Propellerheads - Decksandrumsandrockandroll (1998)

Electronic
Label: [PIAS]

1. Take California (7:25)
  2. Echo and Bounce (5:28)
  3. Velvet Pants (5:49)
  4. Better? (2:05)
  5. Oh Yeah? (4:30)
  6. History Repeating (4:04)

met Shirley Bassey

7. Winning Style (6:00)
  8. Bang On! (5:47)
  9. A Number of Microphones (0:47)
  10. On Her Majesty's Secret Service (9:21)
  11. Bigger? (2:22)
  12. Cominagetcha (7:04)
  13. Spybreak! (4:00)
  14. You Want It Back * (5:59)

met Jungle Brothers

15. 360 (Oh Yeah?) * (4:27)

met De La Soul

neo
Spybreak!

Die is van de Matrix soundtrack toch?

neo

Shit, ben ik nou serieus die smiley vergeten?

Een aantal lekkere nummers, maar over het geheel vind ik deze plaat nogal langdradig eigenlijk.

vette sound, vooral het nummer Oh Yeah is vet, en natuurlijk spybreak! enzo

film-muziek

Huh? Wat?

History Repeating met Shirley Bassey blijf ik klasse vinden.

Een lekkere plaat met inderdaad een paar iets mindere tracks er op.

Vind ze allemaal geniaal. History Repeating draai ik juist het minst.

Er zijn trouwens verschillende versies, met andere tracklists.

avatar van Tha T-BoNe
Toch wel het beste album wat ik zo ongeveer in m'n bezit heb. Strakke beats, goeie samples, goeie samenstelling van de nummers.

Gewoon die heerlijke Propellerheads-sound!

Ik kan geen genoeg krijgen van deze cd!!!

dat skateboard bij oh yeah is irritant:P

Joy
bang on!!

erg lekker

rest van de plaat eigenlijk wel goed, maar meeste nummers hadden veel korter gemogen om echt te blijven boeien

creatief werkje dat wel

de beat schijnt zo goed te klinken omdat het niet uit een kastje komt, maar echt gedrumd is op nun drumstelleke

rodneyVL
On her majesty's secret service...zoooo vet? Hoe vet? Zoooo vet!

avatar van UmmaGumma 44
Ik heb dit album in bezit... ooit eens gekregen. Ondanks goede bedoelingen, vind ik het een *U*-album.... kan me totaal niet boeien op History Repeating na dan, maar goed, het is natuurlijk wel goedkoop scoren met een artiest als Shirley Bassey als "loopje".

avatar van orbit
On Her Majesty's Secret Service is inderdaad een zeer cool bondthema, wat ze prima bewerkt hebben!

Lekkere loops, fijne riffs, strakke beats en goed opgenomen, maar jongens wat wordt het allemaal uitgemolken. Alsof ze halverwege dachten: oh shit, we moeten nog 2 minuten! Ik hoor geen ontwikkeling in de nummers. History repeating doet het altijd goed " om de voetjes van de vloer te krijgen". Ja, nou! Oh jee, nou. Krijg al zin om naar de Mick~Mack te gaan.

Sorry, word melig. Komt door die muziek.

Erg wisselvallige plaat. Staan natuurlijk een paar juweeltjes (on her majesty's secret service, history repeating) op, maar als plaat in zijn geheel niet overtuigend.

avatar van Giga_byte
Deze plaat geef ik een 5 !
Geweldig album ! Jammer dat ze zo weinig muziek hebben gemaakt. (Altans zo iets hoorde ik)

avatar van ravenstein
Met de 2 machtige tracks On Her Majesty's Secret Service & Spybreak en het lekkere History Repeating hadden ze een knaller van een maxi-cd kunnen afleveren!!

avatar van jellorum
nja vroeger vond ik dit opwindend maar naarmate je meer muziek leert kennen moet je toch wel zeggen dat dit redelijk vlak is allemaal, een paar goeie tracks en de rest is opvulsel....

E-J
topper, een van de beste big-beat albums naar mijn bescheiden mening. vooral OHMSS is zooooooooooooo lekker.

E-J

avatar van IntoMusic
jellorum schreef:

Je bedoeld..."naarmate je ouder wordt en dit soort muziek herrie gaat vinden..."
Ik ben een echte muziekliefhebber met vele, vele stijlen, maar dit album gaat nooit vervelen. Vooral niet in de auto na een stressige dag .
De beats, tempo en wisselende sferen geeft je weer boost voor een week

avatar van YoG
YoG
Een paar goed te genieten nummers.. beetje langdradig af en toe

Waar zijn ze trouwens gebleven ?

Ze hebben nog een remix gedaan op Tektonics

JolkiPalki
Deze plaat had ik ooit gekregen toen het net uit was gekomen maar vond er toen helemaal niets aan. Heb geen idee hoe het ook al weer klinkt dus misschien zet ik het binnenkort weer eens een keertje op.

Dj2Jelle
Ik vind Bigger? en Cominagetcha wel grappige nummers (vooral dat intro). Maar het hele album bij elkaar is verschrikkelijk saai en langdradig (vind ik)

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
De Oh Yeah? van de Amerikaanse versie, genaamd 360° (Oh Yeah) met added vocals van De La Soul is echt te heerlijk laid back...
Verder ben ik persoonlijk voornamelijk gecharmeerd van Cominagetcha en Bang On!

Kosinski
Kan hier na 10 jaar niet meer naar luisteren.
Destijds misschien hip, nu niet meer.
Hij gaat in de verkoopbak.

avatar van Shelter
Aardig wat leuke nummers, 1 heel vet nummer (History Repeating) en wat fillers. Waar het nergens echt slecht wordt is het ook niet heel goed te noemen. Maar voor mij zeker wel voldoende. 3*

Joy
strak plaatje, maar veel nummers zijn wat eentoning en de lange duur veranderd daar weinig aan, integendeel zelfs

desalnietemin een aantal reetestrakke nummers

over de gehele lijn had het best wat compacter gemogen maar ut blijft een lekker plaatje, idd, niet slecht, niet uitmuntend, maar wel een behoorlijk niveau