Steve Miller Band - Recall the Beginning... A Journey from Eden (1972)

Rock / Blues
Label: Capitol

1. Welcome (1:17)
  2. Enter Maurice (3:54)
  3. High on You Mama (3:40)
  4. Heal Your Heart (3:21)
  5. The Sun Is Going Down (1:39)
  6. Somebody Somewhere Help Me (2:33)
  7. Love's Riddle (3:25)
  8. Fandango (3:59)
  9. Nothing Lasts (4:06)
  10. Journey from Eden (6:40)
avatar van heartofsoul
Volgens amazon.co.uk is de releasedatum nu 29.7.2013. Ik durf er bijna niet meer op te hopen...
Zelfde releasedatum geldt trouwens voor The Joker en Rock Love.

Hou nog even vol!

ik heb The Joker al eerder maar gewoon besteld. Je krijgt dan een prijsgarantie en vervolgens melden ze elke keer keurig als er wordt uitgesteld.

En dan zie ik wel wanneer ik het album krijg.

Ik heb me zitten afvragen, of er wellicht nog iets extra's gebeurd met de drie betreffende albums. Niet om het een of ander, maar extra tracks zou ik wel op prijs stellen.

Vooral omdat Recall the beginning en The Joker sterke albums zijn waarbij enige probeersels en verder onbekend gebleven b-kantjes best interessant kunnen zijn. Rock love is afkomstig van een concert dat waarschijnlijk langer zal hebben geduurd dan 35 minuten. Wie weet, kunnen ze met de originele opnames de cd's wel oprekken tot de lengte van een gewoon concert.....

musician schreef:

Daar moet je dan wel een die-hard fan voor wezen vrees ik. Wat er al live opgenomen is voor Rock Love is later in de studio flink opgepoetst. Rond die tijd maakte hij er regelmatig een puinhoop van met optredens ....... trials and tribulations ( om maar even in zijn taalgebruik te blijven ) zorgden ervoor dat hij vaak straalbezopen op het podium stond.
Pas in de bezetting met Gerald Johnson & Dickie Thompson kreeg hij het lek weer boven ( en van die bezetting hebben we natuurlijk al prima live opnames, toch ?!! )

avatar van musician
Ja, dat is waar. Ik neem aan dat je de King Biscuit Flower Hour serie bedoeld, met prima live opnames uit 1973 en 1976.

Tja, zou er niets leuk zijn te vinden tussen 1970 en 1971 om Rock love op te leuken? Het duurde natuurlijk ook al tot 1972 voordat Recall the Beginning werd uitgebracht.
Als je het zo eens bekijkt, was het live niet altijd zo helemaal geweldig, in de tijd

avatar van Oldfart
Op de site van de band, is zover ik kan ontdekken, alleen sprake van het remasteren van The Joker voor I Tunes

avatar van musician
Edsel heeft bijna alle albums van Steve Miller inmiddels (prachtig) geremasterd, met uitzondering van de albums die we nog noemden.

De remastering van dit drietal is eerder dit jaar door Amazon.co.uk ook aangekondigd. Het loopt alleen wat vertraging op. Ik zou niet weten waarom Edsel alles van Miller mooi zou hebben gemaakt en de laatste paar albums zou laten zitten of waarom Amazon.co.uk

The Joker by Steve Miller Band (2013) - Deluxe Edition

£8.22 Audio CD prime
Available for pre-order. This item will be released on 29 July 2013.

iets zou aanbieden als het niet in de pen zit.
Ik vind het wel typisch dat de Amerikaanse Amazon niets lijkt te verkopen van Edsel, terwijl het de best klinkende albums van Miller tot nu toe heeft opgeleverd. Zoals bijvoorbeeld ook de eerste vijf.

The Joker is nog nooit aangepakt, dus ik kan mij hier ook niet voorstellen dat een geremasterde versie alleen voor I Tunes beschikbaar zou komen.

avatar van Shangri-la
En nu is de releasedatum weer verschoven naar 4 november, het begint zo langzamerhand een klucht te worden.

Wat in het vat zit!

Dit kunnen alleen maar gunstige voortekenen zijn. Er wordt iets groots mee gedaan, muziek van Miller van stoffige planken die nog nooit op cd zijn gezet. Een ooit wel opgenomen album uit 1971 of 1974 maar die nooit is uitgebracht.....

Ja, daar worden leuke dingen bedacht, maar misschien is het nog niet helemaal af!

avatar van heartofsoul
@Musician : mijn eerste reactie was dat je gedachtegang een staaltje van "wishful thinking" was, maar aangezien je bestelling nog niet is geannuleerd, kan ik je toch wel volgen. Feit blijft alleen dat Steve Miller de eigendomsrechten van dit album heeft, of hij moet ze verkocht hebben. Aanvankelijk blokkeerde hij immers de cd-release. Wellicht heeft hij nog steeds het laatste woord, misschien wel met betrekking tot de kwaliteit van de remastering, ik verzin maar wat. Maar wellicht liggen de albums in kwestie met de feestdagen gewoon onder de kerstboom, extended of niet. We wachten gewoon af...

avatar van musician
Ja, ik schreef het al eerder, waarom zou Edsel het gehele oeuvre van Miller (prachtig) mogen digitaliseren en de laatste 3 albums niet meer?

Ik weet niet goed hoe dat zal liggen met de rechten maar het is niet logisch om te veronderstellen dat daar opeens een rem op zit. Zulke commerciële topstukken uit het oeuvre van Miller (behalve dan The Joker enigszins) zijn het nu ook weer niet.

avatar van Droombolus
In mijn optiek is er alleen weinig te remasteren aan dit album ........ op vinyl klinkt het al fantasties en de door mij eigenhandig gedigitaliseerde versie daarvan ( op CDR, voor de luie dagen ) is ook helemaal niks mis mee .............

avatar van musician
Jij hebt me een paar jaar terug nog getipt om in Duitsland een goede versie van Recall the beginning te kopen, wat ook helemaal klopte.

Dus ik heb ook alleen nog maar The Joker als bestelling open staan. Maar ik heb inmiddels wel bijna alle Edsel exemplaren in huis en die zijn ook erg mooi. Heb vanmorgen bijvoorbeeld Book of dreams weer eens helemaal (en hard) afgedraaid. Blijft toch ook prachtig!

avatar van heartofsoul
Volgens Amazon UK verschijnt Recall the Beginning in november op cd... Ook Bol.com biedt hem al aan, zonder datum, maar met prijsopgave. We wachten af.

Amigos de Musica, ik heb recall the beginning op cd. Argentijns maar ok. mooie digipack ook.
Onlangs gevonden op marktplaats voor 12 euro . Site op hoestekst www:lostdiamonds.com levert bij mij niets op. Succes , ik kan eventueel naam van vorige eigenaar laten weten , misschien weet die meer over herkomst.
Robert .

avatar van Shangri-la
Gewoon even geduld hebben, hij komt vanzelf uit no problem.

avatar van heartofsoul
Ik lees zojuist op de site van Amazon.UK dat de rerelease uitkomt op 24 februari 2014. Prijs:
GBP 8,51. Inclusief (gratis) MP3.
Bol.com vermeldt een prijs van EUR 15,99, maar zonder definitieve releasedatum.

Keeping my fingers crossed....

avatar van Shangri-la
Ik vraag mij af of dit album uberhaupt nog uitgebracht gaat worden. Dat uitstellen duurt nu al een jaar en ik heb ergens gelezen dat Steve Miller zelf destijds niet tevreden was over het album. Maar we wachten geduldig af.

avatar van musician
Dat het gaat worden uitgebracht, leidt geen twijfel. Het ligt niet specifiek aan dit album, ook The Joker is uitgesteld tot ergens in 2014.

Ik weet eigenlijk niet eens, of Miller zich wel bezig houdt met de hele opknapbeurt door Edsel.
Misschien willen ze wel wachten op alle publiciteit rond het nieuwe album van Steve Miller en rond die tijd het ijzer smeden als het heet is....

musician schreef:
Hou nog even vol!

En dan zie ik wel wanneer ik het album krijg.

Geschreven op 21 juni 2013 door Musician.

Op de site van Bol.com wordt ie nog steeds aangekondigd met de tekst
"Nog niet verschenen - reserveer een exemplaar. Beschikbaar op 31.12.2099". ( )

Merkwaardig. Heeft iemand hier meer informatie over.
Ik zou niet verbaasd zijn als de release niet meer doorging.

avatar van Shangri-la
Ik heb er ook eerlijk gezegd geen vertrouwen meer in.

avatar van Droombolus
AmazonUK heeft de strijd ook opgegeven. De releasedatum staat nog op 24 februari 2014 maar ze hebben ze ( deze, Rock Love & The Joker ) de "currently unavailable" status gegeven. Zo te zien is Edsel jammer maar helaas weer aan het afglijden naar het onbetrouwbare label wat het was in de naughties.

avatar van Shangri-la
Toch jammer dat ze er juist bij dit album het bijltje er bij neergooien, ik keek er erg naar uit.

avatar van wowter
Album staat wel in (zo te horen) geremasterde vorm op Spotify... maar daar zat ik persoonlijk niet echt op te wachten.

avatar van heartofsoul
Toevallig las ik net op de site van Amazon UK dat er op 30 juli een cd-uitgave verschijnt op Capitol/Universal Music. Grap zeker?
Recall the Beginning A Journey from Eden by Steve Miller Band: Amazon.co.uk: Music

avatar van Droombolus
Vorige maand al een hele sloot vroege Miller op vinyl verschenen, inklusief Recall The Beginning, dus er is hoop .....

avatar van heartofsoul
Zojuist inderdaad een nieuw vinylexemplaar gekocht in de uitverkoop (mijn platenhandelaar houdt er noodgedwongen mee op). En al kan ik niet alles gemakkelijk lezen met mijn leesbrilletje, ik neem aan dat het een nieuwe uitgave betreft, al ontbreekt het jaar van uitgave.
Mijn vinylexemplaar, dat ik ooit tweedehands kocht begint namelijk behoorlijk te slijten en was aan
vervanging toe.

In eerste instantie was ik dol enthousiast toen ik vernam dat er een nieuwe LP én CD van 'Recall the Beginning... A Journey from Eden' is/wordt uitgebracht. De blijdschap was echter van korte duur, toen ik vernam dat in ieder geval één nummer ( 'Journey from Eden') is gekortwiekt en bijna gehalveerd. Terwijl dit het grande einde van een bijzondere plaat is. Ik begrijp er niets van, want de 34 minuten hadden met gemak op een LP kunnen staan. Hoe het met de CD zit weet niet, dus heb ik mijn pre-order maar niet geplaatst. Eerst zeker weten dat op de CD versie wel de volledige versie staat.

Overigens is 'Recall the Beginning' een fantastisch album, dat vrij onbekend ingesneeuwd is, tussen de knallers 'The Joker' en 'Fly Like an Eagle'. Hoogtepunten zijn: 'Love's Riddle', 'Nothing Lasts' en de volledige (!) versie van 'Journey from Eden'.

avatar van heartofsoul
Je hebt helaas gelijk, Marjet. Constateerde het zojuist toen ik de plaat uit de hoes haalde.
Onbegrijpelijk en totaal idioot.

heartofsoul schreef:
mijn platenhandelaar houdt er noodgedwongen mee op.

Almere ?

En ben ik even blij dat ik nog een prakties perfekte 80s persing op de plank heb staan !

Marjet

Is er inmiddels meer duidelijk over de nieuwe CD reissue?

Ik luister overigens veel naar 'Nothing Lasts', wat in mijn oren de inspiratie vormde voor 'Salts Mill' van Wolf People (album Ruins). We zullen wellicht nooit weten of dit werkelijk zo is.