Marillion - Marillion.com (1999)

Label: Never

1. A Legacy (6:16)
  2. Deserve (4:23)
  3. Go! (6:11)
  4. Rich (5:42)
  5. Enlightened (4:59)
  6. Built-in Bastard Radar (4:52)
  7. Tumble Down the Years (4:33)
  8. Interior Lulu (15:14)
  9. House (10:15)
avatar van Dukebox
geweldige plaat van Marillion. Opvallend in de discussies hier naar het verleden is dat veel mensen na verloop van tijd dit album zijn gaan opwaarderen. Deze plaat past in de opgaande reeks naar Anoraknophobia en Marbles, veel melodie, en onderhuidse prog. Bij mij komt-ie goed binnen, aangename lekkere nummers zonder echt enorme uitschieters naar boven. Leuke vondsten (triphop en blazers, weer eens een keer wat anders, dus leuk). De volgende plaat (Anorak) vind ik een van de beste van Marillion vanwege de enorme verschillen, de humor, de pakkende licks en wendingen, en dat hebben ze hier ook wel een beetje bij .com. Geweldige bas-sound van die Trewavas, en Hogarth heeft zo'n geweldige emo stem, dat doet wat met nummers die al lekker klinken. Voor mij prima geslaagde CD.

avatar van daniel1974nl
De Deluxe Edition is op FB al voorzichtig aangekondigd dus dat betekent dat ze Radiation Over zullen slaan (wat ik jammer vind aangezien ik stilletjes nog steeds de hoop had dat het zou worden uitgebracht met het Rotterdam concert, maar wel begrijpelijk is (maar jammer is voor de verzamelaar gezien we het nu ook moeten missen met B-kantjes van de singles) gezien het feit dat er al een DTD HD Remix op de BR van Breaking Records staat) en ze direct doorgaan naar .Com. Ben benieuwd of een NW Remix dit album nog wat zal kunnen opwaarderen alsmede wat voor bonusmateriaal en een concert van die tour.

avatar van musicborst
Voor zover ik weet slaan ze Radiation voorlopig even over ivm met de "recente" 2013 remaster.

De .com deluxe is al te pre-orderen...

Marillion: Marillion.com (Deluxe Edition 2026) (3 CDs und 1 Blu-ray Disc) – jpc.de

avatar van Darkzone
musicborst schreef:

De .com deluxe is al te pre-orderen...

bij onze eigen Bol €5 goedkoper

En twee dagen later is het vaderdag