Bert Wasbeer schreef:
Maar gezien de hoge cijfers hier zal ik het nog eens luisteren. Bedacht imago of niet, kwalitatief goede rock is er veel te weinig de laatste jaren, dus ik laat me graag overtuigen.
Helemaal eens met wat je zegt. Ik was bij de family show in de middag (de generale repetitie) en zelfs de 'spontane gesprekjes' tijdens het uitdelen van de punten, want ook dat werd fictief gedaan, liet zien dat alles ingestudeerd is. Wat zo'n spokesman in de middag zei, was tijdens de finale exact zo.
Maar laten we heel eerlijk zijn: bij de zogenaamd alternatievere muziek is het eigenlijk niet anders. Laten we lekker de emo uithangen, de gekwetste artiest enzovoort. Het is en blijft immers allemaal show. Er zijn zat artiesten die huilie doen over de showbiz en hoe kut het is, maar dan toch gewoon weer een album uitbrengen en de rockster uithangen op het podium. Je kan je ook terugtrekken en niks meer uitbrengen en op je zolderkamer je ziel en zaligheid eruit gooien denk ik dan. Gelukkig voor ons muziekliefhebbers gebeurt dat meestal niet
Natuurlijk is Måneskin een hoop bedachte show en stelt het muzikaal helemaal niet zo heel veel voor (zie mijn bericht van toen het Songfestival nog moest plaatsvinden). Vind ik dat erg? Nee. Soms is het gewoon lekker om iets te horen wat makkelijk klinkt en de hype die er nu is met gillende meisjes voor een tv-studio is vermakelijk om te zien en ik gun ze hun moment wel.
Dat ze op een Songfestival gelijk een beetje voor reuring zorgen is ook leuk, want geloof me: veel van die typische Songfestival fans vonden dit helemaal niks. Die gaan meer voor de plastic deuntjes uit de Zweedse fabrieken.
Kwalitatief goede rock zou ik dit niet eens durven noemen, buiten dat ik het stemgeluid van de zanger wel erg fijn vind, maar dat is wat anders. Ach een beetje rock-opwinding onder jongeren in het huidige Tik Tok klimaat is niet verkeerd. Mijn nichtje van 15 is inmiddels helemaal overgestapt van Nick en Simon naar bandjes als deze. Oom knikt dan tevreden en gaat vast mee naar een concert als dat gaat lukken
Kan me niet echt voorstellen dat je hier overtuigd gaat worden eerlijk gezegd