Main Source - Breaking Atoms (1991)

Label: Wild Pitch

1. Snake Eyes (3:30)
  2. Just Hangin Out (4:10)
  3. Looking at the Front Door (4:10)
  4. Large Professor (3:08)
  5. Just a Friendly Game of Baseball (3:22)
  6. Scratch & Kut (2:57)
  7. Peace Is Not the Word to Play (3:07)
  8. Vamos a Rapiar (3:59)
  9. He Got So Much Soul (He Don't Need No Music) (3:34)
  10. Live at the Barbeque (4:35)

met Nas, Fatal en Akinyele

11. Watch Roger Do His Thing (4:22)
  12. Just a Friendly Game of Baseball [Remix] (5:20)
  13. Fakin' the Funk * (3:41)
  14. Bonafied Funk * (4:46)

met Brand New Heavies

15. Atom * (2:58)
  16. Think * (3:35)
  17. Looking at the Front Door (Uncut) * (3:32)
  18. Time * (3:59)
avatar van Outblasty
Zozo, het werkt echt goed om jou een beetje te volgen P Jay. Heb behoorlijk wat nieuwe (oude) ontdekkingen gedaan dankzij jou positieve comments bij bepaalde albums.

Waaronder deze dus, echt een super lekker album.

Moet het nog een paar keer vaker luisteren om een cijfer te geven, maar ik heb zo'n gevoel dat er wel een 4,5* uit komt rollen.

avatar van Outblasty
4,5* en een plekje in mn top 10.

Het album was in het begin wel ff wennen, maar vind het nu echt super lekker klinken.

Favoriete nummers zijn Vamos a rapiar, live at the BBQ en Large professor.

avatar van Statiegeld
Sterkste aan dit album is gewoon dat alle nummers chill zijn en allemaal een beetje hetzelfde sfeertje uitademen.

Statiegeld schreef:
Daar ben ik het inderdaad mee eens, maar ik vind dat sfeertje dan wel zo geweldig dat dit een van mijn favoriete albums is.

Poppekontje
Geweldig debuut van Nas en Akinyele. Heerlijke oldskool-vibe straalt deze plaat uit.

avatar van MJ_DA_MAN
Ligt het aan mij, of hoor ik van de Main source-leden alleen Large Pro rappen?

avatar van P Jay
MJ_DA_MAN schreef:
Ligt het aan mij, of hoor ik van de Main source-leden alleen Large Pro rappen?

K-Cut & Sir Scratch zjn beide DJ's. En inderdaad enkel Large Pro rapt.

avatar van MJ_DA_MAN
Het bekende verhaal; pure old skool (logisch in die tijd) vol met sampletjes en teksten over o.a. neppe rappers, geweld en de politie. Het is zeker wel aardig bij vlagen, maar ik vind het soms wat te saai. Ondanks dat toch een 3,5*. Live At The Barbeque is natuurlijk een classic met het debuut van Nas dus. Mijn (digitale) versie bevat ook nog de bonusnummers, maar die tel ik niet mee in mijn beoordeling.

avatar van Outblasty
Hij haalt mijn top10 net niet meer maar ik blijf erbij dat dit gewoon een super lekker album is.

Geen enkele track vind ik echt een uitschieter, ze zijn allemaal wel ongeveer van het zelfde niveau.

De beste tracks zijn voor mij toch Vamos a rapiar, Live at the BBQ en watch roger do his thing.

avatar van Outblasty
Wat is Watch roger do his thing toch een geniaal nummer, imo het sterkste nummer. Echt een heerlijke beat met Large pro in topvorm imo.

|Joël|
^ Ja vooral dat onderste artikel, mooi en enorm leerzaam! Wat moet daar een research aan vooraf zijn gegaan. Ik krijg spontaan zin in dit album.

|Joël| schreef:
Precies wat ik ook had, even voor de duidelijkheid. Dit artikel is geschreven door P Jay , wist ik zelf ook niet toen ik het las maar hij verdient de eer wel.

avatar van R-onniej
lekker album

avatar van MAS
MAS
Deze maar een keer goed geluisterd en het klinkt zeker goed. Denk dat ik deze nog best vaak ga luisteren.

prachtige producties, perfect werk vn large pro. vooral met het gegeven waar hij zen samples vandaan moest toveren. de beperkte mogelijkheden en dan toch zoiets klaarspelen. ( De heilige drie-eenheid van de boombap - hiphopleeft.nl ) elke track is een genot! ben daarom ook zeer tevreden dat ik deze orgineel op lp in me kast heb staan

avatar van Shelter
Dit is gewoon zo vet he...ik houd het kort 4,5*

avatar van josbosvos
Outblasty schreef:

Ben ik het 100% mee eens .

avatar van principal2000
Heb deze EINDELIJK ook op de kop kunnen tikken. Kende het album van vroeger, maar heb nooit het orgineel in bezit gehad (wel bandje!). In mijn ogen is dit een echte klassieker. Wild Pitch had toen echt een neusje voor goede hiphop. Large Pro bewees hier al erg goede productie-skills te bezitten en het heeft lang geduurd voordat we nog een album van deze man konden kopen. Gelukkig heb ik de single van Mad Scientist nog in mijn bezit. Toch ook een erg lekker nummer. Dit album blinkt uit in simpele, lekkere, funky, jazzy hiphop met intelligente lyrics.

avatar van Outblasty
Ik ken dit album nu ongeveer anderhalf jaar en ik vind het eigenlijk alleen maar beter worden naarmate ik hem meer heb beluisterd. De beats zitten gewoon zo geniaal in elkaar. De samples komen gewoon op zo'n vette manier terug in de nummers, kan geen enkel ander album waar dit op deze manier gebeurt al kan ik nou niet echt uitleggen wat ik nou bedoel.

En large pro kan ook zeker goed rappen, weliswaar is zijn flow niet heel geniaal en zijn zijn teksten ook niet heel erg speciaal maar in combinatie met deze beats en zijn vette stem gaat het gewoon perfect samen.

Nog steeds 5* en nog steeds die plek in mn top10.

CdP
weet iemand misschien waar ik dit album in amsterdam kan kopen?

avatar van Outblasty
Bij de Fame of bij Concerto lijkt me dat je de grootste kans hebt.

avatar van MAS
MAS
Of je besteld hem bij nlstore.nl dan hoef je de deur niet uit.

CdP schreef:
weet iemand misschien waar ik dit album in amsterdam kan kopen?

Ik heb hem afgelopen vrijdag bij de Fame gekocht. Daar hebben ze veel hiphop albums die de moeite waard zijn.

avatar van Shelter
Ik weet niet of Boudisque nog bestaat, daar hebben ze ook een leuk aanbod.

avatar van Osiris Apis
Boudisque in Adam bestaat niet meer. Ik zou ook Fame of Concerto proberen.

avatar van RebelINS
Ik heb deze plaat nu al een poosje in bezit, maar luister hem pas de laatste weken een stuk vaker.
Wat me opvalt aan dit album is uiteraard de feilloze productie. Zo heerlijk relaxed op Just Hangin' Out en zo heerlijk krachtig op Snake Eyes en Live at the BBQ.

Het enige wat ik op dit moment jammer vind, is dat Large Professor niet zo'n super mc is. Hij is wel goed maar niet perfect zeg maar. Gelukkig staat het debuut van Nas hierop, dus opzich is het niet heel erg.

Op dit moment 4* met de kans op stijgen.

Rene1979
Live @ the BBQ is natuurlijk een ol'skool classic!

Aan het begin moest ik erg wennen aan dit album, ik ben enkel uitgegaan op goede berichten van andere mensen op dit forum die dit een geweldig album vonden.
Ik ben er daarom goed voor gaan zitten en heb dit album rustig geluisterd, bij de 2e track was ik al meteen verkocht wat een geweldig nummer is Just Hangin Out.
Hierna bleef het album op een constant niveau en staken tracks als Watch Roger Do His Thing,Live At The Barbeque(meesterlijk debuut van Nas) en Looking At The Front Door er in mijn mening echt bovenuit.
Large Pro is echt een top MC die op een heerlijke manier op de beat komt.
ik heb het nu op een 4.5 staan maar in de toekomst zal dit best nog wel eens kunnen gaan groeien naar een 5.0

Wat ik al had verwacht is dan ook uiteindelijk gebeurt wat een top album is dit!
Geweldige producties en een heerlijk rappende Large Professor, dit album staat vanaf vandaag zeker in mijn top 10 van hiphop albums aller tijden, waar hij concurrentie mag aangaan met Enta Da Stage van Black Moon en Mecca and the Soul Brother van Pete Rock & CL Smooth.
Dit is voor iedere hiphop liefhebber echt een aanrader!
een dikke 5.0