Mos Def - Black on Both Sides (1999)

Label: Rawkus

1. Fear Not of Man (4:28)
  2. Hip Hop (3:16)
  3. Love (4:23)
  4. Ms. Fat Booty (3:43)
  5. Speed Law (4:16)
  6. Do It Now (3:49)

met Busta Rhymes

7. Got (3:27)
  8. Umi Says (5:10)
  9. New World Water (3:11)
  10. Rock N Roll (5:02)

met Q-Tip

16. Mathematics (4:06)
  17. May-December (3:29)
Pauper
Ik vind Do It Now toch ook wel weer een hele aparte track, vette chaotische beat met callabo Busta. Natuurlijk niet echt het nummer met een boodschap maar zeker wel een blijvertje

avatar van Steez
Ms Fat Booty en Umi Says zijn inderdaad extreem relaxte nummers. Goed album, lekkere flow, duidelijke delivery... Gewoon goed. 4

Erg fijn en fris hiphopalbum.

avatar van Niek
Compleet album. Mist alleen absolute toppers die altijd bij blijven. Maar het aanbod van goede tracks is erg groot. Mos Def is natuurlijk geen uitzonderlijk rapper, maar hij heeft wel zijn eigen stijl en doet zijn eigen ding en dat maakt hem bijzonder. Ik ben het album nog lang niet zat...4*

avatar van BoordAppel
Niek schreef:
Mos Def is natuurlijk geen uitzonderlijk rapper,

Hoezo natuurlijk?

avatar van Niek
BoordAppel schreef:

Hoezo natuurlijk?

Heeft hij iets wat andere niet hebben. Hij is toch een vrij normale rapper. Hij heeft een relaxe stem en rapt verder goed maar meer ook niet.

avatar van Kos
Kos
Toch wel erg goede rapper hoor.

Leuke rapper, echt een leuke rapper, 4.5 is et cker waard!

ik vind hem ook echt wel goed. diepere teksten als Common en geen neiging om troep te maken, hij blijft bij zn eigen stijl. Umi says, Mr Nigga, Habitat, Ms Fat Booty en oh may december is zoooo heerlijk!! 4,5*

Sounds schreef:
geen neiging om troep te maken

Uhum...

eazyfan
Stijgt momenteel naar 3,5*, zijn stem vind ik erg leuk. Teksten en onderwerpen zitten ook erg goed en productie is goed, kan miss nog 4* worden. (Maar die kans is klein). Maar 2 tracks die ik echt "skip", dat zijn Climb en May December. Maarja daar word alleen gezongen en die andere alleen instrumental, dus daar zit de reden.

Gewoon de beste Intro die je maar in de rap wereld kan hebben! Hij blaaste de Hip Hop Scene al met zijn collabo Black Star, maar dit laat zien dat hij het ook alleen kan!

avatar van seanpuffy
hehe grappige stem wel hier merk je het ni zoveel in maar in zijn films wel:d maar vind hem wel nog een goede acteur heb me net dit album afgehaald is zien of ik hem ook een goede rapper vind

avatar van seanpuffy
ik weet wel dat het nu misschien vrij snel is dat ik mijn stem heb gebracht ik heb het album net helemaal beluisterd. maar ik heb al direct gehoord dat het niet echt mijn ding is. ik vind wel dat hij een goeie stem heeft maar dat is alles. vind het eigenlijk wel spijtig want ik vind hem eigenlijk wel een coole kerel. ik heb lang getwijfeld tussen drie en 2.5 en het is uiteindelijk toch nog 2.5 geworden maar dat is mijn eerste indruk over dit album.
maar ik ga dit album niet direct weer beluisteren dus die 2.5 zal nog even blijven staan maar hopelijk als ik hem de volgende keer luister dat hij dan toch net boven het gemiddelde krijgt van mij.

avatar van MJ_DA_MAN
Gezien jouw top 10 lijkt me dit ook niet echt de meest geschikte hiphop voor jou...

MJ_DA_MAN schreef:

daar ben ik met je eens.

verhoogd naar 3.0

avatar van Dielie
nu ben ik zo verslaafd geraakt aan deze plaat dak ze maar de volle vijf geef, fantastisch album

avatar van Kos
Kos

FuckFace
Prachtig!

avatar van Steez
Splinta schreef:
Gewoon de beste Intro die je maar in de rap wereld kan hebben!
[..]

Oneens (Alhoewel hij wel een punt heeft natuurlijk). Vind de intro van bijvoorbeeld Q-Tip op the Low end Theory veel sterker.
Verder superplaat, maar dat had ik al gezegd

eazyfan
Umi Says is gewoon een prachtige track, alhoewel er ook meer gezongen word dan gerapt blijft het een uiterst vette track.

eazyfan
Ik ben mijn ochtend met deze Cd begonnen en echt geweldig, ik ga dit album verhogen naar 4,5*. Mos Def heeft gewoon een ongelooflijk vet klinkende stem en flow, zijn teksten zijn gewoon erg goed en hebben een geweldige inhoud, de producties op dit album zijn gewoon keer op keer geweldig en passen erg erg goed bij hem. Umi Says blijft gewoon een ongelooflijk goede track om keer op keer gewoon van te genieten, HipHop, Ms. Fat Booty, Know That en Mathematics zijn ook uiterst sterk.

genieten geblazen!

avatar van deagleking
Ms. Fat Booty

avatar van waxs
Geweldig album, prachtige producties en goede teksten, 4*

avatar van MJ_DA_MAN
Even voor de duidelijkheid: waxs is dezelfde user als Pauper. Waarom ie een nieuwe heeft aangemaakt had waarschijnlijk te maken met de nickname van zijn vorige account .

Maar back to the album. Ik moet hem nog steeds checken. Eigenlijk schandalig dat ik het nog steeds niet heb gedaan. Mathematics Is iig een erg goede track .

avatar van FunkyMonk
eazyfan schreef:

Idd, zwaar genieten.

MJ_DA_MAN schreef:
Even voor de duidelijkheid: waxs is dezelfde user als Pauper.

avatar van waxs
Vocht al maanden een naamsweiziging aan, advocaat in de hand genomen, MuMe voor de rechtbank gesleept maar zonder enig resultaat. Mijn enigste uitweg was het aanmaken van een nieuwe account.

avatar van herbertwest
Steez schreef:

Verder superplaat, maar dat had ik al gezegd

En wat te denken van Bring Da Ruckus van Enter The Wu of The Start of Your Ending van The Infamous. Die zetten meteen de sfeer voor de rest van het album neer en wat voor sfeer...