gaucho schreef:
Blijft onverlet dat ik bij andere R.E.M.-singles wel zie
dat er tracks met de haren bijgesleept zijn om tot een tracklist te komen die binnen de - naar mijn idee dubieuze - voorwaarden van MusicMeter past.
Zou je een voorbeeld kunnen geven van een single waar de toevoegbaarheid is gebaseerd op de bonustracks, niet op de reguliere tracks? Dat is namelijk niet de bedoeling!
Neem die The one I love-single bijvoorbeeld, daar zijn - zo lees ik net - wel negen varianten van, die bij elkaar opgeteld tot een speelduur van een slordige half uur leiden, maar nooit in die specifieke variant verkrijgbaar zijn.
Volgens mij waren het er zeven!
Die staan er dan ook bij als bonustracks, van de verschillende versies van de single. Je hoeft de bonustracks niet te zien, als je je instellingen erop hebt geselecteerd. Zonder de bonustracks zie je de tracks van de versie die voor toevoeging in aanmerking komt. Dat is dan ook de versie waar ik alle gegevens voor invoer: de versie die erop mag. De bonustracks maken iets niet
meer voor toevoeging in aanmerking: dat doen de niet-bonustracks juist.
De bonustracks vormen bonusinformatie: zo kun je zien wat de tracks voor alle verschillende versies zijn. Net als bij reguliere albums, die ook per reissue verschillend kunnen zijn wat de bonustracks betreft. Dat is gewoon mijn uitgangspunt, en doe ik gewoon ter informatie.