Soup - Visions (2021)

Noorwegen
Label: Glassville

1. Burning Bridges (15:02)
  2. Crystalline (7:02)
  3. Skins Pt. 1 (1:18)
  4. Kingdom of Color (9:11)
  5. Skins Pt. 2-3 (7:23)
Ben ik de enige die een probleem heeft met de productie c.q. geluidskwaliteit van dit album op cd? Ik vind het veelal 'muddy' klinken met een matig stereobeeld en van de, ik neem aan doelbewust toegevoegde, vervorming tijdens bepaalde luidere passages wordt ik ook niet echt enthousiast. De prog-folk-rock composities zijn verder wel OK met een goede opbouw hoewel ik een echte bezieling en punch mis.
Dit haalt het voor mij niet bij Remedies en The beauty of our youth.

avatar van legian
Misschien dat dit wat positieve verandering brengt bij de inkomsten en bekendheid van de band...
Epic Games neemt online muziekwinkel Bandcamp over

avatar van Leptop
Broem schreef:
Was ontzettend nieuwsgierig naar dit album omdat voorganger Remedies een topper is. Ben zelfs zover gegaan om 9 euro neer te tellen voor een download via Bandcamp. Allereerst vind ik de download van een allerbelabberdste kwaliteit. Klinkt erg zacht, vlak en met weinig dynamiek. Shame on you Soup.

Inhoudelijk een ander album als eerder genoemde voorganger. Pakt mij een stuk minder. Ben nog aan het zoeken waarom ik het veel minder goed vind maar dan moet ik het album vaker luisteren. Da’s dus een duivels dilemma. Zwaar teleurgesteld

Hier idem. Iets minder zwaar teleurgesteld weliswaar, maar wel een tegevaller. Beter geluid van de download had de pijn wat kunnen verzachten denk ik.

avatar van Ayreonfreak
Hoe jammer het toch kan lopen. Dit geeft aan dat muzikanten met de rug tegen de muur worden gezet. Opnieuw een voorbeeld hoe de grote multinationals het winnen van de kleine producenten, de kleine distributie kanalen etc.

Facebook

avatar van divart
Ik heb Soup leren kennen van de progladder.
In vergelijking met Airbag valt het Pinkfloyd gehalte me wel mee. Af en toe een Gilmourgitaartje maar verder vind ik het binnen de beperkte progmogelijkheden een behoorlijk eigen geluid hebben. Album heb ik recent vrij goedkoop op vinyl aangeschaft en draai het zeer regelmatig. Vaak een bombastische opbouw waar ik wel van hou.
Fijn album!