Soup - Visions (2021)

Noorwegen
Label: Glassville

1. Burning Bridges (15:02)
  2. Crystalline (7:02)
  3. Skins Pt. 1 (1:18)
  4. Kingdom of Color (9:11)
  5. Skins Pt. 2-3 (7:23)
avatar van clayhill
De laatste dus... ge-pre-ordered !

Goed nieuws

avatar van chevy93
Never change a winning team, dus weer een hoes die lijkt op een still uit The Ring?

avatar van Ayreonfreak
Opnieuw een zeer fijn album die overigens wel de nodige luisterbeurten nodig heeft om volledig door te dringen. Geheel in lijn van de vorige albums en ook in de lijn van Giant Sky van dit jaar. Veel Pink Floyd invloeden en opmerkelijke breaks binnen de songs.

Potentieel album om door te groeien naar een top 5 van het jaar.

avatar van vigil
chevy93 schreef:

Vreselijk hoes als ik eerlijk ben, de hoes van Remedies was veel beter. Misschien ook niet heel mooi maar wel eentje die opviel en aandacht trok.

Ayreonfreak schreef:

Potentieel album om door te groeien naar een top 5 van het jaar.

Zin in; en kijk ook uit naar jullie review...

Ben ook benieuwd naar dé recensie van deze plaat. " Remedies" staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar deze nieuwe wekt ook wel mijn interesse. Gaat sowieso een aangename kennismaking worden. Dat wordt weer een Progband rijker in mijn collectie.

Voila, Net besteld. Hopelijk kan ik dit weekend dit plaatje eens voluit beluisteren. Ik kijk er naar uit .......

avatar van ProGNerD
Nou Ayreonfreak deze mooie recensie van jullie doet me idd erg uitkijken naar vrijdag...

avatar van Ayreonfreak
ProGNerD schreef:

En ik vind ook dat Maarten zich nog aardig heeft ingehouden.

avatar van Goldhand
Man man man, wat is dit weer prachtig!

Goldhand schreef:
Man man man, wat is dit weer prachtig!

Precies, prachtplaat. eh1982 ga dit luisteren

Sparky
Weer een erg mooi Soup album met Burning Bridges en Skins Pt. 2-3 wat mij betreft als hoogtepunten.

avatar van Leptop
Het album staat niet op Tidal. Ik neem aan dat dit een bewuste keuze van de band is? Hun website krijg ik ook al niet bereikt.

avatar van THEMARSVOLTA
Ik kan ook niets vinden helaas, alleen Kingdom of Color staat op de streamingdiensten zo te zien.

avatar van Fathead
Bij het album op Spotify staat de track "Gatekeeper", waarin de band een statement maakt dat het album niet op Spotify komt. Hij staat wel op Bandcamp.

avatar van Alicia
Klopt. De band heeft er niet voor gekozen om via streamingsdiensten hun nieuwe langspeler aan de man te brengen. Het album is wel op YouTube (belabberde geluidskwaliteit) te bewonderen - ze vertonen er lichtbeelden bij - en via Bandcamp (beperkt) te beluisteren en eventueel digitaal of fysiek te bestellen. Zie 'm ook niet op Qobuz in hi-res staan, alleen de single Kingdom of Color.

avatar van Don Cappuccino
Ook gewoon de track Gatekeeper op Spotify zetten om de poort naar de rest van het album dicht te laten.

Sparky
Ik heb het album digitaal via Bandcamp aangeschaft, daar steun je de band tenslotte meer mee. Hun vorige albums heb ik op vinyl, maar ik vond de prijzen nu wel te gortig. Sowieso voor vinyl, hebben misschien meer mensen dezelfde ervaring? In lossless kwaliteit klinkt het album prima. Wel denk ik dat hun reikwijdte zo beperkter is. Dat blijkt ook wel uit het beperkte aantal reviews. Een artiest als Steven Wilson is uiteindelijk ook overstag gegaan en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

avatar van Broem
Hetzelfde op Tidal. Enkel 2 nummers van het album en de rest niet. Helaas. Ga eens kijken voor een download op Bandcamp. Wil het album erg graag hebben. Prijs voor vinyl, net als bij voorganger Remedies, absurd. JPC heeft ‘m niet eens te koop (scheelt verzendkosten) Wat wint de band hiermee?

avatar van meneer
Zou Spotify geen centjes dan opbrengen voor de band ? Lekker nummer trouwens

meneer schreef:
Zou Spotify geen centjes dan opbrengen voor de band ? Lekker nummer trouwens
Nou nee. €4000 tot €6000 voor een miljoen streams, lees ik op internet.

avatar van meneer
Sparky schreef:
Nou nee. €4000 tot €6000 voor een miljoen streams, lees ik op internet.

Dat is niet veel soeps..

avatar van legian
Erg jammer dat deze niet op streaming te vinden is. Was dankzij de progladder wel geïnteresseerd in deze. Maar blind kopen ga ik zeker niet doen. Gemiste kans van ze wat mij betreft. Ze bereiken er geen nieuw publiek mee op deze manier.

avatar van Leptop
Hoe deden we dat vroeger eigenlijk ?

legian schreef:

Hey, ik respecteer je visie. Maar ik kom uit een tijd zonder internet. Iets opzoeken via bv you tube was toen onmogelijk. toch heb ik in al die jaren een degelijke muziekcollectie opgebouwd. Vaak via mond op mond reclame. Ik weet nog goed dat ik een plaat van YES kocht en ik had nog nooit 1 noot van deze band gehoord ! Eigenlijk wil ik zeggen ... durf deze plaat bestellen. Ik heb dit ook gedaan én op basis van verschillende meningen denk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt .

avatar van legian
TONYLUNA schreef:

De tijd voor streaming en internet heb ik ook nog meegemaakt (zei het relatief kort). Veel muziek heb ik leren kennen dankzij vrienden en familie. Evenals het platenhuis waar je nog de CD kon beluisteren om te kijken of je hem wel of niet wilde halen. En natuurlijk de radio, dat was toen een belangrijke bron ook. Blind cd's kopen deed ik toen ook weinig en voornamelijk omdat het op den duur toch steeds vaker is gaan tegenvallen. War voornamelijk zuur is als je een prachtig uitziende deluxe editie hebt gekocht.

Maar goed, mooie tijden waren het wel. De eerste tonen van de CD horen in spanning afwachtend omdat je niet meer dan 1 of 2 nummers vooraf beluisterd hebt. Heerlijk.

Echter, we leven in een digitale wereld waarbij we in no-time alle informatie beschikbaar hebben. Uiteraard met alle voor- en nadelen die daaraan kleven. Prima als een band zich daar tegen wilt uitspreken of verzetten. Ik ga daar echter niet aan meedoen. Het doet me denken aan Steven Wilson die zich daar ook zo van afkeerde. Tot hij tijdens zijn shows ter nagedachtenis van Prince een nummer van hem speelde. Nauwelijks iemand uit de zaal kende het. Logisch want het nummer was nergens te beluisteren. Sindsdien is Wilson ook op streaming te vinden.

Leuk als een band zich superieur acht aan streaming. Maar dan kiezen ze er moedwillig voor om een klein publiek te behouden en het mensen moeilijk te maken hun muziek te leren kennen. Veel mensen worden nu niet bereikt namelijk. Alleen die mensen die echt de moeite ervoor willen nemen. Meestal de liefhebbers die nog hartstochtelijk vasthouden aan de oude manieren. Vroeger waren dat leuke tijden, nu echter ongelofelijk achterhaald. Ik ben dan altijd snel klaar met zo'n artiest. Het is meer grootheidswaanzin in mijn optiek.

Zelfde probleem heb ik bijvoorbeeld ook met Neal Morse. Gelukkig zijn zijn projecten wel te vinden tegenwoordig. Maar anders laat ik die albums wel links liggen. Er is genoeg mooie en interessante muziek op streaming te vinden. Waarom zou ik zoveel moeite doen om die voor mij onbekende artiest te gaan sponsoren voor ouderwetse praktijken.

Het is bijna 2022. Ga mee met de tijd jongens (de artiesten dan hè, blijf als consument vooral doen wat je doet ). Waarom zouden we het onszelf moeilijk maken terwijl het makkelijk kan?

DjFrankie (moderator)
Ik heb gewoon de cd besteld bij de band via bandcamp. Zo verdienen de artiesten er nog aan. Ik had het album al woensdag binnen, vrijdag kreeg ik de digitale link.

Zo kan ik deze zowel thuis draaien, en in de auto,

avatar van ProGNerD
Mooi album weer; lijkt zo op het 1e gehoor meer in lijn te liggen met het recente solo project Giant Sky - Giant Sky dan met het vorige album Remedies.

avatar van *Daaf*
Het hele album staat ook integraal op hun YouTube kanaal:
SOUP // VISIONS // FULL ALBUM - YouTube
Zo kun je het album toch luisteren voordat je tot aanschaf overgaat.
Overigens is de CD wel de moeite waard vanwege een hidden track.