaan (Better days/Local hero/Leap of faith). Dit album is ook gelukkig niet helemaal dicht geproduceerd en getimmerd wat hem net dat ruwe randje meegeeft. Nummers als Lucky town, If i should fall behind (bruce klassiekertje geworden live), The big muddy (lekker swampy) en Souls of the departed zijn m.i de betere nummers. Maar net als HumanTouch belanden ze niet vaak in de speler, hoewel ik deze prefereer boven HT

avatar van LucM
Dit album verscheen tegelijkertijd met "Human Touch" en is iets constanter met minder zwakke songs (enkel "The Big Muddy" kan mij niet boeien) maar ook minder uitschieters, "Lucky Town" en "If I Should Fall Behind" vind ik de beste songs.
Vreemd dat sommigen dit album rauwer of minder glad vinden dan "Human Touch". Nochtans is er geen verschil in productie, de 2 albums zijn tegelijkertijd opgenomen met dezelfde producers (Bruce zelf, Jon Landau en Chuck Plotkin) en gemixt door Bob Clearmountain. Het enige verschil is dat de nummers van "Human Touch" een tijd voordien werden geschreven. Toen men de nummers wilde opnemen schreef Bruce nog een aantal nieuwe songs (die op "Lucky Town" staan) en men besloot de 2 albums tegelijkertijd op te nemen en uit te geven.
Maar het ware beter geweest om de betere nummers op één CD uit te brengen.

avatar van Madjack71
Ik zou willen dat hij diezelfde producers alsook Bob Clearmountain had aangehouden bij zijn albums The Rising en Magic. Allebei met prachtige nummers, maar ik ben geen fan van Brendan O'Brian. Wat hij doet met de sound van The Boss vind ik zijn muziek geen meerwaarde verlenen.

Down_By_Law
0,5 extra: dit heb ik altijd als Bruce's minste album gezien, maar eigenlijk is dit wel wat beter dan "Human Touch" (ook niet verkeerd). Er zijn genoeg hoogtepunten: 'Better Days', 'Book Of Dreams', 'If I Should Fall Behind', 'Lucky Town', 'Local Hero', 'My Beautiful Reward' en vooral 'The Big Muddy'. Onterecht afgekraakt album (ook door mij, maar ik weet nu wel beter )

Father McKenzie
Door het meeste van Springsteen - één mijner muzikale helden - naar de pc te rippen met uiteindelijke bestemming die i-pod, valt me bij herbeluistering bij deze en zusterplaat Human Touch die vreselijke blikken eighties sound op in de productie.
Maar er staan best goede songs op.
Mijn favorieten zijn hier Better Days, If I Should Fall Behind, The Big Muddy (sorry LucM, ik hou van Bruce de "Balladeer") en het machtig mooie My Beautiful Reward.

De productie stoort me dus het meest, en zo vaak draai ik deze en Human Touch niet meer, voor mij was hij hier toch een béétje muzikaal aan het zwalpen.
Het kwam gelukkig weer allemaal goed.
Voor mij een typische nèt niet plaat, dus ***1/2

manitobas
Een goed album, dit 'lucky town', al vind ik voorganger 'human touch' stukken beter. Hoogtepunten: 'better days', 'lucky town', 'the big muddy' en 'living proof'.

avatar van rkdev
LucM schreef:
Maar het ware beter geweest om de betere nummers op één CD uit te brengen.
Ik heb altijd begrepen dat Human Touch helemaal klaar was en Bruce op het laatste moment nog 1 nummer erbij wilde hebben met een wat rauwere sound. Deze sessie verliep echter zo goed dat het uiteindelijk Lucky Town werd (album dus). Bruce wilde er het rauwere broertje van HT van maken en daarom is het niet zo gepolijst (luister maar eens naar de niet synchroon lopende vocalen tussen Bruce en backing vocals op Better Days). Zo heb ik het altijd begrepen...

Father McKenzie
Ja, van Human Touch en Lucky Town was best één veel beter album gemaakt geweest, op beide platen staan te veel mindere songs, en die halen het niveau toch naar beneden.
Ik kom voor beide zo ongeveer op *** of ***1/2 uit, en hoger kan ik deze 2 albums niet kwoteren, Bruce heeft véél sterker materiaal, en hij deed het later gelukkig terug stukken beter.

avatar van barrett
Deze behoren tot de dip die Springsteen toen had gelukkig kwamen daarna weer betere platen aan idd denk maar aan The Rising, Devils and Dust ...

Magik en Working on a Dream vind ik dan ook weer terug van een mindere kwaliteit...

barrett schreef:
Magic en Working on a Dream vind ik dan ook weer terug van een mindere kwaliteit...

Die vind ik dan weer echt bij zijn beste platen behoren, Magic nog het meest.

barrett schreef:

Ik zie dat nu juist precies andersom.

Human Touch, maar vooral Lucky Town behoren tot mijn favorieten, met veel juweeltjes erop.

Devils and Dust vind ik het minste album van Bruce ooit.
Met Magic en Working On A Dream ben ik juist weer heel blij.

avatar van Queen4652
Poeha schreef:

Ik zie dat nu juist precies andersom.

Devils and Dust vind ik het minste album van Bruce ooit.
Met Magic en Working On A Dream ben ik juist weer heel blij.

Wat is er volgens jou zo slecht aan Devils & Dust?

avatar van barrett
Dat maakt nu deze artiest zo interessant, iedereen heeft hier andere topplaten en andere flopplaten ...

Hendrik68
Ben een groot Springsteen liefhbber, maar deze plaat had hij niet hoeven te maken. Als hij het beste van Human Touch en deze op een CD van 10 nummers had gezet had je best een aardige CD, maar nog steeds geen topper. Is niet erg hoor. De man heeft zoveel kwaliteit geleverd, maar dat wil niet zeggen dat ik alles maar blind leuk vind wat hij maakt. Hij staat in mijn CD kast en zal er niet meer uitkomen.

avatar van Madjack71
Springsteen was m.i. ook een beetje 'dolende' tijdens deze periode. Na lange tijd opgetrokken te zijn met zijn bloodbrothers van de E Street Band, nog niet zo lang getrouwd, gezinnetje stichten...even een reflectief moment over wat nu..
Toch heeft het met de ruwe rocker Lucky Town en If i should fall behind...wat een blijvertje is gebleken in zijn live optredens, toch een paar hele sterke tracks.
Als geheel ben ik het er ook mee eens, dat het samensmelten van beide albums, het geheel ten goede zou zijn gekomen.

avatar van Cor
Cor
Als 'Human Touch' en 'Lucky Town' uit 1 gezin komen, dan is dit het broertje en 'Human Touch' het zusje. Maar allebei wel uit een weinig getalenteerd gezin, want dit album is ook weinig sprankelend en scherp. Het kabbelt maar door. Spaarzame hoogtepunten zijn: 'Better Days', 'If I Should Fall Behind' en 'The Big Muddy'. Niet z'n meest inspirerende periode.

avatar van BB King
heeft ook wat raakvlakken met die solo platen van Keith Richards; ze bijven wat aanklooien met die monotone gitaarriffs, die lijken ook steeds weer op dezelfde manier terug te komen in alle nummers. Het gitaargeluid spreekt me niet dusdanig aan om er een heel album mee vol te spelen. Soort van experimenteel solo album van The Boss, we zullen het hem maar vergeven.
(dit geldt ook voor Human Touch, want deze lijken wel heel erg opelkaar [zelfs de artwork], had zo een dubbelalbum kunnen zijn)

avatar van rkdev
BB King schreef:
In feite is het ook een soort dubbelalbum. Ze zijn tegelijk verschenen, alleen als 2 losse releases met eigen titels (maar vergelijk het maar met de Use Your Illusion albums van G n' R).

Cor schreef:
... want dit album is ook weinig sprankelend en scherp. Het kabbelt maar door.

Dat betwist ik ten volle dat voortkabbelende heb ik juist met Devils & Dust, dat schiet maar niet op met dat album.
Is voor mij bijna geen doorkomen aan, terwijl ik toch ook een groot Bruce fan ben.