David Bowie - Brilliant Adventure: 1992-2001 (2021)

Label: Parlophone

1. The Wedding (5:07)
  2. You've Been Around (4:43)
  3. I Feel Free (4:52)

met Mick Ronson

4. Black Tie White Noise (4:53)

met Al B. Sure!

5. Jump They Say (4:23)
  6. Nite Flights (4:37)
  7. Pallas Athena (4:40)
  8. Miracle Goodnight (4:12)
  9. Don't Let Me Down & Down (4:54)
  10. Looking for Lester (5:37)
  11. I Know It's Gonna Happen Someday (4:07)
  12. The Wedding Song (4:30)
  13. Buddha of Suburbia (4:25)
  14. Sex and the Church (6:27)
  15. South Horizon (5:24)
  16. The Mysteries (7:11)
  17. Bleed Like a Craze, Dad (5:23)
  18. Strangers When We Meet (4:58)
  19. Dead Against It (5:47)
  20. Untitled No. 1 (5:02)
  21. Ian Fish, U.K. Heir (6:28)
  22. Buddha of Suburbia (4:22)

met Lenny Kravitz

23. Leon Takes Us Outside (1:26)
  24. Outside (4:03)
  25. The Hearts Filthy Lesson (4:58)
  26. A Small Plot of Land (6:33)
  27. Baby Grace (A Horrid Cassette) (Segue) (1:40)
  28. Hallo Spaceboy (5:13)
  29. The Motel (6:50)
  30. I Have Not Been to Oxford Town (3:50)
  31. No Control (4:32)
  32. Algeria Touchshriek (Segue) (2:02)
  33. The Voyeur of Utter Destruction (As Beauty) (4:21)
  34. Ramona A. Stone / I am with Name (Segue) (4:01)
  35. Wishful Beginnings (5:08)
  36. We Prick You (4:35)
  37. Nathan Adler (Segue) (0:28)
  38. I'm Deranged (4:29)
  39. Thru' These Architect's Eyes (4:22)
  40. Nathan Adler (Segue) (1:01)
  41. Strangers When We Meet (5:10)
  42. Little Wonder (6:02)
  43. Looking for Satellites (5:20)
  44. Battle for Britain (The Letter) (4:49)
  45. Seven Years in Tibet (6:21)
  46. Dead Man Walking (6:53)
  47. Telling Lies (4:50)
  48. The Last Thing You Should Do (4:57)
  49. I'm Afraid of Americans (5:00)
  50. Law (Earthlings on Fire) (4:51)
  51. Thursday's Child (5:22)
  52. Something in the Air (5:46)
  53. Survive (4:11)
  54. If I'm Dreaming My Life (7:04)
  55. Seven (4:04)
  56. What's Really Happening? (4:10)
  57. The Pretty Things Are Going to Hell (4:40)
  58. New Angels of Promise (4:37)
  59. Brilliant Adventure (1:51)
  60. The Dreamers (5:15)
  61. Wild Is the Wind [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (6:22)
  62. Ashes to Ashes [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (5:04)
  63. Seven [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:15)
  64. This Is Not America [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (3:46)
  65. Absolute Beginners [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (6:34)
  66. Always Crashing in the Same Car [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:09)
  67. Survive [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:57)
  68. The London Boys [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (3:56)
  69. I Dig Everything [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:57)
  70. Little Wonder [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (3:51)
  71. The Man Who Sold the World [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (3:58)
  72. Fame [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:14)
  73. Stay [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (5:46)
  74. Hallo Spaceboy [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (5:22)
  75. Cracked Actor [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:12)
  76. I'm Afraid of Americans [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (5:32)
  77. All the Young Dudes [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (3:42)
  78. Starman [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (4:31)
  79. "Heroes" [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (5:42)
  80. Let's Dance [BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000] (6:17)
  81. I Dig Everything (5:03)
  82. You've Got a Habit of Leaving (4:48)
  83. The London Boys (3:47)
  84. Karma Man (3:46)
  85. Conversation Piece (3:53)
  86. Shadow Man (4:40)
  87. Let Me Sleep Beside You (3:14)
  88. Hole in the Ground (3:32)
  89. Baby Loves That Way (4:37)
  90. Can't Help Thinking About Me (3:25)
  91. Silly Boy Blue (5:35)
  92. Toy (Your Turn to Drive) (4:16)
  93. Real Cool World [Sounds from the Cool World Soundtrack Version] (5:29)
  94. Jump They Say [7" Version] (3:54)
  95. Lucy Can't Dance (5:47)
  96. Black Tie White Noise [Radio Edit] (4:12)

met Al B. Sure!

97. Don't Let Me Down & Down [Indonesian Vocal Version] (4:56)
  98. Buddha of Suburbia [Single Version] (4:25)

met Lenny Kravitz

99. The Hearts Filthy Lesson [Radio Edit] (3:34)
  100. Nothing to Be Desired (2:16)
  101. Strangers When We Meet [Edit] (4:21)
  102. Get Real (2:52)
  103. The Man Who Sold the World [Live Eno Mix] (3:35)
  104. I'm Afraid of Americans [Showgirls Soundtrack Version] (5:12)
  105. Hallo Spaceboy [Remix] (4:27)
  106. I Am with Name [Alternative Version] (4:09)
  107. A Small Plot of Land [Long Basquiat Soundtrack Version] (3:20)
  108. Little Wonder [Edit] (3:44)
  109. A Fleeting Moment [Seven Years in Tibet - Mandarin Version] (4:00)
  110. Dead Man Walking [Edit] (4:03)
  111. Seven Years in Tibet [Edit] (4:04)
  112. Planet of Dreams (4:41)

met Gail Ann Dorsey

113. I'm Afraid of Americans [V1 Edit] (4:30)
  114. I Can't Read [The Ice Storm Long Version] (5:27)
  115. A Foggy Day in London Town (5:25)

met Angelo Badalamenti

116. Fun [BowieNet Mix] (3:31)
  117. The Pretty Things Are Going to Hell [Stigmata Soundtrack Version] (4:49)
  118. Thursday’s Child [Radio Edit] (4:26)
  119. We All Go Through (4:20)
  120. No One Calls (3:52)
  121. We Shall Go to Town (3:55)
  122. 1917 (3:31)
  123. The Pretty Things Are Going to Hell [Edit] (4:02)
  124. Thursday’s Child [Omikron: The Nomad Soul Version] (5:34)
  125. New Angels of Promise [Omikron: The Nomad Soul Version] (4:39)
  126. The Dreamers [Omikron: The Nomad Soul Version] (5:43)
  127. Seven [Demo] (4:09)
  128. Survive [Marius de Vries Mix] (4:17)
  129. Something in the Air [American Psycho Remix] (6:03)
  130. Seven [Marius de Vries Mix] (4:15)
  131. Pictures of Lily (5:01)
Darkzone schreef:

Ik zeg gewoon doen! Je leeft maar 1 keer. Het zal een prachtig kerstkado zijn voor je. Ruim 7,5 kilo schoon aan de haak!

Waarom toch - de originele albums zijn échte H3-items, voor collectors za'k maar zeggen, en behouden waarde. Origineel - of zoals in 't geval van 1. Outside de dubbel-lp in RSD versie - zou ik koesteren.

Ooit alles wat ik origineel had op vinyl (veel singles Beatles, Stones, Kinks in enveloppehoesje, Tamla Motown) weggedaan en ik zou willen dat ik het nog allemaal had. De originele albums uit deze periode zijn mij meer waard dan deze gepimpte box op vinyl.

Darkzone schreef:
Mooi gezchreven Roxy6, maar ik mis nog 1 essentieel album uit deze box, nl. The Buddha Of Suburbia.
Misschien wel zijn meest belangrijke album.

Overigens heb ik Black Tie White Noise sinds ik hem ken als een zwak, muzikaal simpel album met teveel saxofoon gevonden. Misschien langzaamaan gaan herzien na beluistering van de eerste lp (in zwarte antistatische hoes; de tweede lp zit in een heel toepasselijke wítte antistatische hoes), waarvan vooral de b-kant geweldig is.

Haha Darkzone je hebt helemaal gelijk! Ik had de box er niet bij toen ik het schreef, maar natuurlijk is The Buddha Of Suburbia een buitengewoon belangrijk en essentieel onderdeel van deze box set!
Ik vermoed dat ik deze over het hoofd zag aangezien het aanvankelijk een soundtrack bij een BBC productie was, met jazzy invloeden.

Het is een mooi album, maar wel een groei album!

Toen Black Tie uitkwam waardeerde ik deze ook minder dan dat ik da tau doe, voortschrijdend inzicht mijnerzijds

Enjoy de box!!

[quote]Mjuman schreef:
[quote]Darkzone schreef:

Al mijn originele Bowie lp's en single's heb ik nog tot en met Scarry Monsters (toen nam de cd de wereld over maar helaas geen draaitafel meer.

Nadat ik mijn lp collectie van de hand deed nu zo'n 6 jaar geleden, heb ik wel enkele darling bewaard (naast Bowie alle Roxy Music en Bryan Ferry's, en Kate Bush)

Stijn_Slayer
Vroeger zou ik deze set echt moeten hebben. Ik zou 'm nog steeds eerder kopen dan een 70ies Bowie set, omdat ik de latere Bowie muzikaal misschien wel het meest interessant vind, maar tegenwoordig ben ik behoorlijk allergisch geworden voor al die babyboomeruitmelkboxen. Er was een tijd dat boxsets echt wat toevoegden, maar ik zie het vaak niet meer zo.

Toy heb ik jaren terug gedownload, maar is voor mij niet heel veel meer dan een vingeroefening voor Heathen. Hoe veel is er nou naast de originele albums dat je de komende jaren regelmatig herbeluisterd op deze set? Zijn BBC show luister ik bijvoorbeeld regelmatig, veel beter ga je Bowie niet horen dan daar. Daar zou ik dan een handjevol nummers bij krijgen. Rechtvaardigt dat de aanschaf of is het chasing the dragon en een snel shot dopamine scoren voor de feestdagen?

Stijn Slayer als deze box niets toevoegt dan weet ik het ook niet meer Re: cal 5 is een pracht aan toevoegingen

Stijn_Slayer schreef:
Hoeveel is er nou naast de originele albums dat je de komende jaren regelmatig herbeluisterd op deze set?

Die vraag stelde ik mijzelf ook. En ik kan je vertellen dat ik zeer aangenaam verrast ben door het extra materiaal naast de originele albums. De 3CD Re:Call 5 is verreweg de beste Re:Call editie. Ik moet er wel bij zeggen dat dit officiële Toy album mij ook bevalt. Daarnaast had ik de albums Black Tie White Noise & The Buddha Of Suburbia nog niet. Verder is zoals je aangeeft het BBC concert (één van de/) het beste concert van Bowie, nu uitgebreider aanwezig in deze set. Ook is het boek wat erbij zit weer fraai in elkaar gezet, net als het artwork van de mini lp CD's en LP's.

Het woord uitmelken gaat hier in ieder geval voor de relatief gunstig geprijsde CD set dus niet op wat mij betreft. Het is eerder andersom: een box set die echt de moeite waard is.

avatar van lennon
Vanaf de 1e box ben ik tot aankoop gegaan, (vinyl) ook al had ik alle orignelen.

Het boeit me echt geen sier of ik de 1e of 90e druk heb, als het maar goed klinkt. Win win is dat ik de originelen dan verkoop en van die opbrengst dan deze box wer kan kopen.

Natuurlijk zijn deze boxen de moeite om te kopen, want er zitten exclusieve platen in die echt heel erg mooi in de collectie staan. Het boekwerk erbij is ook een mooie toevoeging.
Maar de prijs is wel echt even slikken, De 1e box kocht ik voor 200 euro, we zitten nu op het dubbele.

Toy is echt een leuke plaat, en ik ben blij deze op vinyl te kunnen toevoegen. Net als de waanzinnige BBC live opname, en Black Tie had ik nog niet op vinyl dus ook blij mee. (net als Buddha)

1,Outside is mijn favoriete Bowie plaat, en heb ik dus op wit Friday vinyl. Deze verse mag nu dus ook hget pand verlaten, dus mocht iemand hem nog zoeken......

Dit is gewoon weer een prachtige box van de erven van Bowie, met veel zorg en aandacht samen gesteld, en het is een investering, maar toch echt wel heel erg de moeite waard.

avatar van Mjuman
Eerlijk gezegd geef ik Stijn_Slayer wel een beetje gelijk: hoeveel van die extra's ga je nou nog regelmatig draaien? Van de eerste box vond ik Ragazza Solo (Space Oddity in 't Italiaans) wel geinig om te eenmaal te horen, maar verder ... en al die alternatieve versies hoeven voor mij ook niet zo. Wat dat betreft hebben de vele alternatieve versies van tracks van Charlie Parker en Miles Davis (in hun boxen) mij geen goed gedaan. Aardig voor degene die wil weten/onderzoeken welke versie het licht heeft gezien in de uiteindelijke release, maar verder - een beetje alsof in de coffee corner van de Bijenkorf je het bestelde chipolatataartje pas krijgt op het moment dat je koffie al op is.

Veel boxen gehad en een groot deel ervan al weer verkocht, omdat ik merkte veel van het 'bonusmateriaal' maar eenmaal te draaien. Bepaalde boxen wel gehouden, inderdaad vanwege de H3-factor en hun fraaie uitvoering. Vraag is natuurlijk waarom iets (zoals Toy) destijds niet is uitgebracht? En de grote Bowie-tentoonstelling (o.a. Groningen) was natuurlijk een goede gelegenheid om inzicht te verwerven in het creatieve proces van Bowie.

Het staat eenieder vrij zijn (zelf verdiende) geld uit te geven, zoals hem betaamt, mits legaal. Ook aan originelen kan je (veel) geld uitgeven. Dat de samenstellers de chronologie hebben aangehouden valt te prijzen - en eerlijk is eerlijk, het ziet er mooi en verzorgd uit!

Mjuman schreef:

Kijk Mjuman en die laatste zin is de trigger... Het is als Bowie follower tot een feest om die prachtige box-sets te zien!
En dan die fraai uitgebrachte boeken erbij, waar vaak beeld en tekst niet eerder is verschenen, of moeilijke te vinden. In iedere box zit wel iets wat uit de Bowie kluis is gehaald speciaal voor de gelegenheid.
verder de hele uitvoerigen en last but not least de Recall schijven, niet alleen single versies maar ook B-kanten en werken als Baal en soundtrackmateriaal. Het geeft wel een mooi en compleet beeld voor de liefhebben...

En waaraan moeten we het dan uitgeven? We kunnen dit jaar weer niet met elkaar 70 miljoen aan vuurwerk de lucht inschieten. . (waar ik overigens toch al nooit aan mee deed).

Roxy6 schreef:

Dat antwoord is heel simpel: laat me een parallel trekken: noem de muziek (op lp en cd) software (die verschijnt ook nog wel op cd) en je hifi-set de hardware. In da real world noodzaakt de (state of the art van) de software aanschaf van nieuwe hardware. Af en toe heb ik hier het idee dat er veel meer geïnvesteerd in software dan in hardware, terwijl een investering in goede hardware ook de software beter laat klinken. Opvallend genoeg kan ik de meeste uitspraken die hier gedaan worden over "productiekwaliteit" totaal *niet* onderschrijven. Gisteravond nog gedraaid: Blue Nile - Hats en Mark Hollis en dat zijn beide zeer fraai geproduceerde albums. Investeren in apparatuur loont! Dan heb je er bij meerdere albums wat aan en kan het je overkomen dat bij - na aanschaf van nieuwe spullen - bij herbeluistering een album beter klinkt dat je dacht (in mijn geval: Mezzanine).

Het signaleren van de verbeterde productie, de kwaliteit van de remastering lijkt me dan hogelijks ingegeven door de behoefte de cognitieve dissonantie te counteren of de justificatie van de aanschaf. Eerlijk gezegd is mij die verbeterde productiekwaliteit slechts incidenteel bij bepaalde albums opgevallen.

avatar van Roxy6
Mjuman ik ben het volledig met je eens wat betreft de goede apparatuur!

Zelf over weeg ik nog een keer een heel goede nieuwe set aan te schaffen, niet dat ik nu op een prut installatie mijn cd's af speel ( een Denon versterker en ook een Denon cd speler met B&W luidsprekers), maar het kan natuurlijk veel beter.

Uit diverse reacties (ook op de SH fora) maak ik op dat het geluid van deze box over het algemeen goed -beter is.
Maar ik vind de box-sets ook oprecht mooi vanwege de compleetheid en de uitgave an sich.
Dat had ik ook 2 -3 jaar geleden met de fraaie box-sets van Kate Bush.

Wat een flauwekul wordt hier verkondigd top box van begin tot einde. Van kaft tot de lp hoezen en boek. beter kan het voor een Bowie fan niet worden.

avatar van Savant
lennon schreef:

Die uitgave is wel veel mooier uitgevoerd, klaphoes, mooi artwork, etc. Dat hebben ze dan weer niet gedaan met deze 1.Outside in de boxset. Zeker weten dat je er dan vanaf wilt?

Grappig detail bij de 2LP Black Tie White Noise is dat de eerste LP in een zwarte en de tweede in een witte binnenhoes zit.

Ik zie overigens dat je voor een originele enkele LP van dit album op Discogs al snel 150 euro betaald in NM staat.

avatar van Roxy6
en wat is Scott Walkers Nite Flights op de nieuwe BTWN toch fantastisch! Bowie op zijn best

Savant schreef:

Dat Artwork zit in de box bij de binnenhoezen, dus geen verschil wat mij betreft. Ja ik weet het zeker

avatar van Roxy6
is mijn enige kritiekpunt: ze hadden voor de box set hetzelfde artwork moeten gebruiken als bij de eerdere cd uitgaven. Nu komen BTWN - TBoS- 1.Outside er bekaaid vanaf.
Ook Toy en Re;Call 5 hadden wel iets meer aandacht kunnen gebruiken waar het op de vormgeving aan komt. Is toch onderdeel van het geheel!

Het artwork van de CD box is de LP box in het klein. In die LP box zitten maar liefst 18 (!) LP's, die moeten allemaal in de box. Ik begrijp daarom de keuzes die ze hebben gemaakt met het artwork, door ook veel met dunnere binnenhoezen te werken, i.p.v. met gatefolds. En bovendien staan er natuurlijk ook veel info en foto's in het fraaie boek wat bij deze box zit.

avatar van Roxy6
Jawel dat snap ik dat het ruimtegebrek -zeker bij de LP's de motivatie vormt voor die keuze.

Maar hert doet dan geen recht aan wat ze in het begin stelden: dat de uitgave exacte replica's zouden zijn van de eerdere releases. In Five Years en Who Can I Be Now, is er geen concessie gedaan, de dubbele David Live albums beiden met gatefold.

De prijs is er ook naar dat ze dan de lp box eventueel een cm. breder hadden kunnen maken of in twee box sets. Ik vind het wel een gemiste kans. Maar de productie van de muziek is prachtig.

west schreef:
dunnere binnenhoezen

Die zijn van erg mooie kwaliteit in deze lp box

Die zijn van erg mooie kwaliteit in deze lp box

Helemaal mee eens, zoals alles in deze lp box. Ik bedoelde alleen dat ze dunner zijn dan gatefold sleeves.

avatar van Darkzone
west schreef:

Dat had ik geloof ik hier ook gepost, of was dat in een Facebook-groep?
Maar idd een mooi detail.

Die orginele LP's had ik al ver voor z'n dood voor een normale prijs gekocht. Toen de deze box werd aangekondigd stonden de orginele al ver over de 200 euro te koop en ook in de verkoop geschiedenis.
Om ze te verkopen was wel een aantrekkelijke gedachte...

Ik heb ze toch maar gehouden, zeker nu ook blijkt dat het artwork anders is. Zowiezo heb ik in het verleden altijd spijt gehad van - gelukkig niet al te veel - LP's te hebben verkocht.

Productie en mix van de box is geweldig, wat een sound

avatar van lennon
Hours is het laatste album in deze box. dat was 1999... waarom is dit dan 1992-2001 genoemd?

Die BBC show is in 2000 uitgekomen........

avatar van Poles Apart
lennon schreef:

Die BBC show is in 2000 uitgekomen........

Omdat "Toy" oorspronkelijk in 2001 zou zijn uitgekomen?

Poles Apart schreef:

Omdat "Toy" oorspronkelijk in 2001 zou zijn uitgekomen?

Dat zou kunnen, maar dan mis ik nog steeds een jaar

avatar van Poles Apart

Dat zou kunnen, maar dan mis ik nog steeds een jaar

Welk jaar bedoel je? Het omvat dan toch de periode 1992 ("Black Tie White Noise") tot en met 2001 ("Toy")?

Poles Apart schreef:

Je hebt gelijk. Ik was in de veronderstelling dat er 2002 op stond

avatar van Darkzone
En je hebt altijd nog Re:call 5. Daar zal wel het een en ander op staan wat in 2001 uitkwam?

avatar van R-Know
Tsjonge.
Wat was het toch een geweldige artiest !!