Aesop Rock - None Shall Pass (2007)

Label: Definitive Jux

1. Keep Off the Lawn (3:45)
  2. None Shall Pass (4:03)
  3. Catacomb Kids (4:07)
  4. Bring Back Pluto (4:29)
  5. Fumes (5:00)
  6. Getaway Car (3:15)

met Cage en Breeze Brewin

7. 39 Thieves (4:15)
  8. The Harbor Is Yours (3:58)
  9. Citronella (4:53)
  10. Gun for the Whole Family (3:53)

met El-P

11. Five Fingers (4:06)
  12. No City (4:28)
  13. Dark Heart News (3:58)

met Rob Sonic

14. Coffee (4:08)

met John Darnielle

15. Pigs * (5:26)
avatar van Plakband
Klopt ja, ik vind mijn mening geven steeds moeilijker (of ik word gewoon luier). Ik hou het steeds bij een cijfertje, don't hit me

KSPR
Klinkt goed, stevent af naar de 4*, net als El-P's nieuwste.

Def Jux is idd goed bezig.

avatar van Osiris Apis
Video van None Shall Pass toegevoegd. De clip is in de stijl van de albumhoes. Leuke clip

Het album vind ik ook goed. Toch weer anders dan zijn vorige albums. De producties zijn ook best verschillend, maar toch als een geheel.
Ik heb nog niet echt goed naar de teksten geluisterd, maar ik had de indruk dat Aesop Rock duidelijker te verstaan is.

Verder heb ik het idee dat ik de samples van Fumes en Getaway Car al van andere hiphop tracks ken.

4*.

Na Labor Days vond ik de albums van deze man wat tegenvallen..Maar None Shall Pass is duidelijk beter dan bijvoorbeeld Bazooka Tooth. Vooral de producties bevallen me nu beter. De Rock-invloeden spreken me zeker aan. De raplines blijven zoals altijd geniaal. De teksten heb ik echter voor dit album nog niet tot me genomen, wat soms ook erg lastig is bij Aesop Rock. 'None Shall Pass' en 'Citronella zijn toppers..Voorlopig 3.5* maar kan zeker nog groeien...

avatar van waxs
Osiris Apis schreef:

Goede clip indeed

Relax
Vet het meeste is geproduceerd door Aesop Rock zelf en Blockhead.
1 nummer van El-P en 1 door Rob Sonic.

Nu ik het hoor produceerd Aesop Rock graag Rock Beats.. ik vind zulke beats niet zoveel aan.

avatar van Chrisseh
Ik vind None Shall Pass (lied) wel redelijk geweldig. Ik weet niet of ik aan 't album zelf ga beginnen...
En ik weet nog steeds niet of ik nou de enige ben die maar bar weinig van z'n teksten snapt?

avatar van BoordAppel
Nee, dat is normaal.

Inderdaad haha.
Maar het album valt me wel degelijk tegen.. None Shall Pass is gelijk ook het beste nummer kwa tekst en beat
Ookal is het een meesterwerk.

avatar van MJ_DA_MAN
Als None Shall Pass de beste track is op dit album dan sla ik deze plaat toch mooi over.

avatar van Osiris Apis
Video van 'Coffee' toegevoegd. Creepy!

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, moest gelijk denken aan die video van R.A. The Rugged Man .

avatar van Chrisseh
Inderdaad een redelijk... aparte clip, maar vind 't lied zelf wel vet.

avatar van hiphopmaster
"I produce and I rap too" zegt El-P op Fantastic Damage. Gelukkig maar......check Gun For The Whole Family. Wat een fokking heerlijk nummer is dat zeg. Dat nummer klopt echt van alle kanten en is verre weg de beste van deze cd. Alle props naar El-P!!! Samen met Bring Back Pluto en 39 Thieves de tofste tracks op None Shall Pass. 4*!

avatar van Chrisseh
Erg lekkere plaat, met als uitschieters iig de singles Coffee en None Shall Pass.

Het doet me tot nu toe eigenlijk nog heel weinig. Prettig in het gehoord liggend, maar ik heb zat albums die dienst doen als muzikaal behang, en ik verwacht meer van Aesop.

Maar goed, blijven proberen.

Albumhoes is overigens van Jeremy Fish, en hij is een baas: http://www.sillypinkbunnies.com/

Ook een paar SB's onder handen genomen, onder andere.

rico-bballer
Awesome die gast zijn artwork is cool.

avatar van Osiris Apis
Video van Pigs toegevoegd. Hierin zie je Jeremy Fish een muurtekening maken.

avatar van neyonn
Een album dat nooit gaat vervelen (in tegenstelling tot Bazooka Tooth). Labor Days schat ik nog altijd iets hoger in, maar het blijft een uitstekende artiest.

avatar van Gizzmann
Ik heb hem nu aangeschaft en ik moet zeggen, ik vind echt dat dit album heel erg leuk uitgegeven is

Relax
Saai album met mindere beats, ik luister het dan ook echt amper tot nooit.
Tekstueel is Aesop hetzelfde gebleven.

Rene1979
Kwam dit album toevallig tegen in een tweedehandsbak...
Had hem nog nooit geluisterd en wist dus ook niet wat ik ervan moest verwachten..

Ik moest even heel erg wennen waardoor ik de eerste 4 nummers niet super vond..
Daarna is alles relax en goed..
Lekkere harde beats met de goeie stem van Aesop...

avatar van discipline
Rene1979 schreef:
Kwam dit album toevallig tegen in een tweedehandsbak...

Ik moest even heel erg wennen waardoor ik de eerste 4 nummers niet super vond..
Daarna is alles relax en goed..
Lekkere harde beats met de goeie stem van Aesop...

naar welke winkels ga jij altijd jij vind altijd alles voor 5,-?

Rene1979
discipline schreef:

naar welke winkels ga jij altijd jij vind altijd alles voor 5,-?

Tis een kwestie van geluk hebben...
Maar bij concerto in Amsterdam worden geregeld hele collectie's verkocht. En daar hebben ze in de kelder een grote tweedehandsbak waar je wel eens wat tegenkomt.
Meestal liggen de prijzen tussen de 5 en 10 euro...
Had vandaag deze en Outerspace gevonden..

En wat ik ook weleens doe is via marktplaats.
Zo krijg je je collectie voor minder dan het origineel bij elkaar.
En alles in mijn kast is origineel...

Hypnotick
Wederom weer een artistiek en uniek album van Aesop Rock. ben momenteel echt verslaafd aan Coffee dat refrein blijft echt in m,n hoofd zitten, ook echt een briljante videoclip.

Prima album, beats erg wisselend helaas, blockhead produced toch meestal voor aesop? het lijkt helemaal niet op werk van hem behalve none shall pass dan.
Gelijk ook het beste nummer van het album imo, alhoewel ik me wel bij dat soort nummers afvraagt of het nou nog de bedoeling is dat je iets van de tekst mee krijgt want het gaat allemaal zo snel en het steekt allemaal zo raar in elkaar dat het toch echt wel nodig is om de lyrics er bij te pakken wil je er ook maar iets van kunnnen begrijpen.

Verder blijft 'Pigs' een mooie afsluiter, wijkt een beetje af van de rest net als de andere uitsteker 'None Shall Pass'

avatar van FlyLo
paart schreef:

Producties zijn grotendeels van Aesop Rock en Blockhead.
Ik vind dat beide stijlen ook hier erg herkenbaar zijn. Zeker Bring Back Pluto is geweldig, zowel qua productie (Blockhead) als raps.
Redelijk matig album verder. De rapper Aesop Rock begin ik wel een beetje beu te worden. Vernieuwend is het sowieso (weer) niet.
Die inertie-uitleg die door de beat wordt gesampled op fumes past trouwens helemaal niet.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Pigs blijft echt een masterlijk nummer over kapitalisme: "...and while I don't really know the working details of your tribes, I know that thats one ugly fucking tie... asshole" .

avatar van Elohim
Omdat zowel Labor Days als de Daylight EP uitverkocht zijn bij ughh zit ik erover te denken deze te gaan bestellen. Nu eerst even gepindakaast om tot een besluit te komen.