TONYLUNA schreef:
Hey, ik respecteer je visie. Maar ik kom uit een tijd zonder internet. Iets opzoeken via bv you tube was toen onmogelijk. toch heb ik in al die jaren een degelijke muziekcollectie opgebouwd. Vaak via mond op mond reclame. Ik weet nog goed dat ik een plaat van YES kocht en ik had nog nooit 1 noot van deze band gehoord ! Eigenlijk wil ik zeggen ... durf deze plaat bestellen. Ik heb dit ook gedaan én op basis van verschillende meningen denk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt .
De tijd voor streaming en internet heb ik ook nog meegemaakt (zei het relatief kort). Veel muziek heb ik leren kennen dankzij vrienden en familie. Evenals het platenhuis waar je nog de CD kon beluisteren om te kijken of je hem wel of niet wilde halen. En natuurlijk de radio, dat was toen een belangrijke bron ook. Blind cd's kopen deed ik toen ook weinig en voornamelijk omdat het op den duur toch steeds vaker is gaan tegenvallen. War voornamelijk zuur is als je een prachtig uitziende deluxe editie hebt gekocht.
Maar goed, mooie tijden waren het wel. De eerste tonen van de CD horen in spanning afwachtend omdat je niet meer dan 1 of 2 nummers vooraf beluisterd hebt. Heerlijk.
Echter, we leven in een digitale wereld waarbij we in no-time alle informatie beschikbaar hebben. Uiteraard met alle voor- en nadelen die daaraan kleven. Prima als een band zich daar tegen wilt uitspreken of verzetten. Ik ga daar echter niet aan meedoen. Het doet me denken aan Steven Wilson die zich daar ook zo van afkeerde. Tot hij tijdens zijn shows ter nagedachtenis van Prince een nummer van hem speelde. Nauwelijks iemand uit de zaal kende het. Logisch want het nummer was nergens te beluisteren. Sindsdien is Wilson ook op streaming te vinden.
Leuk als een band zich superieur acht aan streaming. Maar dan kiezen ze er moedwillig voor om een klein publiek te behouden en het mensen moeilijk te maken hun muziek te leren kennen. Veel mensen worden nu niet bereikt namelijk. Alleen die mensen die echt de moeite ervoor willen nemen. Meestal de liefhebbers die nog hartstochtelijk vasthouden aan de oude manieren. Vroeger waren dat leuke tijden, nu echter ongelofelijk achterhaald. Ik ben dan altijd snel klaar met zo'n artiest. Het is meer grootheidswaanzin in mijn optiek.
Zelfde probleem heb ik bijvoorbeeld ook met Neal Morse. Gelukkig zijn zijn projecten wel te vinden tegenwoordig. Maar anders laat ik die albums wel links liggen. Er is genoeg mooie en interessante muziek op streaming te vinden. Waarom zou ik zoveel moeite doen om die voor mij onbekende artiest te gaan sponsoren voor ouderwetse praktijken.
Het is bijna 2022. Ga mee met de tijd jongens (de artiesten dan hè, blijf als consument vooral doen wat je doet

). Waarom zouden we het onszelf moeilijk maken terwijl het makkelijk kan?