WIES - Het Is een Wies (2021)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Soms Is het Te Laat (3:06)
  2. Radiostilte (2:51)
  3. Maar Ik Doe het Toch (2:59)
  4. Zo Gek Toch Niet (3:53)
  5. Gewoon Je Maat (3:00)
  6. Barman (3:17)
  7. Meisje (2:36)
  8. Leef (3:27)
  9. Wat Als het Water Stijgt (4:18)
avatar van blur8
muzikale snoepjes, Met subtiele opbouw en rockende gitaar-climaxen. Slaapkamer project, dik ontgroeid. Nadeel van NL teksten dat focus al snel op de heldere tekst ligt. Teksten in bv Noors die je niet raken hebben voordeel dat een goede sound voldoende kan zijn. In NL geen ontkomen aan, met mega kans dat tekst niet aanspreekt, omdat een puberaal onderwerp niet raakt.
Super fijn Album vol met muzikale topsongs.

avatar van stoepkrijt
Toen ik voor het eerst Soms Is Het Te Laat op de radio hoorde vroeg ik me af welke muzikale weg Eefje de Visser ineens was ingeslagen. Onterecht, want het was een WIES. Het liedje sprak me meteen aan en ik ben de band blijven volgen.

Eigenlijk was iedere volgende single ook een schot in de roos: bijna allemaal kort, bondig, uptempo, een tikje lomp en 'in-your-face' en allemaal voorzien van een heerlijke, humoristische en directe tekst. Je moet ervan houden en ik doe dat.

Het is jammer dat er naast de al bekende singles maar drie nieuwe liedjes op dit albumpje staan, maar toch voegen ze heel wat toe. WIES tapt namelijk uit andere vaatjes - dat siert ze - en dat geeft dit album uiteindelijk nog verrassend veel variatie mee. Zo Gek Toch Niet is dromerige akoestische pop à la Daughter, Wat Als Het Water Stijgt is een episch meeslepende indierocker.

Uiteindelijk levert dit een evenwichtige debuutplaat op met energieke singles (Soms Is Het Te Laat, Radiostilte), met vaak creatieve en leuke teksten (Gewoon Je Maat, Meisje), een paar ballads (Barman, Leef) en een drietal zwaardere, meeslepende tracks (Maar Ik Doe Het Toch, Zo Gek Toch Niet, Wat Als Het Water Stijgt) die als ze in het Engels waren geschreven vast en zeker een groot publiek hadden kunnen bereiken.

Dit bandje is zo gek nog niet.

avatar van Muziekliefhebster1979
Over het algemeen ben ik niet zo'n grote fan van Nederlandstalige muziek. Uit nieuwsgierigheid (had de naam een paar keer voorbij zien komen)heb ik het album tijdens het fietsen op Spotify geluisterd. En ik was aangenaam verrast. De liedjes zijn aanstekelijk en blijven in je hoofd zitten. Toen hij uitkwam meteen gekocht.