Alcest - Souvenirs d'un Autre Monde (2007)

Frankrijk
Metal / Rock
Label: Prophecy

1. Printemps Emeraude (7:19)
  2. Souvenirs d'un Autre Monde (6:08)
  3. Les Iris (7:41)
  4. Ciel Errant (7:12)
  5. Sur L'autre Rive Je T'attendrai (6:50)
  6. Tir Nan Og (6:10)
ThirdEyedCitizen schreef:
Dat dit zoveel naar de shoegaze kant word getrokken snap ik nog steeds niet. Als je een beetje bekend ben in de (post-black) Metal wereld, ontdek je toch echt dat het meer Metal is met rustige vocalen. In die vocalen zal het shoegaze element dan ook wel liggen, want instrumentaal zie ik dat niet zo. In dat opzicht zou het dus juist WEL origineel zijn, Metal vermengd met Shoegaze vocalen. Toch niet iets wat je dagelijks hoort. Leuk dat je het mooi vind Orbit. Voor mij word het alsmaar beter.

Ps: Met toevoegingen zijn ze hier altijd zo streng, maar waarom staan er hier dan geen tijdsaanduidingen bij?

Sommige users mogen iets meer hé

Oh werkt dat zo! Ik zal het onthouden.

avatar van venommyotis
Is deze cd al ergens te verkrijgen?

Sowieso op webwinkels wel. Cdzaken weet ik niet. Misschien een gespecialiseeerde als Plato of De Waaghals achtige winkels

avatar van orbit
ThirdEyedCitizen schreef:

Zo verschrikkelijk metal vind ik dit niet klinken hoor.. noch qua klank als tempo, dit heeft toch veel meer weg van Ride oid. Je moet ook niet denken dat Shoegaze alleen maar rustige tripmuziek is ofzo, veel bands in dat genre maken een behoorlijke bak herrie (luister maar eens naar swervedriver bijvoorbeeld).

avatar van the viking
Het niveau van Ride halen ze niet mijn inziens,maar dat is persoonlijk hoor.Het album is overigens wel zeer de moeite waard,de link met metal ontgaat mij echter volkomen.

orbit schreef:

Ja, maar die herrie-shoegaze is niet zo m'n ding, waarom dit voor mij erg nieuw was: dit vond ik wel érg goed.

Tsjah ik snap wel waarom mensen dit niet met Metal associeren. Maar zoals eerder gezegd, de dubbele basdrum en ook het gitaargeluid is best Metal. Voor vergelijkingen check Agalloch maar es. Ik heb een halve dag vol shoegaze gehad en kon echt weinig gelijkenis ontdekken, zelfs niet met Swervedriver eigenlijk.

Afijn deze cd word steeds beter, en ik hoop hem morgen in de bus te hebben. Uiterlijk overmorgen

rico-bballer
Ken de cd niet maar een prachtige cover.

avatar van Qwallath
Wat een hype rond dit album, zeg! Je ziet hem overal opduiken. Maar, enfin, zeker deels verdiend zou ik zeggen.

Ik vind deze plaat niet super-origineel, ik hoor hier toch erg veel terug van wat er over de jaren is geproduceerd aan melancholische, dromerige metal - denk Empyrium, Agalloch, Forgotten Tomb, enz.
Desalniettemin klinkt het erg OK, met de juiste riffs en loopjes die bij dergelijke muziek horen. Ook de zang is plezant.

"Not all it's cracked up to be", misschien, maar wel een lekkere dromerige plaat. 3,5 tot nu toe. Misschien groeit-ie nog wel en dan koop ik 'm

Qwallath schreef:
Wat een hype rond dit album, zeg! Je ziet hem overal opduiken.

Hoezo?

avatar van NovaStar
Weet iemand waar ik dit album eens kan luisteren? Of in ieder geval enkele nummers van het album?
Van die hype heb ik in elk geval nog helemaal niets gemerkt....

Kijk es op pagina 1 zou ik zeggen, mocht je het al niet gevonden hebben.

avatar van Dark Yoghurt
Best een mooie plaat, maar de eerste 5 nummers lijken wel erg op elkaar, een klont distortion in een bepaalde melodie en dan een stukje tokkelen. En omdat het Frans is lijkt het ook erg op elkaar Het laatste nummer zorgt voor afwisseling en vind ik ook 1 van de mooiere nummers eigenlijk.

Tot nu toe 3*

lessien
Hype rond dit album?? Misschien daarom dat ik hem nergens vind.

avatar van Qwallath
Een hype in de metalwereld dan...

En hij stond hier nota bene een week op de voorpagina.

Hij zal trouwens makkelijk te krijgen zijn bij de *betere* platenzaak, want Prophecy is niet echt een obscuur label.

Qwallath schreef:
Een hype in de metalwereld dan...

En hij stond hier nota bene een week op de voorpagina.

Welja, ik begin eigenlijk in te zien dat het een hype is. Ik ben nu al op elk forum waar ik zit op Alcest gestuit (en neen, ik was niet (altijd) de aanstoker ).

Volkomen terecht me dunkt.

Jepz. Last.Fm shoutbox staat ook helemaal vol bij die artiest. Ook een paar mensen die het een stap terug vinden tegenover Le Secret trouwens. Mja dat hou je altijd. Naar mijn mening is die plaat toch niet zo bijzonder.

ThirdEyedCitizen schreef:

Erg verschillend van dit. Maar dichter bij deze dan Tristesse Hivernale.

Beide vind ik véél minder dan deze (ik heb ze denk ik respectievelijk 2,5 en 1 ster gegeven...)

avatar van NovaStar
ThirdEyedCitizen schreef:
Kijk es op pagina 1 zou ik zeggen, mocht je het al niet gevonden hebben.

Oh.. sorry

Sammael
Mooie dromerige muziek die inderdaad verwantschap heeft met zowel shoegaze als metal,en mij zelfs een beetje aan Sigur Ros doet denken. Nog wat vaker luisteren, maar ik denk dat dit een 4* wordt en misschien zelfs hoger.

Sammael
Uiteindelijk is mijn score zelfs 4,5* geworden Ik kan hier maar geen genoeg van krijgen. Briljante wegdroomplaat met een nostalgische sfeer, die toch juist weer hoopvol overkomt. Ik ga dit nog heel veel draaien de komende maanden.

Lijkt me een goed plan. Bij mij zal het er echter om hangen of ie in mn top blijft. Dr zijn meerdere goeie platen die ik er in moet zetten, toch heb ik maar 10 plaatsen.

Sammael
Dat probleem ken ik Voor mij heeft deze plaat heeft wel de potentie om in mijn top 10 te komen, maar ik wil nog even de houdbaarheid testen. Als hij me over een paar maanden nog weet te boeien, denk ik dat hij er wel in komt. Maar een hoge plaats in mijn jaarlijst krijgt hij zeker.

Sammael schreef:

De nummer één is alvast goedgekozen!

Gisteren deze nog eens opgezet, nog steeds top 10 materiaal .

Tsjah met een nieuwe Animal Collective en een nieuwe Riverside die nog uit moet komen, kan ik niet zeggen dat ie op 1 komt in een eventueel jaarlijstje. Hij blijft zeker wel op die 5* maar daar is voorlopig alles mee gezegd.

avatar van Gajarigon
Is 'ie nu weer al gedaan? Nog maar eens opzetten dan!
Momenteel gaat mijn voorkeur trouwens uit naar Ciel Errant. Wat klinken de cymbalen daar mooi. Net als bij bijvoorbeeld Explosions in the Sky dragen die formidabel bij aan de geluidsmuur.

Mja, dr is gewoon heel veel goeie muziek. Die 5* blijft ie zeker houden, maaar t kan toch niet op tegen een Pornography die ook in mn top moet. Je kan het niet vergelijken natuurlijk, maar die plaat vind ik dan toch wel een stukje beter.

Sammael
Bij mij begint deze juist sterk te dringen om in de top 10 komen Het is dat ik voor mezelf de regel heb ingevoerd dat ik een plaat zo'n 2 tot 3 maanden wil kennen voordat hij de top in komt, maar hij heeft in ieder geval grote kans om er in te komen.

Damn echt een schitterend album hier wordt ik echt gelukkig van zoooo mooi ! Voor mij het mooiste van 2007 tot nu toe!