Kanye West - Donda (2021)

Label: GOOD

8. Ok Ok (3:24)

met Fivio Foreign, Lil Yachty en Rooga

9. Junya (2:27)

met Playboi Carti

10. Believe What I Say (4:02)

met Buju Banton, Dem Jointz en Stalone

11. 24 (3:17)

met Kaycyy Pluto en Sunday Service Choir

12. Remote Control (3:18)

met Young Thug

13. Moon (2:36)

met Don Toliver en Kid Cudi

14. Heaven and Hell (2:25)
  15. Donda (2:08)

met Tony Williams, Stalone en Sunday Service Choir

16. Keep My Spirit Alive (3:41)

met Conway, Westside Gunn en Kaycyy Pluto

17. Jesus Lord (8:58)

met Jay Electronica

18. New Again (3:03)

met Chris Brown en Sunday Service Choir

19. Tell the Vision (1:44)

met Pop Smoke

20. Lord I Need You (2:42)

met Sunday Service Choir

21. Pure Souls (5:58)

met Roddy Ricch en Shenseea

22. Come to Life (5:10)

met Tyler, the Creator

23. No Child Left Behind (2:58)

met Vory

24. Jail Pt. 2 (4:57)

met Dababy en Marilyn Manson

25. Ok Ok Pt. 2 (3:24)

met Fivio Foreign

26. Junya Pt. 2 (3:02)

met Playboi Carti en Ty$

27. Jesus Lord Pt. 2 (11:30)

met Jay Electronica en The LOX

28. Life of the Party * (6:31)

met André 3000

29. Up from the Ashes * (2:42)
  30. Remote Control, Pt. 2 * (5:23)

met Young Thug en Kid Cudi

31. Never Abandon Your Family * (3:27)
  32. Keep My Spirit Alive, Pt. 2 * (3:41)

met Kaycyy Pluto, Westside Gunn en Conway the Machine

avatar van Arrie
De broer van Yungblud.

Maar Yung Lean is wel een heerlijke featuring ja! Zin in.

En de zoon van Uld Fat.

avatar van Don Cappuccino
Wanneer een gastbijdrage van Yung Neil op een Kanye-plaat?

24❤️

avatar van meneer
Bijzondere docu waar ook meer inzicht komt wat Donda voor Kanye betekent heeft. Goed mens, dat vooral.

Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy

avatar van lowieke
Eindelijk Donda 2 binnen. En kan het iedereen aanraden die Donda goed vind (lees: iedereen die zich niet laat afleiden door wat uniform social media van het album vind (lees: wat uniform social media van Ye vind en dat niet los willen/kunnen koppelen van de muziek)).

2 is wat rauwer en minder uitgedijd. Ye is wat directer over alles. Denk aan hoe Pete Davidson word benaderd in Eazy maar ook algeheel open over emoties en hoe hij behandeld word. Er is iets meer ruimte voor hiphop en ook rap naast de bekende omarming van Drill.

avatar van Silky & Smooth
Waarom staat Donda 2 niet op de site? Ik zie net dat hij in februari al gereleased is.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Silky & Smooth schreef:

Omdat er geen officiële hoes is voor zover ik weet.

Silky & Smooth schreef:

Het zijn gewoon demo’s, nog geen enkel nummer is af

avatar van Silky & Smooth
Dat is toch normaal bij Kanye West?

avatar van Frank West
Haha, daar verschillen de meningen over

avatar van Silky & Smooth
Net als ik lekker in Off The Grid zit komt hij met die domme Messi-line...

avatar van Silky & Smooth
Net als ik lekker in Off The Grid zit komt hij met die domme Messi-line...

Het album groeit wel lichtjes, maar ik blijf erbij dat er tracks af hadden gekund en ook sommige nummers mochten ook wel korter. Het doet mij af en toe denken aan de improvisatie/jamsessies op zijn VH1 Storytellers live-album. Live werkt dat nog wel, maar hier niet echt...

Hij mag van mij ook wel een album maken met alleen nummers als Believe What I Say. Beetje vreemde eend in de bijt hier, maar het blijft een geweldig nummer!

avatar van MAS
MAS
Iemand enig idee waarom de tracklist op de fysieke uitgaves volledig zijn omgegooid?

avatar van catdog
MAS schreef:

Er zijn enkel fysieke uitgaves van de deluxe versie waarvan Kanye, door het plaatsen van 5 extra tracks, de sequencing heeft aangepast. Waarom? Omdat Kanye.

2023…

Zouden er nog mensen bestaan die nog steeds vanwege de media ontkennen dat dit een geniale plaat is?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ikke.

Glitch
+1. Niet alleen vanwege de media.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Nee Glitch, de enige reden waarom je dit matig kan vinden is vanwege "de media".

avatar van davevr
lowieke schreef:
2023…

Laatste goede plaat van Kanye

davevr schreef:

Laatste goede plaat van Kanye

Dit is ook zijn laatste plaat (tot dusver)

avatar van davevr
Silky & Smooth schreef:

Dit is ook zijn laatste plaat (tot dusver)

Jesus is King is er nog en Kids see Ghosts

avatar van JRLA
Eigenlijk is alles tot aan en inclusief Jesus is King voor mij elke keer weer een verassing. Na de nodige tijd om te wennen aan sommige albums, zoals bij Jesus is king, zijn het allemaal albums waar de originaliteit vanaf druipt. Kanye is een meester en mag zich met recht wel een van de meest consistente en originele hip hop artiesten noemen.. helaas is Donda na de nodige luisterbeurten niet zo’n album. Staan een hoop hele toffe tracks op maar teveel die de middelmaat niet overstijgen. 3*

avatar van Niek
Nog een poging gewaagd (en ik was best hoopvol gestemd) maar wat een waardeloos gebeuren is dit zeg. Zo'n Baby Keem op Praise God; tenenkrommend. En de plaat staat vol van dergelijke dieptepunten. Ik ben tot Remote Control gekomen maar toen trok ik het niet meer. Met afstand de slechtste plaat die ik ken van Kanye (dat is min of meer alles tot MBDTF).

avatar van lowieke
Hoe kan het toch dat ik echt super eenzaam fan van deze plaat ben?

Ik kijk heel negatief naar Ye’s ontwikkeling. Maar tering wat blijft dit een geniale plaat..

avatar van MAS
MAS
Ik ben ook fan! Vind dit mogelijk Ye's beste plaat samen met Jesus Is King.

lowieke schreef:
Hoe kan het toch dat ik echt super eenzaam fan van deze plaat ben?

Dit is z’n beste album sinds Yeezus

Come To Life haalt zelfs het niveau van MBDTF voor mij, het voelt echt als een zegen om te weten dat Ye het nog in zich heeft zulke prachtige tracks te maken