The Delines - The Sea Drift (2022)

Roots
Label: Décor

1. Little Earl (4:16)
  2. Kid Codeine (3:19)
  3. Drowning in Plain Sight (4:44)
  4. All Along the Ride (4:41)
  5. Lynette's Lament (1:50)
  6. Hold Me Slow (3:28)
  7. Surfers in Twilight (4:06)
  8. Past the Shadows (3:22)
  9. This Ain't No Getaway (4:35)
  10. Saved from the Sea (4:05)
  11. The Gulf Drift Lament (2:11)
avatar van Poles Apart
Hee, een nieuwe van the Delines! Die zag ik niet aankomen. Snel alweer een opvolger van "The Imperial".

Vond deze (fraaie) voorloper:

Little Earl

avatar van Juveniles
inderdaad fraai! My goodness, wat een hoop mooie releases komen er aan!

avatar van Broem
Inderdaad fraai. Voelt als 'n warm bad.

avatar van perrospicados
Mooi nieuws, hopelijk komt er ook een (post Corona) tour.

avatar van Lura
Het was Rein van den Berg die mij in 2014 enthousiast attendeerde op hun debuutalbum Colfax. Ook mij had het album snel in een wurggreep, het zou uiteindelijk een van mijn favoriete albums van het vorige decennium worden.

De songs voor het album werden geschreven door meester-verteller Willy Vlautin, op een cover van Randy Newman’s Sandman’s Coming na. Liedjes doordrenkt met vooral countrysoul invloeden en met een filmisch karakter, die het vooral goed doen op de late avond. Zangeres Amy Boone tilde met haar geweldige zang de fraai gearrangeerde liedjes naar een nog hoger niveau.

De opvolger The Imperial vergrootte de populariteit van de band enorm, maar kon mij persoonlijk niet zo overtuigen als het debuut. In mei vorig jaar verscheen in eigen beheer het tussendoortje The Night Always Comes, een soort soundtrack bij Vlautin’s gelijknamige novelle en gevuld met op twee na instrumentale composities.

Het nieuwe album The Sea Drift is gedeeltelijk reeds geschreven en opgenomen voor de lock down. Amy Boone vroeg Willy Vlautin een song te schrijven in de trant van Tony Joe White's Rainy Night In Georgia. Het album moest uiteindelijk een opus worden met liedjes die zich afspelen aan de US Gulf Coast, niet ver vandaan waar Boone opgroeide.

Andermaal toont Vlautin zich een meester-verteller. Ook muzikaal weten de prachtig gearrangeerde songs met wederom een filmisch karakter pijlsnel te overtuigen. Het bijzonder goed in het gehoor liggende en uptempo Kid Codeine is enigszins een vreemde eend in de bijt.

Het bijzonder fraaie The Sea Drift ligt duidelijk in het verlengde van beide voorgangers en zal ongetwijfeld veel nieuwe zieltjes gaan winnen.

The Delines live :

29-04 AMSTERDAM : Paradiso Noord

avatar van dix
dix
Lura schreef:

Zo heb ik de opvolger van Colfax ook beleefd. Maar hoe verhoudt The Sea Drift zich tot het magistrale debuut?

avatar van Lura
dix schreef:

Dat durf ik nu nog niet te zeggen, maar absoluut mooier dan de voorganger.

avatar van Broem
En ik vind The Imperial weer een halve * beter dan Colfax. Allemaal meningen Vind het erg jammer dat The Delines - The Night Always Comes (2021) - MusicMeter.nl. Niet verkrijgbaar is.

Hoes is trouwens ook weer erg fraai. Aanschaffen in Wageningen of Utrecht

avatar van Venceremos
Vorige album was mij wat te braafjes, de vrijgegeven singles beloven een iets andere richting die mij een stuk beter in de oren klinkt. Prachthoes ook weer.

avatar van R-Know
Past the Shadows is te beluisteren bij Kobus.
Weer Delines prachtig. Niets spannends, schokkends of vernieuwends, gewoon Delines.
Mooi stukje muziek met een boven gemiddeld prettige zang!

avatar van Zwaagje
Hier heb ik wel zin in! Fijn dat vrijdag mijn vrije dag is en er dan zoveel moois uitkomt

Europeese februari tour is gecanceled

avatar van Renoir
loeve schreef:
Europeese februari tour is gecanceled

Het concert in Utrecht (TivoliVredenburg) wordt verplaatst naar dinsdag 5 juli en Nijmegen (Lux) naar woensdag 6 juli.

avatar van Zwaagje
Vijf sterren in de Volkskrant voor wat dat waard is. Maakt mij nog nieuwsgieriger.

Amy Boone zingt Willy Vlautins liedjes zeldzaam oprecht en adembenemend mooi ★★★★★
DPG Media Privacy Gate - volkskrant.nl

avatar van Poles Apart
Zwaagje schreef:

Krijg de LP vandaag binnen, had nog wat tegoedbonnen liggen dus heb hem bijna voor niets kunnen aanschaffen.

Wat een schitterend nummer is dit:

Drowning in Plain Sight

Het hele album staat trouwens inmiddels op de JouBuis.

Poles Apart schreef:

Wat een schitterend nummer is dit:

Drowning in Plain Sight

Het hele album staat trouwens inmiddels op de JouBuis.

Luister nu met Spotify en de eerste luisterbeurt bevalt prima. Wat een bloedmooi album en wat een sfeervol album! Deze gaat er wel fysiek komen!

avatar van heicro
Na warm gemaakt te zijn door drie fantastische al vóór de release vrijgegeven tracks heb ik het album dan eindelijk in z’n geheel kunnen beluisteren.
Zoals wel vaker blijkt, zijn de overige ‘nieuwe’ songs niet beter. Alhoewel ‘Saved from The Sea’, ‘Drowning in Plain Sight’, ‘Hold Me Slow’ en ‘This Ain’t No Getaway’ ook van een ongekende schoonheid zijn. Maar net op het moment dat ik toe ben aan een mid/ uptempo nummer komt het trage ‘All Along The Ride’. Het eveneens bijna ‘slaapverwekkende’ ‘Surfers in Twilight’ waarin Amy Boone bijna fluistert is ook wel mooi, maar valt mijns inziens niet in de categorie topnummer. Maar haar doorleefde stem komt volledig tot z’n recht. In plaats van de emotionele klaagzang van Hank Williams zingt ze minder dramatisch.

De instrumentale nummers ’Lynett's Lament’ en ‘The Gulf Drift Lament’ zijn dichter bij de blues en jazz dan bij country. Het lijkt alsof je naar Miles Davis zit te luisteren. Prachtig. Hetzelfde geldt voor de verhalen die uit de pen van Willy Vlautin zijn voortgekomen. Alsof je een spannend boek leest.

‘The Sea Drift’. Ik luister nu al 5 uur aan één stuk naar dit album. Het kostte tijd om tot me door te dringen, maar eigenlijk wordt het alleen maar beter. Zoals een goede bourbon of rode wijn.

avatar van Venceremos
Raar, Hold Me Slow ontbreekt op mijn zojuist aangeschafte vinyl-exemplaar.

avatar van Joshua68
Venceremos schreef:
Raar, Hold Me Slow ontbreekt op mijn zojuist aangeschafte vinyl-exemplaar.
Collector’s Item !

avatar van Broem
Net thuis en meteen aangezwengeld. Ga er eens lekker voor zitten. Heerlijk.

avatar van perrospicados
Die gaat dit weekend nog wel een paar keer voorbij komen!
(wat jammer dat de tour is uitgesteld btw)

avatar van Broem
Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Uiteraard op basis van de al eerder vrijgekomen nummers, maar zeker ook vanwege die fantastische albums die de band gemaakt heeft. Dit voelt zo lekker. Verliefd worden op muziek is gewoon mogelijk Ik heb deze keer niet veel luisterbeurten nodig. Ik ken de band erg goed en dit is absoluut top. Geen zwak nummer te horen. Uitschieter der uitschieters is vooralsnog All along the Ride. Wat een liedje is dat. Heerlijk. Volle mep.

avatar van perrospicados
Tot bij het concert dan Broem!

avatar van Mjuman
Tourschema - verplaatste feb. concerten (o.a. 23/2 Tivoli) nog niet bekend.

TOUR | The Delines - thedelines.com

avatar van perrospicados
Wie gaan naar naar Tivoli (tzt)?

perrospicados schreef:
Tot bij het concert dan Broem!

Zekers. Concert in Eindhoven (weliswaar met afgeslankte band) was verrukkelijk. Zeer sympathieke muzikanten die ook nog eens mooie muziek maken. Zeer de moeite waard.

perrospicados schreef:
Wie gaan naar naar Tivoli (tzt)?

Voor mij is Hamont-Achel op 27-4 het dichtst bij. Zin in

Mjuman schreef:
Tourschema - verplaatste feb. concerten (o.a. 23/2 Tivoli) nog niet bekend.

TOUR | The Delines - thedelines.com

Groningen is reeds bevestigd, 4-11 a.s. (Take Root 'opwarmer').