Common - Finding Forever (2007)

Label: GOOD

1. Intro (1:17)
  2. Start the Show (3:14)

met Kanye West

3. The People (3:24)

met Dwele

4. Drivin' Me Wild (3:42)

met Lily Allen

8. U, Black Maybe (5:02)

met Bilal

9. So Far to Go (4:27)

met D'Angelo

10. Break My Heart (3:39)
  11. Misunderstood (4:46)
  12. Forever Begins (7:36)
  13. Play Your Cards Right * (3:07)

met Bilal

Ali Chemicali schreef:
Het artwork op de cover is echt "ziek" mooi

Echt lelijk.

rico-bballer
Zonder zijn hoofd was dit een prachtige cover.

raffael77
Bijna alle producties zijn van Kanye. Jammer maarja niets aan te doen.
Redelijk album. Het is een leuk album maar net niet helemaal.
Moet je je ziel maar niet verkopen aan een MTV Award he Common.

avatar van FunkyMonk
Net beluisterd. Klinkt niet slecht; maar (zoals gezegd) vooral kort en So far to go en Play Your Cards right kenden we idd al...
Een paar benoemenswaardige pareltjes wel: Misunderstood: voor mij momenteel al de uitspringer; gwn genieten! Ook Drivin' me Wild, The People, en Break my Heart vind ik top.
Toch niet dezelfde impact op mij als Be. Misschien komtdat wel omdat ik vind dat deze niet zo goed op gang komt (de intro + 2e nummer vind ik niet zo geweldig).
Zeker wel 3,5* waard!

rico-bballer
De eerste haatstem is binnen.

raffael77
De enige rappers die mij kan boeien in korte tracks is MF Doom, Talib en Producties J Dilla en Madlib. Niet slecht bedoeld voor de rest maar zij kunnen het gewoon goed.

Mijn stem is 2,5

rico-bballer schreef:
De eerste haatstem is binnen.

Het probleem is niet dat er een 1 wordt gestemt, alleen er staat NOOIT uitleg bij. Dat is frustrerend.

|Joël|
Ja is inderdaad heel stom, ik heb een Fabolous album 1,0 gestemt maar staat wel hele lange uitleg van me bij waarom ik het geen goed album vind. Ik vind eigenlijk dat je dat altijd moet doen als je heel laag stemt.

avatar van waxs
Maar wel weer typsich dat het zo'n "persoon" is met U2, Coldplay en R.E.M. in ze Top 10

Social_Mask
U2 en Coldplay zijn DOPE!

ik meen het

avatar van waxs
Jah, dat vind ik ook, maar vaak staan mensen die Hip-Hop luisteren ook meer open voor andere genre's. Mensen die zich meer op "die soort" (Coldplay en U2) muziek hebben gericht hebben niks met veel andere muziek, zoals Hip-Hop.

rico-bballer
Inderdaad mensen die hiphop luisteren hebben vaak een bredere smaak en je ziet ze ook minder haatstemmen uitdelen. En omdat die geen uitleg gaf en zijn top 10 er zo uitzag noemde ik het een haatstem.

Social_Mask
Elke keer als er een haat stem komt, gaan wij lekker samen gezellig zitten zeuren en zeggen dat het irritant is etc. Dat begrijp ik maar al te goed, soms laat ik mezelf ook gaan. Maar veel zin heeft het niet, of wel?

avatar van MJ_DA_MAN
Volgens mij is het niet eens een haatstem. De man had anders wel een 0,5 gestemt, plus dat cijfer ook aan een hoop andere rap-albums gegeven. Misschien is hij bij het album terechtgekomen omdat hij op de index-pagina staat en een (naar mijn mening) mooie hoes heeft en ook nog redelijk hoog in de rotatielijst staat. Dat is wat ik denk.

avatar van FunkyMonk
Southside vind ik écht slecht. Kandie track écht niet diggen. Voor mij de anti-climax hier.

avatar van Niek
Toch een flinke tegenvaller dit album. Vooral nadat hij met zo'n hoog gemiddelde startte had ik hoge verwachtingen. Maar weinig nieuws onder de zon, terwijl Common toch vaak vernieuwend is. 7 keer wordt er ook gefeaterd. Ook niet echt typisch Common. Daarbij is er geen uitschieter. Niets is slecht, maar niets ook echt heel goed. 3,5*.

IIB
Ik ben nieuw hier bij MuMe en wat me opvalt is dat jullie wel heel kritisch zijn
Toch een sterk album weer van common. De productie vind ik anders ook weer top.

avatar van Niek
IIB schreef:
Tsja, ik vind sommige albums zo goed, dat ze er flink bovenuit moeten steken. Dat lukt niet als je scheutig bent met sterren.

Heb even een vraag. Dat nummer So Far To Go (oke, het is een oud nummer, maar wel een andere versie), is die voor dit album wel opnieuw opgenomen?

7 features :S waarvan er 5 gewoon refreintjes zijn, dat noem ik niet echt features. Be: 6 features. Electric Circus: 12 features. Like Water For Chocolate: 7 features. Dus niet echt typisch Common... tja ik weet het niet

Ik vind het wederom weer een heel erg lekker en goed album. Common rapt erg natuurlijk en weet me met elk nummer te boeien. De productie vind ik zeer goed in elkaar zitten, geen een skipmoment. Gewoon weer dik 4,5*

avatar van hiphopmaster
Altijd heerlijk om naar Common te luisteren. Zelfs op Southside spit hij als vanouds. Echt jammer van dat geschreeuw tijdens dat refrein, dat verziekt echt het hele nummer, want zonder dat refrein zou het nog wel een aardig nummer zijn ook. Ook vind ik het hier en daar iets te zoetsappig worden (Break My Heart). Overige producties zijn dik in orde, met als uitschieter natuurlijk The Game. Ik hou het voor nu op 3,5*.

Berichten verplaatst naar Common

avatar van o zo duits
Ondanks de spuuglelijke hoes wel een zeer sterk album en productioneel een stuk spannender als het ernstig overschatte 'Be" (in mijn opinie een album wat productioneel gezien, enkel uitschieters daargelaten, uitermate snel verveeld).

Jammer idd dat Kanye eigenhandig Southside verpest met dat gekrijs (als je dat zelf later terughoort als producer dan hoor je toch ook dat het niet om aan te horen is??!!) Verder levert hij overigens uitstekend werk, ik ben nu ook wel weer benieuwd naar zijn nieuwe album want zijn vorige (The Late Registration) vond ik net als "Be" ook niet veel soeps.

Voorlopig 4*

avatar van Timo710
Ik vind Black Maybe echt mooi ! _0_ ik ga hier denk ik een 4 aan geven. Want het is toch een van de beste, zo niet dé beste hiphop plaat van het jaar.

Timo710 schreef:
...Want het is toch een van de beste, zo niet dé beste hiphop plaat van het jaar.

Het is al eerder gezegd, het jaar is nog (lang) niet voorbij.

avatar van J.M.
1x geluisterd tot nu toe, en vind het wel redelijke plaat, niet beter dan Be, maar wel goed.
Southside is egt jammer dat Kanye het daar verpest in dat refrein, echt te irritant, maar de verses van Kanye vind ik op dat nummer wel goed. Alleen ik had na één luisterbeurt een beetje het gevoel dat het een beetje een onsamenhangend geheel was. Vooral door veel van die refreintjes. Maar dit wordt wel een dikke voldoende.

Timo710 schreef:
zo niet dé beste hiphop plaat van het jaar.

Brother Ali - The Undispute Truth

Ikzelf vind dit album verre van slecht, maar zoals al vaker gezegd is, is het niet echt samenhangend. Alsnog 4* voor een paar zeer zeer mooie en sterke nummers. Zulke sterke nrs miste ík toch bij Be.

avatar van J.M.
Ik vind dat laatste bonus nummer weer netso overbodig als op dat bonusnummer op Be, ik vind het totaal niet in het geheel passen