Sepultura - Beneath the Remains (1989)

Braziliƫ
Label: Roadracer

1. Beneath the Remains (5:11)
  2. Inner Self (5:07)
  3. Stronger Than Hate (5:50)
  4. Mass Hypnosis (4:22)
  5. Sarcastic Existence (4:43)
  6. Slaves of Pain (4:00)
  7. Lobotomy (4:55)
  8. Hungry (4:28)
  9. Primitive Future (3:08)
  10. A Hora E a Vez Do Cabelo Nascer * (2:20)
  11. Inner Self [Drum Track] * (5:09)
  12. Mass Hypnosis [Drum Track] * (4:21)
avatar van twin
Prachtig album na arise toch wel de beste, vooral inner self

4,5 *

avatar van Jeanicious
Ja, Inner Self, met dat mooie solo. Die clip is ook lekker amateuristisch, die lieten ze een tijd terug vaak op Wet&Wild zien, toendertijd door Ruud de Wild gepresenteerd. Tijdens die solo staat Andreas Kisser in groen licht en zie je hem van onderen gefilmd. Ik heb ook een versie die iets sneller is, en die was ik gewend. Toen ik de clip zag hoorde ik dus een iets tragere versie, maar op die manier een stuk Heavier.

avatar van Jeanicious
Ook de uitspraak van het Engels klinkt, zonder het lullig te bedoelen, soms heel aandoenlijk. Oonlie aai hef, maai iener self. Engels met een Brazialiaans accent.

Jeanicious schreef:

Zoals ik al eerder zij; dat hoort bij Sepultura (Soulfly) zoals rood bij ferrari, Kreator zonder het duitse accent van Mille klinkt toch ook niet.

Ik was vorige week weer bij een concertje van Soulfly. IJzersterk en snoeihard. Het is jammer dat Soulfy een beetje de nu metal kant op is gegaan.

Overigens is het laatste album van Soulfy ( Dark Ages ) wel weer een echte aanrader. Hier is weer de duidelijk invloed van de "ouderwetse" metal terug te horen.

Ik durf overigens te zeggen dat Beneath The Remains beters is dan Slayer's Reign In Blood. Zo, ik heb het gezegd!

avatar van tomthumb
In ieder geval een van de beste thrash platen ooit.

patrickvl schreef:

Dat vind ik wel heel gewaagd, Slayers Reign in blood is in mijn optiek absoluut ongeevenaart.

Eddie, ik houd wel van een gokje.

Tuurlijk Reign In Blood is goed.... errug goed. Maar er is meer dan alleen Slayer.
Ok, ok. Reign In Blood is bruut, maar vlak Testament - The Legacy niet uit. Het grote manco van Slayer blijft de gitaarsolo's, die gaan nergens over.
Toch maar even luisteren naar Testament - The Legacy. Da's pas gitaar spelen. Daar kunnen de heren Hanneman en King nog een puntje aan zuigen.

avatar van Eddie
Ik ben eerlijk gezegt niet zo'n testament fan, maar daar ik altijd open sta ga ik hem zeker checken. Als je goed redeneerd is een solo natuurlijk altijd een beetje muziekale masturbatie van de gitarist. Ik ben het echter met je eens dat er meer thrash parels gemaakt zijn ik noem; Possessed - Seven Churches, Exodus - Bonded By Blood, Kreator - Pleasure To Kill en ik denk dat jij dit rijtje ook moeiteloos aan kunt vullen. Maar boven dit alles vind ik Slayers Rain in blood nog wel met kop en schouders uitsteken.

avatar van Confessor
Eddie schreef:

Absoluut!
Maar niet vanwege de "masturbatie technieken" van de heren Hanneman en King...
Mijn afkeer van solo's komt grotendeels voort uit het feit dat ze het tempo normaal gesproken uit nummers halen, luister je net naar een lekker ragnummer en dan word het onderbroken door wat ge-egotrip.
In het geval Reign in blood is dat niet het geval...
De solo's zorgen er hier niet voor dat het tempo uit een nummer weg-ebt maar zorgen er juist voor dat het tempo hoogblijft zonder dat de nummers verzanden in een monotome brei van geluid.
De solo's op Beneath voegen best iets toe, maar bekoren kunnen ze me niet.

avatar van Black Math
Bij Metallica is dat toch ook niet zo dat daardoor het tempo er uit gaat? Kirk Hammett mag niet de meest technische gitarist zijn, zijn solo's doen me echt het meeste van alle thrashmetal bands.

Joy
slayer en soloos? volgens mij zijn die soloos nooit bedoeld als soloos en werken ze meer sfeerversterkend

soloos van hammet zijn echt allemaal hetzelfde, alemala ruk,magoed, heb ik elders al over uitgewijd

Ddk
DAMN, deze cd behoort tot op de dag van vandaag tot de top van trash metal!!! Laatst voor et eerst helemaal geluisterd en ik was verbijsterd - er zit echt geen enkele filler op de cd, en elk nummer is even hard (behalve begin van beneath). Must voor elke (trash)metal liefhebber.

Charles Manson
even 1 ding tussendoor:
als je Kirk hammett een ruk gitarist noemt (of dit impliceert) dan spoor je niet.

ok, de cd:

geweldig.
Dit is metal.
Snel, strak, bijna alles van boven af hakken (de gitaren) en stoere riffs.
dit is METAL

avatar van Raspoetin
De covers van de eerdere Sepultura platen zoals deze en Arise zijn schitterend. Je kan er minutenlang naar kijken en steeds weer nieuwe details ontdekken. En dat ook nog op cd formaat... soms mis ik de romantiek wel van het vinyl tijdperk.

avatar van Confessor
Offtopic:

Ik ben 1 van de gelukkigen die Sepultura voor het eerst in Nederland mocht bewonderen...
Eerst in Scum in Katwijk, iets later in Staddijk in Nijmegen.
Ik heb toen ook een shirt gekocht met de hoes van de CD in het groot voorop afgedrukt, mijn moeder vond dat shirt verschrikkelijk....
De sliert die uit de schedel naar boven loopt leek op het shirt een sliert snot die van mijn schouder afliep.

Geweldige hoes, alleraardigst plaatje... (Lang geleden 4* gegeven en blijf daarbij)

Zelf vind ik dit personelijk vele beter dan Slayer's Reign in Blood, die trouwens een erg overrated plaat is...geef mij dan maar Seasons in The Abyss!

Pim Latuny
Zelf vind ik dit tezamen met Arise één van Sepultura's beste trash-platen. Lekker grof en heerlijke riffs. Het laatste nummer Primitive Furure (bonusnummers niet meegeteld) doet me wel erg denken aan Soulfly's album Primitive. Niet qua muziek maar qua titel deed het me wel heel erg nadenken. Toeval?.......

Sepultura's beste album, tesamen met Chaos AD.

Mis het niet!

Zonder twijfel hun beste album ooit!

avatar van relentless
ik vin dit top

avatar van jurado
Net binnen op vinyl...her- persing uit 1989 met 2 posters!! Hell yeah!

Dit album is samen met Arise het beste werk van Sepultura.

Raekwon the chef
Ongelooflijk vet album, probeer maar is stil te zitten wanneer Stronger than Hate voorbij komt, metal zoals het bedoelt is!

*4,5

zeer goed album met inner self en mass hypnosis als toppers vind ik.

Wat zo heerlijk is aan deze plaat is dat de productie kei- en keihard klinkt. Het klinkt allemaal lekker recht-op-je-bek-timmerend. En dan de dynamiek en riffs.... Absoluut van topkwaliteit!

Raekwon the chef
zeker! helemaal gelijk in. in het begin lijkt het een beetje melodieus te gaan worden, maar daar brengt de eerste echt riff dan al meteen verandering in, lekker goed tempo, geen gezever, maar recht-toe, rechtaan metal

Wolfgang1975
Schitterende rauwe plaat van Sepultura. Ik vind hem net even beter dan Schizophrenia en net even minder dan Arise. Deze klinkt wel lekker compromisloos, zoals het hoort in dit genre.

Raar trouwens dat Hammerhead hier nog niet heeft gereageerd....

avatar van Schizophrenia
Sepultura hun beste werk, goede lyrics. Geweldige riffs die er keihard uitknallen. Jammer dat Max Cavalera alles waar hij voor stond heeft verprutst, zoals bij Soulfly:

Soulfly - terrorist schreef:
"Non-conformity in my inner self
Only I guide my inner self"

Gewoon een stuk tekst gejat van Beneath The Remains en iedereen vind het het geweldig, nee ik vind Soulfly echt ruk! De heer Max had beter kunnen stoppen na Roots.
Maar goed dit album geweldig hoort bij de top van de thrash metal van de jaren 80!