menu

The Sound - Will and Testament (2021)

mijn stem
4,00 (10)
10 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Sounds Haarlem Likes Vinyl

 1. Winter (3:48)
 2. Longest Days (4:52)
 3. Iron Years (4:18)
 4. One Thousand Reasons (3:18)
 5. New Way of Life (4:38)
 6. Hand of Love (3:00)
 7. Shut Up and Shot Down (5:57)
 8. I Give You Pain (5:14)
 9. Dreams Then Plans (4:25)
 10. World as It Is (2:24)
 11. Kinetic (5:37)
 12. Distant Drums (4:42)
 13. Acceleration Group (3:33)
 14. 13 Hours (3:48)
 15. Will (5:27)
 16. 13 Hours [Demo] (3:39)
 17. All I Need(is You Today)[demo] (3:52)
 18. Kiss of Life [Demo] (4:51)
 19. Will [Demo] (5:01)
totale tijdsduur: 1:22:24
zoeken in:
'Nieuw' live album van een optreden uit 1987 in Paradiso en demo's uit de latere periode van de band.

The Opposite Direction Foundation and Sounds Haarlem Like Vinyl proudly present a 'new' album by the legendary British post-punk band The Sound. The double album Will And Testament contains live and demo recordings from the later period of the band that was active from London during most of the 1980s. The live recordings - including private recordings of a concert in Amsterdam's Paradiso in December 1987 and considered by the band members themselves to be one of their best and most intense performances – differ completely from the only official live album In The Hothouse (1985) and even contain two unknown songs. The demo recordings consist of four unreleased songs, released as bonus cd 'Starlight' and as side 4 'Starlight' on the vinyl album. Will And Testament was compiled by The Sound drummer Mike Dudley who also wrote the liner notes and supervised the superior mastering of the recordings that sometimes needed a quite some polishing. After The Sound's most famous album From The Lions Mouth (1981), the double LP and CD again received a painting by Briton Rivière on the cover.

Chameleon Day, Alicia e.a.

avatar van Chameleon Day
4,5
Ik heb de pre-order voor het vinyl geplaatst. Hoop op gatefold. En wat een prachtig artwork! Geweldige verwijzing naar FtLM. Ook het lettertype van bandnaam en albumtitel is gelijk aan FtLM.

Ik heb zelf The Sound in 1987 nog twee keer live gezien. In augustus in het stadspark van Venlo. En in december in Doornroosje (Nijmegen). Dat laatste concert was vlak voor of na deze concertregistratie van Paradiso. Het optreden in Doornroosje heb ik als zeer intens ervaren (kan alleen aan mij liggen natuurlijk) - er was een sterke interactie tussen een gedreven Borland en zijn publiek. In mijn herinnering werden er twee onbekende nummers gespeeld. In Paradiso kennelijk drie.

In december klapte de band - Dudley vertrok, naar eigen zeggen om Borland te dwingen zich te laten behandelen en rust te nemen. Borland was diep teleurgesteld. Wat zullen de liner notes van Dudley daarover vermelden? Op Facebook zegt Dudley dat zijn liner notes mede geïnspireerd zijn door de thematiek van het afgebeelde schilderij van Riviėre (Aphrodite).

Ben benieuwd naar de geluidskwaliteit en ook of het de emotie die ik destijds heb ervaren weer weet op te roepen. Ik begrijp echter dat het vinyl nog even op zich laat wachten - einde jaar/begin volgend jaar - , vanwege aanvoerproblemen van de "raw materials". Dus ik moet ook wachten....

avatar van Alicia
Hij is prachtig, de hoes. Of eigenlijk.. wat een mooi schilderij van Riviėre. Zeker op een vinylhoes zal het erg mooi staan. Maar gezien de prijzen (én wachttijden) van de huidige elpees zal ik deze niet zo snel aanschaffen. Maar hoogstwaarschijnlijk wel op cd.

Ik ken dit optreden niet, dus ben ik benieuwd. Ook wat de geluidskwaliteit ervan betreft. Ik zie dit album echter nog niet staan bij Sounds. Straks nog maar een keer zoeken.

Alicia schreef:
Maar hoogstwaarschijnlijk wel op cd. Ik zie dit album echter nog niet staan bij Sounds. Straks nog maar een keer zoeken.


Ik verzamel en luister nog steeds cd's.

Het album is nog niet officieel verschenen, wel kun je bij Bookspot de cd al reserveren geloof ik. Ik wacht nog even twee weken tot de officiële release. Ben ook erg benieuwd.

avatar van Chameleon Day
4,5
Je kan ook een e-mail naar Sounds Haarlem sturen voor een pre-order van LP en/of CD. CD wordt eind november verstuurd. LP's moeten nog in productie (kennelijk is het zwarte goud nog niet voorhanden).

Volgens mij zit het met die geluidskwaliteit ook wel goed, Mike Dudley heeft zich er persoonlijk mee bemoeid en de remasters gedaan. 40 jaar na dato wil hij een eerbetoon aan Adrian Borland en de band als geheel denk ik. Mooi gebaar. Hij heeft ook de hoes uitgezocht.

B.Utterfly

avatar van Mjuman
Het artwork is zonder meer fraai te noemen. Herinner me van de vorige release op SHLV dat er nogal wat kritiek was op productie en geluid - heb een paar nummers gehoord bij een kennis en die klonken idd erg flets.

Geen idee wat de kwaliteit en het geluid van deze productie is. Tot voor een paar jaar geleden kon je voor 10.- per stuk de zgn Dutch Radio Recordings kopen (blauw kartonnen insteekhoesje), een vijftal en daarvan was de kwaliteit zonder meer goed. Waarom die dan niet opgepoetst en alle 5 in een nieuw doosje voor een vriendenprijs opnieuw uitgebracht?

Besides, eenieder die The Sound live heeft gezien (No Nukes, Tivoli, Paradiso) weet dat de beelden (en de blijvende indruk ervan) een essentieel onderdeel van de beleving vormen.

avatar van Chameleon Day
4,5
Mjuman schreef:
Waarom die dan niet opgepoetst en alle 5 in een nieuw doosje voor een vriendenprijs opnieuw uitgebracht?


Heruitgave daarvan zou van mijn kant ook gewaardeerd worden. Toegevoegde waarde van deze release is dat er tot nu toe nog geen live-opnames van de 'Thunder Up' periode beschikbaar waren (behalve wellicht bootlegs). Ook bevat het album oudere nummers die niet op eerdere live-albums te horen waren (zoals op 'In the Hothouse'). En de concertregistratie bevat 3 onbekende nummers. Plus daarbij nog 4 demo's van nieuwe nummers. Ik zeg, we worden verwend!

Besides, eenieder die The Sound live heeft gezien (No Nukes, Tivoli, Paradiso) weet dat de beelden (en de blijvende indruk ervan) een essentieel onderdeel van de beleving vormen.


Helemaal eens. Ik heb gelukkig wat van die beelden in mijn hoofd en die filmrol draai ik af als ik dit album ga beluisteren

Leuk nieuws, is dit enkel te verkrijgen via Sounds?

avatar van Chameleon Day
4,5
Ik denk vooralsnog wel. De vinyluitgave laat nog even op zich wachten.

avatar van Alicia
De kwaliteit van Het Geluid (2x ) valt mij zeker niet tegen. Ik beluister het album nu via Deezer in hifi.

avatar van Chameleon Day
4,5
Ik vind het een uitstekende live-registratie. Mooie setlist. 'Longest Days' had met wat meer venijn in het gitaarwerk gebracht mogen worden. De band moest nog wat op dreef komen, denk ik. Maar dat kwam meer dan goed. Fijn rauw gitaarwerk en een gepassioneerde Borland (zoals eigenlijk altijd), wel met een lichtelijk hese stem (vanwege het te hard/ongecontroleerd zingen). 'Shut Up & Shut Down', 'I Give You Pain' en 'World As It Is' zijn m.i. de hoogtepunten. De onbekende nummers zijn leuk, maar op het eerste gehoor niet meer dan dat. Evenzo de demo's. Blij mee!

avatar van Alicia
Ik kan elke aanvulling - onbekend, demo, live opnamen etc. van The Sound natuurlijk alleen maar toejuichen.

Tip!
Ook zeer de moeite waard: Adrian Borland - 2 Meter Sessions 1987-1995 (2020) - MusicMeter.nl

avatar van Chameleon Day
4,5
Het gitaarriedeltje in 'Kiss of Life' is gebaseerd op een nummer van Heads & Hearts. Kan er even niet op komen...En 'All I Need Is You Today' is toch wel erg fijn.

avatar van Premonition
Chameleon Day schreef:
Het gitaarriedeltje in 'Kiss of Life' is gebaseerd op een nummer van Heads & Hearts.


Ik ben geen grote Sounds kenner, maar het klinkt als Total Recall.

avatar van Alicia
Premonition schreef:
(quote)


Ik ben geen grote Sounds kenner, maar het klinkt als Total Recall.


Yep...

avatar van Chameleon Day
4,5
En dat ik dat dan als groot bewonderaar weer niet meteen herken...

avatar van Chameleon Day
4,5
Morgen wordt het vinyl bezorgd - als Eunice het toestaat...

avatar van Mjuman
Chameleon Day schreef:
Morgen wordt het vinyl bezorgd - als Eunice het toestaat...


Als je goed luistert, heb je iig The Sound of Eunice. Ben wel benieuwd hoe dit album klinkt, maar vrees ...

avatar van Chameleon Day
4,5
Je vreest voor wat? Geluidskwaliteit? Die is zonder meer minder dan 'In the Hothouse'. Maar dat is ook niet vreemd. Daar is betere opnameapparatuur gebruikt. Met het doel een livealbum uit te brengen.

avatar van Rainmachine
Deze compleet aan mij voorbij laten gaan. Was wel benieuwd naar de meningen van de MuMers voordat ik diep in de portemonnee ging tasten. Heb mij nu ook wat verder in de opnames verdiept en dat is ook wat vaag. Ik zie op Discogs:

Tracks A1, B2, C1, C2, C3, C5: Paradiso, December 4, 1987, Amsterdam, The Netherlands
Track A2: Alabama-Halle, June 9, 1984, Munich, Germany
Tracks A3, B1, B3: Parkpop, June 1987, The Hague, The Netherlands
Tracks A4, B4, B5: Pandora's Music Box, September 21, 1984, Rotterdam, The Netherlands
Track A5: Arena, April25, 1984, Rotterdam, The Netherlands
Track C4: LVC, November 28, 1987, Leiden, The Netherlands
Track D3: Demo recorded in 1985
Tracks D1, D2, D4 Demos, Final studio recordings of The Sound

Het zijn dus niet alleen opnames van Paradiso en volgens mij stonden deze nummers ook op de 5 live CD's die Renascent uitgebracht heeft destijds. Dat Mike Dudley zich hier mee bemoeid heeft is mooi (dat deed hij bij Renascent ook prima) maar of dat nou een garantie is voor een goede geluidskwaliteit? Voor mij zijn eigenlijk alleen de demo' s interessant, ik heb de Renascent live CD's hier nog staan, de fantastische BBC sessies CD en natuurlijk klassieker In The Hothouse. Wat ik ook niet begrijp is waarom ze de nummers van verschillende concerten door elkaar heen hebben gezet. Ik ga hier geen 45 euro voor betalen in ieder geval, het moet leuk blijven.

avatar van Rainmachine
en ook nog even de 5 Renascent CD's op een rijtje gezet:

The Dutch Radio Recordings 5. 09.04.85 Utrecht, Vrije Vloer
The Dutch Radio Recordings 4. 01.07.84 Den Haag, Parkpop Festival
The Dutch Radio Recordings 2. 09.04.82 Utrecht, No Nukes Festival
The Dutch Radio Recordings 3. 24.01.83 Arnhem, Stokvishal
The Dutch Radio Recordings 1. 08.03.81 Amsterdam, Paradiso

Er staan op deze 2-LP dus wel nummers die niet op de CD's stonden

avatar van Chameleon Day
4,5
Rainmachine schreef:
Er staan op deze 2-LP dus wel nummers die niet op de CD's stonden


Precies. Dat is de meerwaarde. Het gaat om nummers waarvan nog niet eerder liveopnames zijn uitgebracht. Bovendien met de nadruk op de laatste periode van de band. Vandaar ook dat het een "samengestelde" set is, netjes aan elkaar gemixt zodat het één optreden lijkt. Geluidskwaliteit is prima gelet ook op het feit dat er, anders dan voor het live-album 'In the Hothouse', geen goede opnameapparatuur is gebruikt. Dit album is echt voor de liefhebber. Op zich heb je genoeg aan 'In The Hothouse' wil je een indruk krijgen van hoe goed de band live was.

Ik ben blij met het vinyl, mede ook vanwege het werkelijk schitterende artwork dat tevens een mooie verwijzing is naar FtLM.

(maar €45 is wel heel veel geld, zo duur was het paar maanden terug niet)

avatar van Rainmachine
Ik heb 'm gisteren besteld voor 37 euro, iets goedkoper maar ik vind het nog steeds een belachelijke prijs. Maar ja, je bent een fanboy of niet hé. Ik heb de live opnames overigens zelf ook wel op CD staan van eigen opnames en opnames die gedeeld zijn met andere fans. Het is voor mij dus puur voor de heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:00 uur

geplaatst: vandaag om 23:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.